مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

148
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

45
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ساختار و خصوصیات سیستم ریشه ای ارقام گندم (Triticum aestivum L.) دیم تحت کاربرد منابع مختلف کودی

صفحات

 صفحه شروع 197 | صفحه پایان 218

چکیده

 به­منظور بررسی تأثیر باکتری­های افزاینده رشد گیاه روی سیستم ریشه­ای گندم در شرایط دیم, آزمایشی به­صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه مرکز تحقیقات کشاورزی سرابله استان ایلام در سال زراعی 99- 1398 اجرا شد. تیمار­های آزمایش شامل ارقام مختلف گندم (سرداری, کریم, کوهدشت و ریژاو) و منابع مختلف کودی شامل شاهد (عدم مصرف کود), کود شیمیایی اوره (تأمین 50 درصد نیاز گیاه), باکتری آزوسپیریلیوم + کود شیمیایی اوره تأمین 50 درصد نیاز گیاه), باکتری ازﺗﻮﺑﺎﮐﺘﺮ + کود شیمیایی اوره (50 درصد نیاز گیاه), باکتری آزوسپیریلیوم + ازﺗﻮﺑﺎﮐﺘﺮ + کود شیمیایی اوره (50 درصد نیاز گیاه) و تأمین 100 درصد نیاز گیاه با اوره بود. صفات مورد ارزیابی در این پژوهش شامل طول ریشه, وزن تر و خشک ریشه, حجم ریشه, سطح ریشه, قطر ریشه, طول مخصوص ریشه, تراکم طول ریشه, حجم مخصوص ریشه, تراکم بافت ریشه و چگالی سطح ریشه بود. بیشترین طول ریشه (6/115 سانتی­متر), حجم ریشه (3/13 سانتی­مترمکعب), سطح ریشه (2/137 سانتی­مترمربع), طول مخصوص ریشه (9/46 سانتی متر طول ریشه بر گرم وزن خشک ریشه), حجم مخصوص ریشه (0045/0 گرم وزن خشک ریشه بر سانتی­مترمکعب حجم خاک), تراکم طول ریشه (214/0 سانتی­متر طول ریشه بر سانتی­مترمکعب خاک), تراکم بافت ریشه (4/32 گرم ریشه بر مترمکعب حجم خاک) و چگالی سطح ریشه (5/127 سانتی­متر مربع بر سانتی­مترمکعب) در رقم ریژاو × باکتری آزوسپیریلیوم + ازﺗﻮﺑﺎﮐﺘﺮ + 50 درصد کود شیمیایی اوره نسبت به شاهد(عدم مصرف کود) و کمترین طول ریشه, حجم ریشه, سطح ریشه, طول مخصوص ریشه, حجم مخصوص ریشه, تراکم طول ریشه, تراکم بافت ریشه و چگالی سطح ریشه در رقم سرداری × شاهد (عدم مصرف کود) مشاهده گردید. با توجه به نتایج به­دست آمده در شرایط دیم, گندم رقم ریژاو با توجه به ساختار ریشه­ای گسترده و مناسب­تر در حضور باکتری آزوسپیریلیوم + ازﺗﻮﺑﺎﮐﺘﺮ عملکرد قابل قبولی را توانست به دست آورد, بنابراین می­توان این رقم را پیشنهاد داد.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button