Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

2
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تحلیل عاملی و رتبه بندی چالش های تولید، فرآوری و بازار زعفران در شهرستان تربت حیدریه

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 111

چکیده

 زعفران یکی از با ارزش ترین محصولات کشاورزی در بازار جهانی است. بیشترین سطح زیر کشت و بیشترین میزان تولید این محصول ‏در ایران است. با این وجود, سهم زعفران ایران از ارزش افزوده این محصول در بازارهای جهانی غیر قابل قبول و رو به افول است که ‏نشان دهنده چالش های عدیده این صنعت است. هدف پژوهش حاضر تبیین ساختارهای پنهان چالش های تولید, فرآوری و بازار و رتبه بندی ‏مهم ترین چالش های صنعت زعفران در شهرستان تربت حیدریه به عنوان قطب زعفران دنیا است. داده های مورد نیاز با استفاده از روش ‏نمونه گیری در دسترس به تعداد 108 پرسشنامه در سال 1402 گردآوری شد. ساختارهای پنهان با تکیه بر تحلیل مولفه های اصلی شناسایی ‏شد, و رتبه بندی چالش ها با تکیه بر آزمون رتبه فریدمن و ضرایب وزنی بدست آمده از تحلیل عاملی اکتشافی انجام گردید. نتایج نشان داد ‏مهم ترین چالش صنعت زعفران در حوزه تولید تغییر اقلیم, در حوزه فرآوری نیاز به سرمایه گردش بالا, در حوزه بازارهای بین المللی قوانین ‏سخت گیرانه گمرکی و در حوزه بازارهای داخلی عدم همکاری شرکت تعاونی روستایی جهت خرید محصول است. به علاوه, مهم ترین ‏مؤلفه های پنهان در حوزه تولید, ناپایداری تولید و عدم بهره وری تولید؛ در حوزۀ فرآوری, چالش های فنی و زیرساختی و چالش های مالی, در ‏حوزه بازار داخلی, عدم توسعۀ بازار رقابتی داخلی و ضعف نهادی بازار داخلی و در حوزۀ بازار بین المللی, عدم دسترسی به بازارهای خارجی و ‏کیفیت نامطلوب زعفران در بازارهای خارجی می باشند. ‏

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا