مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,065
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

610
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات در ترکیب شیمیایی و ارزش غذایی چهار گونه بوته ای شورپسند در سه مرحله رشد فنولوژیکی (مطالعه موردی: مراتع حاشیه کویر میقان اراک)

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 51

چکیده

 شوره زارهای مرطوب و اراضی حاشیه کویرهای ایران هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی نقش مهمی در تامین علوفه دام ایفا می نمایند. در تحقیق حاضر کیفیت علوفه چهار گونه شورپسند (هالوفیت) و مقاوم به شوری شامل Atriplex verrucifera, Halocnemum strobilaceum, Haloxylon persicum و Nitraria schoberi, در مراتع شورروی حاشیه کویر میقان اراک (استان مرکزی) در سه مرحله فنولوژیکی رشد رویشی, گلدهی و رسیدن بذر مورد بررسی قرار گرفت. شاخص های کیفیت علوفه شامل ماده خشک (DM), پروتئین خام (CP), دیواره سلولی منهای همی سلولز (ADF) و دیواره سلولی (NDF) فسفر (P), ماده خشک قابل هضم (DMD), خاکستر خام (Ash), مصرف ماده خشک (DMI) و ارزش نسبی علوفه (RFV) با روشهای استاندارد اندازه گیری شد. نتایج بدست آمده نشان داد که اثر شاخص های کیفیت علوفه بین چهار گونه و نیز مراحل رشد فنولوژیکی اختلاف معنی داری از نظر آماری در سطح %1 دارند. ضمنا بر طبق آزمون مقایسه میانگین دانکن اثر متقابل گونه گیاهی و مرحله رشد نیز بر روی تمامی این شاخص ها به لحاظ آماری معنی دار بود. در اکثر گونه ها با پیشرفت مرحله فنولوژیکی, از میزان پروتئین خام کاسته و بر میزان ADF و NDF افزوده شد. گونه قره داغ دارای بیشترین میزان پروتئین خام در مرحله رویشی (32.42 درصد) و تاغ دارای کمترین پروتئین در مرحله بذردهی (11.06 درصد) بوده است. بیشترین ارزش نسبی علوفه در گونه قره داغ (529.77) و کمترین آن در مقایسه با بقیه گونه ها, در گونه آتریپلکس (217.4) محاسبه شده است. در مجموع, با وجود کیفیت علوفه نسبتا مناسب این گونه ها, استفاده از مکمل های غذایی و عناصری مانند فسفر برای دام در این منطقه ضروری به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدی، عباس، گماریان، مسعود، ترنج زر، حمید، و احمدلو، حسین. (1395). تغییرات در ترکیب شیمیایی و ارزش غذایی چهار گونه بوته ای شورپسند در سه مرحله رشد فنولوژیکی (مطالعه موردی: مراتع حاشیه کویر میقان اراک). مرتع، 10(1)، 41-51. SID. https://sid.ir/paper/136226/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی عباس، گماریان مسعود، ترنج زر حمید، احمدلو حسین. تغییرات در ترکیب شیمیایی و ارزش غذایی چهار گونه بوته ای شورپسند در سه مرحله رشد فنولوژیکی (مطالعه موردی: مراتع حاشیه کویر میقان اراک). مرتع[Internet]. 1395؛10(1):41-51. Available from: https://sid.ir/paper/136226/fa

    IEEE: کپی

    عباس احمدی، مسعود گماریان، حمید ترنج زر، و حسین احمدلو، “تغییرات در ترکیب شیمیایی و ارزش غذایی چهار گونه بوته ای شورپسند در سه مرحله رشد فنولوژیکی (مطالعه موردی: مراتع حاشیه کویر میقان اراک)،” مرتع، vol. 10، no. 1، pp. 41–51، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/136226/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button