Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

884
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

522
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

رابطه خوشخوراکی با نسبت وزنی برگ و ساقه در مراحل مختلف فنولوژی

صفحات

 صفحه شروع 246 | صفحه پایان 258

چکیده

 با توجه به اینکه گونه های گیاهی مختلف در مراحل رویشی مختلف از خوشخوراکی یکسانی برخوردار نیستند, بنابراین در امر مدیریت مراتع با مطالعه خوشخوراکی گیاهان علوفه ای می توان نسبت به انتخاب گونه های گیاهی مناسب که در مراحل مختلف دچار نوسانات کمتری در رابطه با کاهش خوشخوراکی می گردند, اقدام کرد و به این ترتیب پتانسیل استفاده موثر از مراتع را افزایش داد. در این تحقیق, خوشخوراکی سه گونه گیاهی از خانواده گرامینه در مراحل فنولوژیکی مختلف و ارتباط آن با نسبت وزنی (WP) برگ و ساقه به کل گیاه مطالعه شد. به این منظور خوشخوراکی سه گونه گندمی مشترک در 2 تیپ گیاهی مختلف برای 2 نوع دام گوسفند و بز در 3 مرحله فنولوژیکی با روش فیلمبرداری اندازه گیری گردید. همچنین نسبت وزنی برگ و ساقه نسبت به کل گیاه در گونه های مذکور در سه مرحله فنولوژیکی, اندازه گیری شد. سپس تجزیه واریانس و مقایسه میانگین بر روی داده ها انجام شد. نتایج نشان داد که در هر سه گونه در مرحله گلدهی و بذردهی بین خوشخوراکی و نسبت وزنی برگ به کل اندام رابطه وجود دارد. درهر یک از این دو مرحله گونه ای که نسبت وزنی برگ در آن بیشتر بود, نسبت به دو گونه دیگر خوشخوراک تر بود. فقط درمرحله رشد رویشی گونه Dactylis glomerata با وجود داشتن نسبت وزنی کمتر برگ ها, نسبت به Bromus tomentellus خوشخوراک تر بود, اما در همین مرحله هم گونه Agropyron trichophorum با داشتن کمترین نسبت وزنی برگ, کمترین خوشخوراکی را دارا بود. بنابراین با انجام مطالعات بیشتر در این مورد می توان در مناطق آب و هوایی مختلف ارتباط بین دو عامل نسبت وزنی برگ به کل گیاه و درصد زمان چرا را تعیین کرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علی خواه اصل، مرضیه، آذرنیوند، حسین، ارزانی، حسین، جعفری، محمد، و زارع چاهوکی، محمدعلی. (1388). رابطه خوشخوراکی با نسبت وزنی برگ و ساقه در مراحل مختلف فنولوژی. مرتع، 3(2)، 246-258. SID. https://sid.ir/paper/136372/fa

    Vancouver: کپی

    علی خواه اصل مرضیه، آذرنیوند حسین، ارزانی حسین، جعفری محمد، زارع چاهوکی محمدعلی. رابطه خوشخوراکی با نسبت وزنی برگ و ساقه در مراحل مختلف فنولوژی. مرتع[Internet]. 1388؛3(2):246-258. Available from: https://sid.ir/paper/136372/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه علی خواه اصل، حسین آذرنیوند، حسین ارزانی، محمد جعفری، و محمدعلی زارع چاهوکی، “رابطه خوشخوراکی با نسبت وزنی برگ و ساقه در مراحل مختلف فنولوژی،” مرتع، vol. 3، no. 2، pp. 246–258، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/136372/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا