مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

14
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

12
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر فرمولاسیون (قطر ذرات) واکسن غیرفعال دوگانه (AI+ND) بر پایداری و ایمنی زایی آن در جوجه های SPF و گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 64 | صفحه پایان 73

چکیده

 روغن­های معدنی متداول­ترین اجوآنت­هایی هستند که در ساخت واکسن­های بر پایه امولسیون آب در روغن برای ایجاد پاسخ مناسب و طولانی آنتی­بادی علیه آنتی­ژن واکسن در پرندگان استفاده می­شوند.  خصوصیات ساختاری واکسن از قبیل اندازه ذرات و فرمولاسیون آن بر پایداری و ایمنی­زایی نیازمند بررسی و اطلاعات بیش­تری است تا تولیدکنندگان واکسن بتوانند محصولات خود را طبق شیوه­های کارآمد­تری تولید کنند.  در این مطالعه, تأثیر قطرذرات واکسن امولسیون آب در روغن بر دو عامل پایداری و ایمنی­زایی, مورد بررسی قرار گرفت.  امولسیون­های مختلفی از واکسن بر اساس زمان­های مختلف هموژنیزاسیون توسط آنتی­ژن­های ویروس آنفلوانزا H9N2 و ویروس نیوکاسل V4 تکثیر شده در تخم­مرغ جنین­دار 9 روزه و اجوآنت مونتاناید ساخته شد.  سه واکسن فرموله شده (واکسن­های A, B و C به ترتیب 3, 6 و 12 دقیقه هموژن کردن) به همراه دو نمونه خارجی (واکسن­های D و E به ترتیب واکسن­های دوگانه کشته آنفلونزا-نویکاسل شرکت ایزو و سوا) متداول در بازار در جوجه­های عاری از بیماری خاص (SPF) و جوجه گوشتی از جهت میزان و مدت تولید آنتی­بادی, مورد ارزیابی قرار گرفت.  میزان دوز تزریقی واکسن­ها, 2/0 میلی­لیتر در نظر گرفته شد.  در روزهای 7, 14 و 21 بعد از واکسیناسیون, میزان عیار آنتی­بادی توسط مهار هماگلوتیانسیون (HI) سنجش شد میزان آنتی­بادی ضد ویروس نیوکاسل در جوجه­های SPF, در واکسن­های B و C در روزهای 7 و 21 بعد از واکسیناسیون از سایر گروه­ها به صورت معنی­داری بیش­تر بود.  اما تفاوت معنی­داری بین سایر گروه­ها مشاهده نشد.  میزان آنتی­بادی ضد ویروس نیوکاسل در جوجه­های گوشتی در گروه­های B و C در روز 7 و 21 و در گروه E در روز 21  به صورت معنی­داری بیش­تر از سایر گروه­ها بود.  میزان آنتی­بادی سرم علیه ویروس آنفلوانزا جوجه­های SPF در گروه C, نسبت به سایر گروه­ها به طور معنی­دار, بیش­تر بود.  میزان تیتر آنتی­بادی (آنفلوانزا) در روزهای 7 و 14 بعد از واکسیناسیون, به جز گروه D, در سایر گروه­ها تفاوت معنی­داری نداشت.  میزان ایمنی­زایی واکسن در زمان­های بیش­تر هموژنیزاسیون, بالا­تر بود.  بر اساس داده­های حاصل, افزایش زمان هموژنیزاسیون, ذرات امولسیون با قطر کوچک­تری تولید می­کند که در تولید سریع­تر آنتی­بادی, مؤثر است.  قطر کوچک­تر ذرات واکسن باعث پاسخ سریع و مناسب سیستم ایمنی می­شود که میزان ایمنی­زایی در جوجه­های SPF و گوشتی را افزایش می­دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button