مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,069
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

671
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر تیمار آهک دهی بر فرآیند تولید ورمی کمپوست از ترکیب های متفاوت ضایعات رستورانی با کود گاوی

صفحات

 صفحه شروع 166 | صفحه پایان 178

چکیده

 با افزایش شهرنشینی, تغییر سبک زندگی و عادت های غذایی مردم, میزان مواد زاید تولیدی به سرعت در حال افزایش است و ترکیب این ضایعات نیز تغییر کرده است. تولید ورمی کمپوست از جمله بهترین روش های تبدیل مواد زاید آلی به مواد مفید اصلاح کننده خاک با استفاده از کرم-های خاکی و میکروارگانیسم ها است. بدین منظور با جمع آوری ضایعات رستورانی و آشپزخانه ای و ترکیب آنها با کودگاوی (مواد حجیم کننده) به صورت نسبت های 1:0 (100 درصد کود گاوی), 2:1 (34% ضایعات رستورانی + 66% کود گاوی) و 1:1 (50% ضایعات رستورانی + 50% کود گاوی) مطالعه ای به منظور تاثیر تیمار آهک دهی بر فرآیند ورمی کمپوست صورت گرفت. هر ترکیب بستر به 2 تیمار بدون آهک و با آهک (1 درصد) تقسیم شد. فرآیند ورمی کمپوست شدن با تلقیح 10 عدد کرم خاکی گونه ایزنیا فوتیدا3 با وزن کل 4.46±0.17 گرم آغاز شد. این مطالعه در قالب آزمایش فاکتوریل با طرح کاملا تصادفی با 6 واحد تیماری در 3 تکرار ایجاد گردید. در طول مدت آزمایش نمونه هایی از هر تکرار برداشته و خصوصیات شیمیایی شامل, pH, هدایت الکتریکی, کربن آلی, نیتروژن کل, پتاسیم و فسفر قابل دسترس مورد اندازه گیری قرار گرفت. در پایان بیوماس کل و جمعیت نابالغ کرم های خاکی نیز توزین شدند. نتایج نشان داد با افزایش سهم ضایعات رستورانی و آهک دهی میزان عناصر غذایی مورد بررسی افزایش معنی داری (p£0.05) نشان داده است. همچنین در انتهای فرآیند میزان هدایت الکتریکی, نیتروژن کل, فسفر قابل دسترس و پتاسیم قابل تبادل به طور میانگین در کل تیمارها به ترتیب 12, 53, 51 و 19 درصد افزایش و pH, ماده آلی و C/N نیز به ترتیب 5, 19 و 46 درصد کاهش داشته است. بررسی رشد و نمو کرم های خاکی نیز نشان داد تیمارهای ترکیب بستر و آهک دهی و نیز اثر متقابل آنها بر تغییرات بیوماس کل و نابالغ تاثیر فزاینده ای داشته است. بطوریکه تیمار 2:1 آهک دهی شده با 156 درصد افزایش بیوماس کل, بالاترین درصد افزایش رشد و نمو را در بین تیمارها به همراه داشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عظیم زاده، بهروز، و بهمنیار، محمدعلی. (1393). بررسی تاثیر تیمار آهک دهی بر فرآیند تولید ورمی کمپوست از ترکیب های متفاوت ضایعات رستورانی با کود گاوی. آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)، 28(1)، 166-178. SID. https://sid.ir/paper/141181/fa

    Vancouver: کپی

    عظیم زاده بهروز، بهمنیار محمدعلی. بررسی تاثیر تیمار آهک دهی بر فرآیند تولید ورمی کمپوست از ترکیب های متفاوت ضایعات رستورانی با کود گاوی. آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1393؛28(1):166-178. Available from: https://sid.ir/paper/141181/fa

    IEEE: کپی

    بهروز عظیم زاده، و محمدعلی بهمنیار، “بررسی تاثیر تیمار آهک دهی بر فرآیند تولید ورمی کمپوست از ترکیب های متفاوت ضایعات رستورانی با کود گاوی،” آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 28، no. 1، pp. 166–178، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/141181/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button