مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,036
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

295
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین حد بهینه عناصر غذایی و ارزیابی وضعیت تعادل تغذیه ای باغ های لیمو رقم لیسبون و نارنگی رقم پرل شهرستان دزفول با استفاده از روش DRIS

صفحات

 صفحه شروع 570 | صفحه پایان 580

چکیده

 تغذیه متعادل یکی از عوامل مهم در افزایش عملکرد و بهبود کیفیت در محصولات باغی به ویژه مرکبات است. هدف از این پژوهش, تعیین حد بهینه عناصر غذایی و ارزیابی وضعیت تعادل تغذیه ای باغ های لیمو لیسبون و نارنگی پرل شهرستان دزفول بود. بدین منظور, به صورت تصادفی 30 باغ لیمو لیسبون و 30 باغ نارنگی پرل انتخاب و نمونه های برگ در اواخر شهریور ماه 1394 از برگ های غیربارده همان سال به صورت مرکب برداشت شد. باغ ها به دو گروه با عملکرد زیاد و کم تقسیم شدند. همه فرم های بیان و واریانس آنها در دو گروه و نسبت واریانس گروه عملکرد کم به زیاد در هر دو نوع باغ محاسبه گردید. سپس با استفاده از فرمول های کالیبراسیون دریس, شاخص های دریس برای عناصر غذایی در باغ های با عملکرد کم تعیین و شاخص تعادل غذایی (NBI) نیز محاسبه گردید. نتایج نشان داد که برای باغ های لیمو لیسبون مقدار بهینه عناصر غذایی پر مصرف N, P, K, Ca و Mg به ترتیب 2.97, 0.11, 1.85, 3.88 و 0.17 درصد و عناصر کم مصرف Fe, Zn, Mn, Cu و B به ترتیب 200.5, 24.9, 23.9, 68.8 و 32.9 میلی گرم بر کیلوگرم و برای نارنگی پرل نیز مقدار بهینه غلظت عناصر غذایی پر مصرف N, P, K, Ca و Mg به ترتیب 2.97, 0.09, 1.57, 3.44 و 0.34 درصد و عناصر کم مصرف Fe, Zn, Mn, Cu و B به به ترتیب 167.2, 32.7, 26.1, 28.0 و 48.4 میلی گرم بر کیلوگرم به دست آمد. در مجموع بر اساس شاخص های DRIS ترتیب اولویت بندی عناصر غذایی برای باغ های لیمو لیسبون به صورت Fe>N>B>K<Mn>Ca>Mg=P>Cu>Zn و برای نارگی پرل به صورت B>Fe>K>Cu>N>Ca>Mg>Mn>Zn>P بود. شاخص تعادل تغذیه ای در کلیه باغ های با عملکرد پایین بالاتر از صفر بود که بیان گر عدم تعادل تغذیه ای در این باغ ها است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرزایی، سلمان، رسولی صدقیانی، میرحسن، و میران، ناصر. (1396). تعیین حد بهینه عناصر غذایی و ارزیابی وضعیت تعادل تغذیه ای باغ های لیمو رقم لیسبون و نارنگی رقم پرل شهرستان دزفول با استفاده از روش DRIS. آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)، 31(2 )، 570-580. SID. https://sid.ir/paper/141825/fa

    Vancouver: کپی

    میرزایی سلمان، رسولی صدقیانی میرحسن، میران ناصر. تعیین حد بهینه عناصر غذایی و ارزیابی وضعیت تعادل تغذیه ای باغ های لیمو رقم لیسبون و نارنگی رقم پرل شهرستان دزفول با استفاده از روش DRIS. آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1396؛31(2 ):570-580. Available from: https://sid.ir/paper/141825/fa

    IEEE: کپی

    سلمان میرزایی، میرحسن رسولی صدقیانی، و ناصر میران، “تعیین حد بهینه عناصر غذایی و ارزیابی وضعیت تعادل تغذیه ای باغ های لیمو رقم لیسبون و نارنگی رقم پرل شهرستان دزفول با استفاده از روش DRIS،” آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 31، no. 2 ، pp. 570–580، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/141825/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button