مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,849
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,003
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد روش های برنامه ریزی ریاضی در تهیه جیره غذایی برای جوجه های گوشتی و مرغ های تخم گذار

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 حداقل کردن هزینه تولید برای میزان معینی از محصول از موضوعات کلیدی مدیران واحدهای کشاورزی و دامپروری می باشد. بخش عمده هزینه های یک واحد دامپروری (به طور متوسط 75 درصد) مربوط به روش های تغذیه و جیره غذایی دام و طیور است. به همین علت استفاده از روش هایی برای کاهش این هزینه, از جمله روش های برنامه ریزی ریاضی الزامی است. با توجه به این مهم, از این میان مدل برنامه ریزی خطی متعارف به عنوان چارچوب کار, مدل تقریبا بهینه به علت ایجاد گزینه های مختلف ترکیبات غذایی با اطمینان از سقف قیمت جیره حاصله و مدل خطی فازی برای پیدا کردن بهترین ترکیب مواد غذایی با حداقل هزینه ممکن برای جوجه های گوشتی و مرغ های تخم گذار در دوره رشد یعنی (11 تا 24 روزگی) و (7 تا 12 هفتگی) در سال 1389 مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد جیره تهیه شده برای مرغ های تخم گذار ارزان تر از جیره جوجه های گوشتی است. جیره نویسی به روش فازی نسبت به برنامه ریزی خطی متعارف از طریق کاهش هزینه برای جوجه های گوشتی و مرغ های تخم گذار به ترتیب 0.6 و 0.7 درصد انعطاف جیره را افزایش داده است. کاهش هزینه در این دوره از رشد قابل توجه نیست و نسبت به الگوهای برنامه ریزی خطی متعارف و تقریبا بهینه برتری چندانی نخواهد داشت. در پایان پیشنهاد می شود از همکاری کارشناسان تغذیه و متخصصان در امر برنامه ریزی به صورت تواما استفاده شود تا جیره ای اقتصادی ارائه شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    پورزنجانی، آزاده، و قربانی، محمد. (1391). کاربرد روش های برنامه ریزی ریاضی در تهیه جیره‌ غذایی برای جوجه های گوشتی و مرغ های تخم گذار. اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی)، 26(1)، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/142039/fa

    Vancouver: کپی

    پورزنجانی آزاده، قربانی محمد. کاربرد روش های برنامه ریزی ریاضی در تهیه جیره‌ غذایی برای جوجه های گوشتی و مرغ های تخم گذار. اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1391؛26(1):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/142039/fa

    IEEE: کپی

    آزاده پورزنجانی، و محمد قربانی، “کاربرد روش های برنامه ریزی ریاضی در تهیه جیره‌ غذایی برای جوجه های گوشتی و مرغ های تخم گذار،” اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 26، no. 1، pp. 1–12، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142039/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button