مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,465
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

818
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی کیفیت درونی میوه کیوی به صورت غیر مخرب با استفاده از طیف سنجی مریی و مادون قرمز نزدیک

صفحات

 صفحه شروع 113 | صفحه پایان 122

چکیده

 تعیین رسیدگی مهمترین قسمت در ارزیابی کیفیت درونی میوه ها می باشد که به چند عامل مانند میزان مواد جامد محلول, سفتی و pH بستگی دارد. بیشتر روش ها برای اندازه گیری این عوامل مخرب, وقت گیر و گران می باشند. بنابراین توسعه یک روش غیر مخرب برای تعیین کیفیت میوه ها ضروری به نظر می رسد. هدف از انجام این تحقیق بررسی و ارزیابی روش طیف سنجی مادون قرمز در تعیین میزان مواد جامد محلول و pH میوه کیوی بود. طیف سنجی مادون قرمز یک روش سریع و غیر مخرب است که مهمترین مزیت آن اندازه گیری چند پارامتر کیفی با انجام یک آزمایش می باشد. برای این منظور در ناحیه بین 400nm تا 1000nm از میوه کیوی طیف گیری شد. سپس نمونه ها به دو دسته تقسیم شدند که دسته اول برای تدوین مدل کالیبراسیون و دسته دوم برای پیشگویی کیفیت درونی و ارزیابی مدل بود. قبل از مدل سازی به منظور حذف نویز ها از جدیدترین روش های پیش پردازش داده های طیفی مانند تبدیل متغیر نرمال استاندارد, تصحیح پخش افزاینده, فیلتر میانه و مشتق گیری استفاده شد. در مرحله بعدی مدل ها با استفاده از روش های مختلف کالیبراسیون مانند آنالیز مولفه های اصلی و کمترین توان های دوم جزئی ساخته شدند. عملکرد مدل های مختلف با تعیین ضریب همبستگی بین پارامتر های اندازه گیری شده به صورت مخرب و پیشگویی شده به کمک مدل, مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان مواد جامد محلول و pH کیوی به ترتیب با ضریب همبستگی 0.93 و 0.952 و میزان خطای 0.259 درجه بریکس و 0.236 پیشگویی شدند. نتایج پیشگویی نشان داد که می توان با کمک روش طیف سنجی مریی و مادون قرمز نزدیک میزان مواد جامد محلول و pH کیوی را به صورت غیر مخرب پیشگویی کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مقیمی، علی، آق خانی، محمدحسین، سازگارنیا، آمنه، و سرمد، مجید. (1387). ارزیابی کیفیت درونی میوه کیوی به صورت غیر مخرب با استفاده از طیف سنجی مریی و مادون قرمز نزدیک. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 22(2)، 113-122. SID. https://sid.ir/paper/142226/fa

    Vancouver: کپی

    مقیمی علی، آق خانی محمدحسین، سازگارنیا آمنه، سرمد مجید. ارزیابی کیفیت درونی میوه کیوی به صورت غیر مخرب با استفاده از طیف سنجی مریی و مادون قرمز نزدیک. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1387؛22(2):113-122. Available from: https://sid.ir/paper/142226/fa

    IEEE: کپی

    علی مقیمی، محمدحسین آق خانی، آمنه سازگارنیا، و مجید سرمد، “ارزیابی کیفیت درونی میوه کیوی به صورت غیر مخرب با استفاده از طیف سنجی مریی و مادون قرمز نزدیک،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 22، no. 2، pp. 113–122، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142226/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button