Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,106
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

594
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح شوری بر ویژگی های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی دو رقم انگور

صفحات

 صفحه شروع 68 | صفحه پایان 77

چکیده

 در این پژوهش تحمل دو رقم انگور (قزل ازوم و بیدانه قرمز) بر اساس آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار, در سطوح مختلف شوری (صفر, 50, 100, 150 میلی مولار) مورد ارزیابی قرار گرفت. تنش شوری بر روی نهال های یک ساله انگور با 4جوانه انجام شد. سه ماه بعد از شروع تیمار تنش, نتایج داده ها جمع آوری گردید. بر اساس نتایج بدست آمده تاثیر رقم و سطوح شوری بر صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی معنی دار بود. اما سطوح مختلف شوری تاثیری بر طول ساقه نداشت. اثر متقابل رقم× سطوح شوری در طول ساقه, وزن تر و خشک برگ, وزن خشک ساقه, شاخص کلروفیل, میزان قندهای محلول و دمای برگ معنی دار بود. با افزایش سطح شوری, تعداد برگ در هر بوته, سطح برگ, وزن تر و خشک برگ, وزن خشک ساقه و ریشه, محتوای نسبی آب برگ و شاخص کلروفیل به طور معنی دار کاهش یافت. اما میزان پرولین, قندهای محلول و دمای برگ افزایش یافت. تمامی صفات اندازه گیری شده در رقم قزل ازوم بیشتر بود. اما میزان دمای برگ آن نسبت به رقم قرمز بیدانه کمتر بود. بر اساس نتایج به دست آمده, قزل ازوم از لحاظ خصوصیات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی نسبت به رقم قرمز بیدانه, در مقابل سطوح مختلف شوری اعمال شده مقاوم بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    جلیلی مرندی، رسول، حسنی، عباس، دولتی بانه، حامد، حاجی تقی لو، رامین، و یوسف زاده، حسین. (1391). تاثیر سطوح شوری بر ویژگی های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی دو رقم انگور. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 26(1)، 68-77. SID. https://sid.ir/paper/142283/fa

    Vancouver: کپی

    جلیلی مرندی رسول، حسنی عباس، دولتی بانه حامد، حاجی تقی لو رامین، یوسف زاده حسین. تاثیر سطوح شوری بر ویژگی های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی دو رقم انگور. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1391؛26(1):68-77. Available from: https://sid.ir/paper/142283/fa

    IEEE: کپی

    رسول جلیلی مرندی، عباس حسنی، حامد دولتی بانه، رامین حاجی تقی لو، و حسین یوسف زاده، “تاثیر سطوح شوری بر ویژگی های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی دو رقم انگور،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 26، no. 1، pp. 68–77، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142283/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا