Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,217
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

615
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر غلظت های مختلف اسید سالیسیلیک و دماهای متفاوت بر ماندگاری، کیفیت پس از برداشت و فعالیت آنتی اکسیدانی میوه زردآلو (.Prunus armeniaca L) رقم "لاسگردی"

صفحات

 صفحه شروع 326 | صفحه پایان 334

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی اثر تیمارهای اسید سالیسیلیک و دما بر روی خصوصیات فیزیکی, شیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی میوه های زردآلو رقم "لاسگردی", اجرا شد. میوه ها در مرحله بلوغ تجاری برداشت, و در غلظت های مختلف اسید سالیسیلیک و همچنین در آب مقطر (شاهد) به مدت 5 دقیقه غوطه ور شدند. سپس میوه ها در بسته های پلی اتیلنی بسته بندی و انبار (با دمای 4oC و رطوبت 95%) شدند. طی دوره انبارداری, تغییرات وزن میوه, سفتی بافت میوه, درجه اسیدی, مواد جامد محلول, اسیدیته قابل تیتراسیون, اسید آسکوربیک و فعالیت آنتی اکسیدانی میوه ها اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که, طی دوره انبارداری در هر دو دمای 4 و 20 درجه سانتی گراد وزن میوه, سفتی بافت میوه, اسیدیته قابل تیتراسیون, اسید آسکوربیک و فعالیت آنتی اکسیدانی کاهش معنی داری, در حالی که درجه اسیدی و مواد جامد محلول افزایش معنی داری داشته است. طی دوره انبارداری تفاوت معنی داری بین تیمارها (شاهد و غلظت های مختلف اسید سالیسیلیک) و دماهای مختلف انبارداری در تمام فاکتورهای اندازه گیری شده, مشاهده شد. تیمارهای اسید سالیسیلیک به طور معنی داری مانع از کاهش وزن و همچنین باعث حفظ سفتی بافت میوه ها شدند. در این شرایط, به ترتیب بیشترین و کمترین میزان اسیدیته قابل تیتراسیون, اسید آسکوربیک و فعالیت آنتی اکسیدانی در تیمارهای 4 میلی مولار اسید سالیسیلیک و شاهد مشاهده شد. همچنین نتایج نشان داد که, دمای 4 درجه سانتی گراد تاثیر مثبتی در حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری میوه ها در طی دوره انبارداری داشت است. بر اساس نتایج بدست آمده, می توان از اسید سالیسیلیک به عنوان یک ترکیب طبیعی و دمای 4 درجه به طور تجاری جهت افزایش ماندگاری میوه های زردآلود استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اردکانی، الهام، داوری نژاد، غلامحسین، و عزیزی، مجید. (1392). بررسی تاثیر غلظت های مختلف اسید سالیسیلیک و دماهای متفاوت بر ماندگاری, کیفیت پس از برداشت و فعالیت آنتی اکسیدانی میوه زردآلو (.Prunus armeniaca L) رقم "لاسگردی". علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 27(3)، 326-334. SID. https://sid.ir/paper/142288/fa

    Vancouver: کپی

    اردکانی الهام، داوری نژاد غلامحسین، عزیزی مجید. بررسی تاثیر غلظت های مختلف اسید سالیسیلیک و دماهای متفاوت بر ماندگاری, کیفیت پس از برداشت و فعالیت آنتی اکسیدانی میوه زردآلو (.Prunus armeniaca L) رقم "لاسگردی". علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1392؛27(3):326-334. Available from: https://sid.ir/paper/142288/fa

    IEEE: کپی

    الهام اردکانی، غلامحسین داوری نژاد، و مجید عزیزی، “بررسی تاثیر غلظت های مختلف اسید سالیسیلیک و دماهای متفاوت بر ماندگاری, کیفیت پس از برداشت و فعالیت آنتی اکسیدانی میوه زردآلو (.Prunus armeniaca L) رقم "لاسگردی"،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 27، no. 3، pp. 326–334، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142288/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا