Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,318
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

659
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات بستر کشت و رقم بر برخی خصوصیات زراعی و فیزیولوژیک نشای خربزه

صفحات

 صفحه شروع 375 | صفحه پایان 382

کلیدواژه

چکیده

 تولید خربزه از طریق کشت نشا می تواند باعث پیش رسی محصول, صرفه جویی در مصرف بذر, کنترل آفات و بیماری ها و کاهش خطرات سرمازدگی را به دنبال داشته باشد. به منظور بررسی اثرات بسترها کشت و رقم بر خصوصیات نشای خربزه آزمایشی به صورت فاکتوریل (2×6) در غالب طرح کاملا تصادفی با 10 تکرار در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی در سال 1389 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل دو رقم خربزه تجاری به نام زرد ایوانکی و خاتونی و نیز بسترهای کشت شامل: بستر 1: پیت 50 درصد, کوکوپیت 25 درصد, ماسه 25 درصد, بستر 2: پیت 50 درصد, کوکوپیت 25 درصد, ورمی کمپوست 25 درصد, بستر 3: پیت 50 درصد, کوکوپیت 25 درصد, پرلایت 25 درصد, بستر 4: کوکوپیت 50 درصد, پیت 25 درصد, ماسه 25 درصد, بستر 5: کوکوپیت 50 درصد, پیت 25 درصد, ورمی کمپوست 25 درصد, بستر 6: کوکوپیت 50 درصد, پیت 25 درصد, پرلایت 25 درصد بودند. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که بستر دوم (پیت 50 درصد, کوکوپیت 25 درصد, ورمی کمپوست 25 درصد) و بستر پنجم (کوکوپیت 50 درصد, پیت 25 درصد, ورمی کمپوست 25 درصد) در کلیه صفات (سطح برگ, قطر ساقه نشا, ارتفاع نشا, وزن تر و خشک اندام هوایی, وزن تر و خشک ریشه) دارای تاثیر بهتری بوده و باعث بهبود کیفیت نشا گردیدند. در نتیجه می توان این دو بستر را برای تولید نشای خربزه توصیه نمود. بین دو رقم زرد ایوانکی و خاتونی تفاوت معنی داری ملاحظه نشد. اثر متقابل رقم و بستر نیز در هیچ یک از صفات معنی دار نگردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرابی، الهه، نعمتی، سیدحسین، مهربخش، محمدمهدی، و ابراهیمی، حسین. (1392). بررسی اثرات بستر کشت و رقم بر برخی خصوصیات زراعی و فیزیولوژیک نشای خربزه. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 27(4)، 375-382. SID. https://sid.ir/paper/142320/fa

    Vancouver: کپی

    میرابی الهه، نعمتی سیدحسین، مهربخش محمدمهدی، ابراهیمی حسین. بررسی اثرات بستر کشت و رقم بر برخی خصوصیات زراعی و فیزیولوژیک نشای خربزه. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1392؛27(4):375-382. Available from: https://sid.ir/paper/142320/fa

    IEEE: کپی

    الهه میرابی، سیدحسین نعمتی، محمدمهدی مهربخش، و حسین ابراهیمی، “بررسی اثرات بستر کشت و رقم بر برخی خصوصیات زراعی و فیزیولوژیک نشای خربزه،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 27، no. 4، pp. 375–382، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142320/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا