Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

645
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

534
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سمیت کادمیم بر تغییر میزان شاخص های پرولین و آنتی اکسیدان ها در کاهو (.Lactuca sativa L)

صفحات

 صفحه شروع 359 | صفحه پایان 366

چکیده

 اطلاعات در مورد اثر سمیت فلزات سنگین بر تغییرات فیزیولوژی و بیوتکنولوژی کاهو محدود است. به این منظور آزمایش به صورت طرح کاملا تصادفی با 7 تکرار جهت بررسی اثرات کادمیم بر تغییرات فیزیولوژی کاهو انجام شد. کادمیم با 3 غلظت صفر, 2 و 4 میلی گرم در لیتر به محلول غذایی در کشت هیدروپونیک اضافه شد. نتایج این آزمایش نشان داد که ایجاد تنش کادمیم و افزایش غلظت آن با افزایش فعالیت آنتی اکسیدان ها (پرکسیداز و سوپر اکسید دیسموتاز) و پرولین همراه است. کادمیم در بافت گیاه تجمع یافته و وزن تر و اسید ارگانیک گیاه را کاهش می دهد. به طور متوسط غلظت های 2 و 4 میلی گرم در لیتر کادمیم به ترتیب پرکسیداز را 8 و 53 درصد افزایش داد و فعالیت سوپر اکسید دیسموتاز را 66 و 106 درصد و غلظت پرولین را 39 و 119 درصد بالا برد در صورتی که پروتئین کل گیاه را 25 و 5 درصد نسبت به شاهد کاهش می دهد. اثرات سمی افزایش کادمیم با گذشت زمان بر روی کلروفیل و فتوسنتز متفاوت بود و فتوسنتز بیشتر از کلروفیل با گذشت زمان تحت تنش کادمیم کاهش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حقیقی، مریم، و کافی، محسن. (1392). اثر سمیت کادمیم بر تغییر میزان شاخص های پرولین و آنتی اکسیدان ها در کاهو (.Lactuca sativa L). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 27(4)، 359-366. SID. https://sid.ir/paper/142325/fa

    Vancouver: کپی

    حقیقی مریم، کافی محسن. اثر سمیت کادمیم بر تغییر میزان شاخص های پرولین و آنتی اکسیدان ها در کاهو (.Lactuca sativa L). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1392؛27(4):359-366. Available from: https://sid.ir/paper/142325/fa

    IEEE: کپی

    مریم حقیقی، و محسن کافی، “اثر سمیت کادمیم بر تغییر میزان شاخص های پرولین و آنتی اکسیدان ها در کاهو (.Lactuca sativa L)،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 27، no. 4، pp. 359–366، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142325/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا