Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,063
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

553
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی روند متابولیزه شدن سیانید در ارقام سیب فوجی و عباسی مشهد

صفحات

 صفحه شروع 280 | صفحه پایان 287

چکیده

 سیانید یک ماده بی رنگ, مضر و خطرناک است و بویی شبیه به بوی بادام تلخ دارد. سیانید ترکیبات پایداری با آهن و منیزیم تشکیل می دهد و با اختلال در تنفس, تثبیت کربن و احیای نیترات, فعالیت سلول را مختل می سازد. به منظور بررسی روند متابولیزه شدن سیانید در ارقام سیب فوجی و عباسی مشهد, آزمایشی به صورت فاکتوریل در کرت های خرد شده در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار به اجرا درآمد. میوه ها به صورت تصادفی به چهار قسمت مجزا تقسیم و در چهار دما شامل 2-, صفر, 2 و 4 درجه سانتی گراد در سردخانه معمولی (Refrigerator air) با رطوبت نسبی 85 ± 2 درصد به مدت 4 ماه نگهداری شدند. میزان تجمع سیانید و ارزیابی فعالیت آنزیم Beta-CAS بعد از خروج نمونه ها از انبار به مدت سیزده روز مورد بررسی قرار گرفت. میزان فعالیت آنزیم Beta–CAS با روش رنگ سنجی (Colorimetric) و بر اساس میزان H2S تولید شده٬ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد, در هر دو رقم مورد مطالعه بالاترین میزان تجمع سیانید بافت, در دمای 2- درجه سانتی گراد و کمترین تجمع سیانید در دمای 4 درجه سانتی گراد وجود داشت و به نظر می رسد که دماهای بالاتر جهت تجزیه و متابولیزه کردن سیانید مفیدتر باشند. فعالیت آنزیم Beta-CAS در رقم عباسی مشهد نسبت به فوجی بیشتر بوده و دماهای مختلف انبار پس از دوره انباری اثرات متفاوتی را بر فعالیت این آنزیم داشتند. با گذشت روزهای پس از انبار, میزان فعالیت این آنزیم افزایش و در روز سیزدهم فعالیت آن کاهش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    زاده باقری، مسعود، مستوفی، یونس، و مصطفوی، مصطفی. (1390). بررسی روند متابولیزه شدن سیانید در ارقام سیب فوجی و عباسی مشهد. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 25(3)، 280-287. SID. https://sid.ir/paper/142375/fa

    Vancouver: کپی

    زاده باقری مسعود، مستوفی یونس، مصطفوی مصطفی. بررسی روند متابولیزه شدن سیانید در ارقام سیب فوجی و عباسی مشهد. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1390؛25(3):280-287. Available from: https://sid.ir/paper/142375/fa

    IEEE: کپی

    مسعود زاده باقری، یونس مستوفی، و مصطفی مصطفوی، “بررسی روند متابولیزه شدن سیانید در ارقام سیب فوجی و عباسی مشهد،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 25، no. 3، pp. 280–287، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142375/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا