مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,521
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

656
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مالچ بر کنترل علف های هرز، ذخیره رطوبت و دمای خاک در سبزی پپینو (Solanum muricatum)

صفحات

 صفحه شروع 271 | صفحه پایان 276

چکیده

 سبزی جدید پپینو (Solanum muricatum) گیاهی علفی یا بوته ای از تیره Solanaceae بوده که به صورت یکساله کشت می شود. بمنظور بررسی تاثیر مالچ برنج و چیپس چوب بر وزن خشک علف های هرز در پپینو و همچنین رطوبت و درجه حرارت خاک, آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار, در سال 89-1388 در گلخانه گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. تیمارها شامل مالچ کلش برنج, چیپس چوب و شاهد بودند. قلمه گیری از پپینو در اواسط اردیبهشت ماه از شاخه های علفی انجام و قلمه ها در اواسط تیر ماه به گلخانه منتقل شدند. بمنظور اندازه گیری جمعیت علف های هرز, درجه حرارت و رطوبت خاک در شرایط اعمال مالچ, نمونه برداری در چهار مرحله انجام شد. نتایج نشان داد که اثر مالچ بر وزن خشک علف های هرز, دمای خاک و درصد رطوبت خاک در مراحل مختلف نمونه برداری در پپینو معنی دار (p£0.01) بود. بیشترین و کمترین وزن خشک علف های هرز در مراحل مختلف نمونه برداری به ترتیب در شاهد و چیپس چوب مشاهده شد. کمترین وزن خشک علف های هرز در مرحله اول, دوم, سوم و چهارم نمونه برداری به ترتیب با 321.7, 175.9, 109.9 و 56.7 گرم بر مترمربع بود. همچنین حضور مالچ در مقایسه با شاهد باعث کاهش درجه حرارت خاک و افزایش رطوبت خاک گردید. مالچ چیپس چوب در کاهش درجه حرارت و افزایش درصد رطوبت خاک در مقایسه با کلش برنج تاثیر بیشتری داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرابی، الهه، نعمتی، سیدحسین، داوری نژاد، غلامحسین، و آرویی، حسین. (1391). اثر مالچ بر کنترل علف های هرز, ذخیره رطوبت و دمای خاک در سبزی پپینو (Solanum muricatum). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 26(3)، 271-276. SID. https://sid.ir/paper/142397/fa

    Vancouver: کپی

    میرابی الهه، نعمتی سیدحسین، داوری نژاد غلامحسین، آرویی حسین. اثر مالچ بر کنترل علف های هرز, ذخیره رطوبت و دمای خاک در سبزی پپینو (Solanum muricatum). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1391؛26(3):271-276. Available from: https://sid.ir/paper/142397/fa

    IEEE: کپی

    الهه میرابی، سیدحسین نعمتی، غلامحسین داوری نژاد، و حسین آرویی، “اثر مالچ بر کنترل علف های هرز, ذخیره رطوبت و دمای خاک در سبزی پپینو (Solanum muricatum)،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 26، no. 3، pp. 271–276، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142397/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button