مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

909
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی روشهای ازدیاد جنسی و رویشی سبزی جدید «پپینو» (Solanum muricatum, Aiton, pepino) در ایران

صفحات

 صفحه شروع 3 | صفحه پایان 10

چکیده

پپینو سبزی میوه ای جدیدی است که دارای پتانسیل زیاد برای تولید در گلخانه و باغ می باشد. در این تحقیق روشهای ازدیاد پپینو مورد بررسی قرار گرفته است. آزمایش جوانه زنی بذر با 3 تیمار و 5 تکرار و 20 نمونه در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گردید. نتایج نشان داد که جوانه زنی بذر در بستر خاکی %4, در بستر پیت %56 و در پتری دیش %28 بود. در آزمایش دوم ازدیاد و تولید نشاء با 4 تیمار و 5 تکرار و 20 نمونه در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گردید. نتایج نشان داد که بهترین روش کشت مستقیم بذر در گلدانهای جیفی پات (بستر پیت) بود که با %51 تولید نشاء با 3 تیمار دیگر در سطح احتمال %1 تفاوت معنی داری داشت. در آزمایش سوم ازدیاد توسط قلمه به صورت آزمایش فاکتوریل 4× 6× 2 بر پایه طرح کاملا تصادفی اجرا گردید. عامل اول بستر, عامل دوم کاربرد هورمون اکسین و عامل سوم نوع قلمه انتهایی یا میانی بود. بستر پرلایت و آب ریشه زایی بهتری نسبت به دو بستر شن و کوکوپیت داشته و با آنها اختلاف معنی داری در سطح %1 داشت. تیمار های هورمونی 500 ppm به مدت 5 ثانیه و 100 ppm به مدت یک ساعت نسبت به تیمار های کاربرد هورمون با مدت طولانی تر برتر بودند. اثرات متقابل معنی داری بین بستر کاشت و تیمار های هورمونی و بین تیمار های هورمونی و نوع قلمه در سطح %1 وجود داشت. در مجموع تیمار قلمه های میانی شاخه ها در آب و پرلایت و استفاده از هورمون اکسین با غلظت 500 ppm به مدت 5 ثانیه بیشترین ریشه زایی را داشت. به طور کلی نتایج این تحقیق ازدیاد رویشی را برای پپینو تایید کرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نعمتی، سیدحسین، و تهرانی فر، علی. (1386). بررسی روشهای ازدیاد جنسی و رویشی سبزی جدید «پپینو» (Solanum muricatum, Aiton, pepino) در ایران. علوم و صنایع کشاورزی، 21(2 (ویژه علوم باغبانی))، 3-10. SID. https://sid.ir/paper/448616/fa

    Vancouver: کپی

    نعمتی سیدحسین، تهرانی فر علی. بررسی روشهای ازدیاد جنسی و رویشی سبزی جدید «پپینو» (Solanum muricatum, Aiton, pepino) در ایران. علوم و صنایع کشاورزی[Internet]. 1386؛21(2 (ویژه علوم باغبانی)):3-10. Available from: https://sid.ir/paper/448616/fa

    IEEE: کپی

    سیدحسین نعمتی، و علی تهرانی فر، “بررسی روشهای ازدیاد جنسی و رویشی سبزی جدید «پپینو» (Solanum muricatum, Aiton, pepino) در ایران،” علوم و صنایع کشاورزی، vol. 21، no. 2 (ویژه علوم باغبانی)، pp. 3–10، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/448616/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button