Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

746
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

619
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر محلول پاشی اسیدآسکوربیک و لاکتات کلسیم بر رشد، عملکرد و کیفیت میوه فلفل دلمه-ای

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 87

چکیده

 فلفل دلمه ای یکی از سبزیجات مهم میوه ای است که در بسیاری از مناطق مختلف جهان کشت می شود. به منظور مطالعه اثر اسید آسکوربیک و کلسیم بر رشد, عملکرد و کیفیت میوه فلفل دلمه ای, آزمایشی به صورت طرح بلوک-های کامل تصادفی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زنجان در سال 1395 انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل اسید آسکوربیک (100, 200 و300 میلی گرم در لیتر), لاکتات کلسیم (5/0, یک و 5/1 گرم در لیتر) و محلول پاشی با آب مقطر به عنوان شاهد بودند. نتایج نشان داد محلول پاشی اسید آسکوربیک تاثیر معنی داری بر رشد و عملکرد میوه داشت. بیشترین عملکرد میوه (1/897 گرم در بوته) در تیمار 300 میلی گرم در لیتر اسید آسکوربیک حاصل شد که با تیمار 200 میلی گرم در لیتر اسید آسکوربیک تفاوت معنی داری نداشت. کاربرد اسید آسکوربیک مقدار ویتامین ث میوه را به طور چشمگیری افزایش داد و همچنین بیشترین مقدار مواد جامد محلول (7/5 درصد بریکس) در تیمار اسید آسکوربیک 300 میلی گرم در لیتر ثبت گردید. تیمار لاکتات کلسیم تاثیر معنی داری بر عملکرد میوه در مقایسه با شاهد نداشت ولی سفتی بافت میوه را بهبود بخشید. بیشترین سفتی بافت میوه (13/2 و 16/2 کیلوگرم در سانتی-متر) به ترتیب با تیمار یک و 5/1 گرم در لیتر لاکتات کلسیم به دست آمد. حداکثر فعالیت آنتی اکسیدانی میوه با کاربرد اسید آسکوربیک 300 میلی گرم در لیتر و لاکتات کلسیم 5/1گرم در لیتر حاصل گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فاتح، مهسا، برزگر، طاهر، و رضوی، فرهنگ. (1398). تأثیر محلول پاشی اسیدآسکوربیک و لاکتات کلسیم بر رشد, عملکرد و کیفیت میوه فلفل دلمه-ای. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 33(1 )، 79-87. SID. https://sid.ir/paper/142467/fa

    Vancouver: کپی

    فاتح مهسا، برزگر طاهر، رضوی فرهنگ. تأثیر محلول پاشی اسیدآسکوربیک و لاکتات کلسیم بر رشد, عملکرد و کیفیت میوه فلفل دلمه-ای. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1398؛33(1 ):79-87. Available from: https://sid.ir/paper/142467/fa

    IEEE: کپی

    مهسا فاتح، طاهر برزگر، و فرهنگ رضوی، “تأثیر محلول پاشی اسیدآسکوربیک و لاکتات کلسیم بر رشد, عملکرد و کیفیت میوه فلفل دلمه-ای،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 33، no. 1 ، pp. 79–87، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142467/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا