مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

408
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

567
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر کیفیت نور و رقم بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی و زراعی نشای خربزه (Cucumis melo Gr. Inodorus)

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 51

چکیده

 به منظور مطالعه اثر کیفیت نور و نوع رقم بر خصوصیات رویشی نشای خربزه Cucumis melo Gr. Inodorus آزمایشی به صورت کرت خرد شده بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 5 تکرار انجام پذیرفت و نشای دو رقم خربزه (خاتونی و قصری) تا مرحله چهار برگی تحت تاثیر چهار ترکیب نور(15 درصد آبی: 85 درصد قرمز, 30 درصد آبی: 70 درصد قرمز و نور لامپ های فلورسنت و پرفشار سدیم) قرار گرفتند. بیشترین وزن تر(81/5 گرم) و خشک(43/0 گرم) برگساره در رقم قصری و بیشترین وزن تر ریشه(95/1 گرم) در رقم خاتونی با ترکیب 15٪ آبی: 85٪ قرمز, بیشترین وزن خشک(39/0 گرم) و حجم ریشه(88/1 میلی لیتر) با ترکیب 30 درصد آبی: 70 درصد قرمز در رقم قصری, بیشترین محتویات کلروفیل a (77/8 میلی گرم بر گرم در وزن تر) و کارتنویید(5/79 میلی گرم بر گرم در وزن تر) با ترکیب 30 درصد آبی: 70 درصد قرمز در رقم قصری و بیشترین محتویات کلروفیلb (13/77 میلی گرم بر گرم در وزن تر) و کلروفیل کل(42/82 میلی گرم بر گرم در وزن تر) با ترکیب 30 درصد آبی: 70 درصد قرمز در رقم خاتونی مشاهده شد. بالاترین شاخص سرعت(31/0 تعداد بر روز) و کمترین میانگین زمان ظهور (2/3 روز) با ترکیب 30 درصد آبی: 70 درصد قرمز و بدون اختلاف معنی دار با 15 درصد آبی: 85 درصد قرمز و بیشترین قطر ساقه (29/4 میلی متر) و کمترین ارتفاع ساقه (77/7 سانتی متر) با ترکیب 30 درصد آبی: 70 درصد قرمز بدست آمد. کمترین تعداد برگ(3) در نور لامپ فلورسنت بدون تفاوت معنی دار با ترکیب های 15 درصد آبی: 85 درصد قرمز و 30 درصد آبی: 70 درصد قرمز مشاهده شد. نتایج این آزمایش, بیانگر امکان بهبود یافتن ویژگی های کمی نشای ارقام خاتونی و قصری بر اثر کاربرد ترکیبات نورهای آبی و قرمز و در مقایسه با نور لامپ های فلورسنت و پرفشار سدیم بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رشیدی، آزاده، نعمتی، سیدحسین، و بزرگ، نرگس. (1398). بررسی اثر کیفیت نور و رقم بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی و زراعی نشای خربزه (Cucumis melo Gr. Inodorus). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 33(1 )، 41-51. SID. https://sid.ir/paper/142476/fa

    Vancouver: کپی

    رشیدی آزاده، نعمتی سیدحسین، بزرگ نرگس. بررسی اثر کیفیت نور و رقم بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی و زراعی نشای خربزه (Cucumis melo Gr. Inodorus). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1398؛33(1 ):41-51. Available from: https://sid.ir/paper/142476/fa

    IEEE: کپی

    آزاده رشیدی، سیدحسین نعمتی، و نرگس بزرگ، “بررسی اثر کیفیت نور و رقم بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی و زراعی نشای خربزه (Cucumis melo Gr. Inodorus)،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 33، no. 1 ، pp. 41–51، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142476/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button