مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

500
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

644
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی پسته رقم احمدآقایی روی ژنوتیپ های پایه متحمل و حساس به سرما در شرایط تنش یخ زدگی

صفحات

 صفحه شروع 471 | صفحه پایان 484

چکیده

 به منظور بررسی اثر ژنوتیپ پایه بر واکنش پسته رقم احمدآقایی نسبت به تنش یخ زدگی, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام شد. تیمارها در دو سطح: ژنوتیپ پایه (چهار ژنوتیپ متحمل و چهار ژنوتیپ حساس به سرما) و دما (2-و 4-درجه سانتی گراد) اجرا شد. در مرحله تمام گل, از شاخه های انتهایی رقم احمد آقایی پیوند شده روی این ژنوتیپ ها نمونهگیری شد. شاخه ها در گلدان های حاوی آب مقطر در دمای 2-و 4-درجه سانتی گراد به مدت دو ساعت قرار گرفتند. پس از اعمال تیمارها, شاخص سرمازدگی تعیین شد, ازخوشه های گل تیمار ها جهت اندازه گیری پارامترهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی استفاده گردید. نتایج نشان داد شدت سرمازدگی در ژنوتیپ های پایه متحمل به سرما به طور معنی داری کمتر از ژنوتیپ های پایه حساس در دو دمای 2-و 4-درجه سانتی گراد می باشد. میزان نشت یونی, پراکسید هیدروژن, مالون دآلدهید در ژنوتیپ های پایه متحمل به سرما به طور معنی داری پایین تر از ژنوتیپ های حساس به سرما بود. میزان قندهای محلول, پروتئین کل, پرولین و فعالیت آنزیم های کاتالاز, آسکوربات پراکسیداز و گایاکول پراکسیداز در ژنوتیپ های پایه متحمل به سرما به طور معنی داری بیشتر از ژنوتیپ های پایه حساس به سرما بوده است. نتایج مربوط به اثر متقابل دما و ژنوتیپ نشان داد که دمای 4-درجه سانتی گراد باعث افزایش معنی دار نشت یونی, پرولین, پراکسید هیدروژن و مالون دآلدهید و کاهش فعالیت آنزیم های کاتالاز, آسکوربات پراکسیداز و گایاکول پراکسیداز نسبت به دمای 2-درجه سانتی گراد مخصوصا در پایه های حساس به سرما شد. با توجه به صفات مورد مطالعه, متحمل ترین ژنوتیپ پایه به سرما TR1 بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تاج آبادی پور، علی، فتاحی مقدم، محمدرضا، زمانی، ذبیح اله، نصیبی، فاطمه، و حکم آبادی، حسین. (1397). بررسی تغییرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی پسته رقم احمدآقایی روی ژنوتیپ های پایه متحمل و حساس به سرما در شرایط تنش یخ زدگی. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 32(3 )، 471-484. SID. https://sid.ir/paper/142480/fa

    Vancouver: کپی

    تاج آبادی پور علی، فتاحی مقدم محمدرضا، زمانی ذبیح اله، نصیبی فاطمه، حکم آبادی حسین. بررسی تغییرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی پسته رقم احمدآقایی روی ژنوتیپ های پایه متحمل و حساس به سرما در شرایط تنش یخ زدگی. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1397؛32(3 ):471-484. Available from: https://sid.ir/paper/142480/fa

    IEEE: کپی

    علی تاج آبادی پور، محمدرضا فتاحی مقدم، ذبیح اله زمانی، فاطمه نصیبی، و حسین حکم آبادی، “بررسی تغییرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی پسته رقم احمدآقایی روی ژنوتیپ های پایه متحمل و حساس به سرما در شرایط تنش یخ زدگی،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 32، no. 3 ، pp. 471–484، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142480/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button