مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,792
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

356
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسید سالیسیلیک و اسید جیبرلیک بر زمان رسیدن، میزان آنتوسیانین و تولید اتیلن در میوه گیلاس رقم سیاه مشهد

صفحات

 صفحه شروع 141 | صفحه پایان 146

چکیده

 استفاده از مواد شیمیایی بازدارنده ساخت و یا عمل اتیلن جایگاه ویژه ای در تکنولوژی پس از برداشت میوه ها و سبزی ها دارند. گیلاس میوه ای نافرازگرا می باشد, ولی در طی دوره انبارداری پس از برداشت, اتیلن تولید می کند به طوری که کاهش در میزان تولید اتیلن به افزایش عمر پس از برداشت آن انجامیده است. درختان گیلاس رقم مشهد همزمان با تغییر رنگ میوه ها از سبز به زرد کهربائی با 4 غلظت اسید سالیسیلیک (0.5, 1, 2 و 3 میلی مول در لیتر) و 3 غلظت اسید جیبرلیک (10, 20 و 30 میلی گرم در لیتر) و آب مقطر (شاهد) محلول پاشی شدند. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که کاربرد اسید جیبرلیک باعث تاخیر در رسیدن به میزان 5 روز نسبت به تیمار شاهد گردید. همچنین کاربرد اسید جیبرلیک و اسید سالیسیلیک باعث کاهش تولید اتیلن نسبت به تیمار شاهد گردید که این کاهش در تیمار اسید سالیسیلیک بیشتر از تیمار اسید جیبرلیک بود. اما در افزایش رنگ, اندازه و وزن و مواد جامد محلول میوه (شاخص رسیدن) در مقایسه با اسید سالیسیلیک اثر بیشتری داشت. اگر چه اسید جیبرلیک باعث تاخیر در زمان رسیدن میوه شد ولی میوه های تیمار شده با آن میزان اتیلن بیشتری را در مقایسه با میوه های تیمار شده با اسید سالیسیلیک تولید کردند. لذا رنگ میوه به عنوان مهم ترین شاخص زمان رسیدن, تحت تاثیر اتیلن قرار نگرفت. همچنین محتوای آنتوسیانین کل در طول دوره انبارداری در میوه های تیمار شده با هر دو هورمون بالا رفت ولی در مجموع میزان اتیلن کمتری را نسبت به میوه های شاهد تولید کردند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صدیقی، اعظم، غلامی، منصور، ساریخانی، حسن، و ارشادی، احمد. (1391). اثر اسید سالیسیلیک و اسید جیبرلیک بر زمان رسیدن, میزان آنتوسیانین و تولید اتیلن در میوه گیلاس رقم سیاه مشهد. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 26(2)، 141-146. SID. https://sid.ir/paper/142551/fa

    Vancouver: کپی

    صدیقی اعظم، غلامی منصور، ساریخانی حسن، ارشادی احمد. اثر اسید سالیسیلیک و اسید جیبرلیک بر زمان رسیدن, میزان آنتوسیانین و تولید اتیلن در میوه گیلاس رقم سیاه مشهد. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1391؛26(2):141-146. Available from: https://sid.ir/paper/142551/fa

    IEEE: کپی

    اعظم صدیقی، منصور غلامی، حسن ساریخانی، و احمد ارشادی، “اثر اسید سالیسیلیک و اسید جیبرلیک بر زمان رسیدن, میزان آنتوسیانین و تولید اتیلن در میوه گیلاس رقم سیاه مشهد،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 26، no. 2، pp. 141–146، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142551/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button