مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

881
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

506
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی استخراج عصاره برگ گیاه حرا با استفاده از روش مخلوط و بررسی اثر ضدمیکروبی آن بر Listeria innocua، Enterococcus faecium و Escherichia coli

صفحات

 صفحه شروع 201 | صفحه پایان 213

چکیده

 در این پژوهش اثر حلال های آب, اتانول, متانول و گلیسیرین هر کدام در پنج سطح (صفر, 31.25, 83.33, 125 و 250 میلی لیتر) با استفاده از هندسه مخلوط برای استخراج عصاره برگ گیاه حرا استفاده شد. از مدل چند جمله ای شف و بهینه سازی عددی به منظور مدل سازی و بهینه سازی عصاره استفاده گردید. مدل چند جمله ای شف به طور معنی داری قادر به پیش بینی بازده حاصل از استخراج عصاره برگ حرا می باشد (میزان ضریب تبین و ضریب تبین اصلاح شده به ترتیب 0.94 و 0.84 و غیر معنی دار بودن آزمون ضعف برازش و مقدار اندیسF (14.62) نشان دهنده صحت مدل برای پیش بینی بازدهی عصاره می باشد). به علاوه میزان ضریب تغییرات 14.6% محاسبه شد که نشان دهنده تکرار پذیری قابل قبول برای داده های آزمایشی است. میزان تابع مطلوبیت بهینه سازی 0.94 محاسبه شد که نشانگر صحت عملیات بهینه سازی می باشد. بر این اساس, فرمولاسیون بهینه حاوی گلیسیرین (صفر میلی لیتر), آب (28.22 میلی لیتر), متانول (59.83 میلی لیتر) و اتانول (161.95 میلی لیتر) بود. اثر ضد میکروبی عصاره های برگ گیاه حرا بر سه باکتری 33090 Listeria innocua ATTC, Enterococcus faecium ATTC 51559 وEscherichia coli ATTC 25992 به سه روش (انتشار در آگار به کمک دیسک, حداقل غلظت ممانعت کننده رشد و حداقل غلظت کشندگی) در هشت غلظت مختلف بررسی شد. نتایج نشان داد بیشترین اثر بازدارندگی بر Listeria innocua و بالاترین میزان مقاومت در برابر عصاره, مربوط به Escherichia coli بود, همچنین با افزایش غلظت عصاره ها قطر هاله باز دارندگی به طور معنی داری (p<0.05) افزایش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیزاده بهبهانی، بهروز، الغونه، علی، طباطبایی یزدی، فریده، شهیدی، فخری، و محبی، محبت. (1395). بهینه سازی استخراج عصاره برگ گیاه حرا با استفاده از روش مخلوط و بررسی اثر ضدمیکروبی آن بر Listeria innocua, Enterococcus faecium و Escherichia coli. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 12(2 (پیاپی 38))، 201-213. SID. https://sid.ir/paper/143540/fa

    Vancouver: کپی

    علیزاده بهبهانی بهروز، الغونه علی، طباطبایی یزدی فریده، شهیدی فخری، محبی محبت. بهینه سازی استخراج عصاره برگ گیاه حرا با استفاده از روش مخلوط و بررسی اثر ضدمیکروبی آن بر Listeria innocua, Enterococcus faecium و Escherichia coli. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛12(2 (پیاپی 38)):201-213. Available from: https://sid.ir/paper/143540/fa

    IEEE: کپی

    بهروز علیزاده بهبهانی، علی الغونه، فریده طباطبایی یزدی، فخری شهیدی، و محبت محبی، “بهینه سازی استخراج عصاره برگ گیاه حرا با استفاده از روش مخلوط و بررسی اثر ضدمیکروبی آن بر Listeria innocua, Enterococcus faecium و Escherichia coli،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 12، no. 2 (پیاپی 38)، pp. 201–213، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143540/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا