مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

867
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

620
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تحلیل آماری و مدل سازی فاز اسپورزایی در فرآیند تخمیر باکتری باسیلوس تورنژنسیس جهت تحلیل تاثیر اکسیژن و زمان کشت بر فعالیت حشره زدایی آن

صفحات

 صفحه شروع 1025 | صفحه پایان 1034

چکیده

 با توجه به اهمیت باکتری باسیلوس تورنژنسیس به عنوان موثرترین عامل میکروبی موجود در مبارزه با آفات و حشرات, لازم است فرآیند تولید آن مورد بهینه سازی قرار گیرد و تمام راه حل های ممکن جهت کاهش هزینه تولید بررسی شوند. تحلیل آماری نه تنها در بهینه سازی شرایط کشت به کار گرفته می شود بلکه این قابلیت را فراهم می نماید که بتوان رفتار یک فرآیند تخمیری را توصیف و پیش بینی نمود و متناسب با خصوصیات محصول مورد نظر, شرایط مناسب را مهیا نمود. در تولید تخمیری یک حشره کش بیولوژیک یکی از فازهای مهم کشت فاز اسپورزایی است که در این تحقیق به صورت ویژه بررسی شده است و روند تغییر عواملی چون غلظت سلولی, سمیت و اسپورزایی تحت تاثیر دو فاکتور اکسیژن و زمان کشت که در هزینه تولید دخالت عمده ای دارند, بررسی شده است. تحلیل رگرسیون داده های حاصل از سه آزمایش انجام شده در شرایط مختلف هوادهی نشان داد که درصد کل اسپورزایی و اسپورهای بالغ در طول زمان صرف نظر از غلظت اکسیژن یک روند افزایشی می باشد که البته در غلظت های اکسیژن اشباع, نرخ افزایشی بسیار کند است ولی در غلظت های ناچیز اکسیژن نرخ افزایش سریع و در زمان 44 ساعت از شروع تخمیر, فرآیند اسپورزایی کامل شده است. سمیت و فعالیت حشره زدایی محصول تخمیر از همان ابتدای فاز اسپورزایی قابل توجه بوده و زمان تنها در غلظت های بالای اکسیژن تاثیر مثبت داشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نجف لو، اعظم، صراف زاده، محمدحسین، و گرامی، عباس. (1387). تحلیل آماری و مدل سازی فاز اسپورزایی در فرآیند تخمیر باکتری باسیلوس تورنژنسیس جهت تحلیل تاثیر اکسیژن و زمان کشت بر فعالیت حشره زدایی آن. دانشکده فنی دانشگاه تهران، 42(8 (پیاپی 118) ویژه مهندسی شیمی)، 1025-1034. SID. https://sid.ir/paper/14383/fa

    Vancouver: کپی

    نجف لو اعظم، صراف زاده محمدحسین، گرامی عباس. تحلیل آماری و مدل سازی فاز اسپورزایی در فرآیند تخمیر باکتری باسیلوس تورنژنسیس جهت تحلیل تاثیر اکسیژن و زمان کشت بر فعالیت حشره زدایی آن. دانشکده فنی دانشگاه تهران[Internet]. 1387؛42(8 (پیاپی 118) ویژه مهندسی شیمی):1025-1034. Available from: https://sid.ir/paper/14383/fa

    IEEE: کپی

    اعظم نجف لو، محمدحسین صراف زاده، و عباس گرامی، “تحلیل آماری و مدل سازی فاز اسپورزایی در فرآیند تخمیر باکتری باسیلوس تورنژنسیس جهت تحلیل تاثیر اکسیژن و زمان کشت بر فعالیت حشره زدایی آن،” دانشکده فنی دانشگاه تهران، vol. 42، no. 8 (پیاپی 118) ویژه مهندسی شیمی، pp. 1025–1034، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/14383/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button