مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,018
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

565
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عملیات حرارتی آستمپر بر خواص کششی و سختی چدن های خاکستری آلومینیم دار

صفحات

 صفحه شروع 1043 | صفحه پایان 1052

چکیده

 در مقاله حاضر, تاثیر میزان آلومینیم و متغیرهای عملیات حرارتی آستمپر بر خواص کششی و سختی چدن خاکستری Fe-C-Si-Al بررسی شده است. به منظور بررسی تاثیر میزان آلومینیم, سه آلیاژ حاوی 1, 2 و 4 درصد وزنی آلومینیم تهیه گردید. بر روی نمونه های کشش تهیه شده از این آلیاژها عملیات حرارتی آستمپر اعمال گردید. بدین ترتیب که این نمونه ها در دو دمای 850oC و 900oC به مدت 120 دقیقه آستنیته شده و در سه دمای آستمپر (375oC, 325oC, 275oC), به مدت زمان 1, 30, 60 و 120 دقیقه آستمپر گردیدند. استحکام و سختی نمونه ها بوسیله آزمایش کشش و سختی سنجی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمایش های انجام شده نشان می دهد که بالاترین استحکام مربوط به چدن بدون آلومینیم است. با افزودن آلومینیم تا 2 درصد وزنی استحکام نهایی کاهش یافته و افزایش بیشتر آلومینیم تا 4 درصد وزنی باعث می شود که استحکام تا حدی بهبود یابد. افزایش دمای آستنیته از 850oC به 900oC در آلیاژهای بدون آلومینیم و حاوی 4 درصد وزنی آلومینیم باعث افزایش استحکام و سختی می گردد در حالی که در نمونه های حاوی 1 و 2 درصد وزنی آلومینیم استحکام و سختی کاهش می یابد. نتایج آزمایش های کشش نشان می دهد که استحاله آستمپر در چدن های بدون آلومینیم و حاوی 4 درصد وزنی آلومینیم پس از 30 دقیقه آستمپر کامل می شود. محدوده زمانی 30 تا 60 دقیقه مرحله دوم استحاله آستمپر را در این آلیاژها تشکیل می دهد و افزایش زمان آستمپر به بیش از 60 دقیقه باعث می شود که مرحله سوم استحاله آستمپر آغاز شود. در آلیاژهای حاوی 1 درصد وزنی آلومینیم ازدیاد طول پس از 30 دقیقه آستمپر به حداکثر مقدار خود رسیده و افزایش بیشتر زمان آستمپر میزان ازدیاد طول را کاهش می دهد. در آلیاژهای حاوی 2 درصد وزنی آلومینیم در دماهای پایین آستمپر (275oC و 325oC) افزایش زمان آستمپر تا 120 دقیقه ازدیاد طول را افزایش می دهد. در دمای بالای آستمپر (375oC) مرحله سوم استحاله پس از 30 دقیقه آغاز شده و ازدیاد طول کاهش می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شجاعی، احسان، دیواندری، مهدی، و بوترابی، سیدمحمدعلی. (1386). اثر عملیات حرارتی آستمپر بر خواص کششی و سختی چدن های خاکستری آلومینیم دار. دانشکده فنی دانشگاه تهران، 41(8 (پیاپی 110))، 1043-1052. SID. https://sid.ir/paper/14387/fa

    Vancouver: کپی

    شجاعی احسان، دیواندری مهدی، بوترابی سیدمحمدعلی. اثر عملیات حرارتی آستمپر بر خواص کششی و سختی چدن های خاکستری آلومینیم دار. دانشکده فنی دانشگاه تهران[Internet]. 1386؛41(8 (پیاپی 110)):1043-1052. Available from: https://sid.ir/paper/14387/fa

    IEEE: کپی

    احسان شجاعی، مهدی دیواندری، و سیدمحمدعلی بوترابی، “اثر عملیات حرارتی آستمپر بر خواص کششی و سختی چدن های خاکستری آلومینیم دار،” دانشکده فنی دانشگاه تهران، vol. 41، no. 8 (پیاپی 110)، pp. 1043–1052، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/14387/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا