Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

699
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

503
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین مقادیر مقاومتی موثر در جداسازی میوه گردو از دمچه

صفحات

 صفحه شروع 163 | صفحه پایان 168

چکیده

 برای طراحی ماشین های برداشت میوه, عموما خواص فیزیکی و مکانیکی اجزای درخت و میوه آن مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. برخی از این خواص شامل نیروهای موثر در برداشت میوه و مقاومت به جدا شدن آن هنگام تکاندن تنه درختان می باشند. در پ‍ژوهش حاضر پارامترهای مقاومت کششی, پیچشی و خمشی میوه گردو اندازه گیری و تجزیه و تحلیل شدند. سنجش ها در سه منطقه دماوند, کن و ساوجبلاغ بر روی چهار رقم کاغذی, خوشه ای, سوزنی و بادامی با 15 تکرار در دو سال متوالی توسط آزمایش فاکتوریل با دو فاکتور رقم و منطقه در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی انجام شد. نتایج نشان داد که بالاترین میانگین مقاومت کششی, پیچشی و خمشی به ترتیب مربوط به ارقام بادامی (31.12 نیوتن), سوزنی (9.54 نیوتن سانتی متر) و کاغذی (50.13 نیوتن سانتی متر) و کمترین میانگین به رقم خوشه ای به ترتیب با مقادیر 21.73 نیوتن, 7.41 نیوتن سانتی متر و 21.42 نیوتن سانتی متر تعلق د0اشت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که منطقه و اثر متقابل رقم - منطقه در سطح احتمال %5 تنها بر مقاومت خمشی تاثیر معنی داری داشت در حالی که اثر ارقام مختلف گردو در سطح احتمال یک درصد بر روی تمامی نیروهای کششی, پیچشی و خمشی میوه گردو معنی دار شد. با توجه به آزمون های انجام شده, رقم خوشه ای کمترین مقادیر مقاومت موثر در برداشت را در سه منطقه مذکور از خود نشان داد. لذا می توان نتیجه گرفت که برداشت مکانیزه این رقم نسبت به سه رقم دیگر با سهولت بهتری انجام خواهد شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مبلی، حسین، رجبی پور، علی، رفیعی، شاهین، خانعلی، مجید، و اخلاقی فر، حسن. (1388). تعیین مقادیر مقاومتی موثر در جداسازی میوه گردو از دمچه. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، 40(2)، 163-168. SID. https://sid.ir/paper/144178/fa

    Vancouver: کپی

    مبلی حسین، رجبی پور علی، رفیعی شاهین، خانعلی مجید، اخلاقی فر حسن. تعیین مقادیر مقاومتی موثر در جداسازی میوه گردو از دمچه. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1388؛40(2):163-168. Available from: https://sid.ir/paper/144178/fa

    IEEE: کپی

    حسین مبلی، علی رجبی پور، شاهین رفیعی، مجید خانعلی، و حسن اخلاقی فر، “تعیین مقادیر مقاومتی موثر در جداسازی میوه گردو از دمچه،” مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 40، no. 2، pp. 163–168، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/144178/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا