مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

396
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

593
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی برخی پارامترهای کیفی و ترمودینامیکی خشک کردن ورقه های کیوی در یک خشک کن بازگردشی مجهز به پمپ حرارتی

صفحات

 صفحه شروع 331 | صفحه پایان 342

چکیده

 خشک کردن با کاهش فعالیت های میکروبی, زمان ماندگاری محصول را افزایش و با کاهش وزن و حجم مواد, بسته بندی, حمل و نقل و انبارداری محصولات را سهولت می بخشد. شاخص های کیفی و پارامترهای ترمودینامیکی از موارد مهم قابل بررسی در خشک کردن مواد غذایی و محصولات کشاورزی می باشند. هدف از این پژوهش بررسی تاثیرات بازگردش هوا و پمپ حرارتی بر شاخص های کیفی (تغییرات رنگ, بازجذب آب و pH) و پارامترهای ترمودینامیکی (بازده حرارتی, حرارت و توان مخصوص مصرفی, ضریب خشک شدن و بازده همرفتی) خشک شدن کیوی می باشد. در این پژوهش از سه سطح بازگردش ( 0%, 50%, 100%), سه سطح دمای خشک کردن (45, 55, 65 درجه سلسیوس) و دو سطح با و بدون استفاده از پمپ حرارتی استفاده شد. نتایج نشان داد که با افزایش میزان بازگردش از 0% به 50% تغییرات رنگ افزایش و از 50% به 100% تغییرات کلی رنگ کاهش یافت و با بکارگیری پمپ حرارتی میزان تغییرات کلی رنگ کاهش یافت. همچنین با افزایش بازگردش از 0% به 50% میزان pH افزایش و از 50% به 100% میزان pH کاهش یافت. بیشترین بازجذب مربوط به بازگردش 100% و با وجود پمپ حرارتی بود. بالاترین میزان حرارت و توان مخصوص مصرفی در دمای 45 درجه سلسیوس, بازگردش 0% و با خاموش بودن پمپ حرارتی به ترتیب به میزان 37/73 و 57/83 مگاژول بر کیلوگرم و پایین ترین میزان این دو پارامتر در دمای 65 درجه سلسیوس, بازگردش 100% و با روشن بودن پمپ حرارتی به میزان 15/14 و 01/27 مگاژول بر کیلوگرم بدست آمد. همچنین نتایج نشان داد که ضریب خشک شدن, بازده حرارتی و همرفتی با افزایش دما و بازگردش و با بکارگیری پمپ حرارتی روند صعودی داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، ایمان، طباطبایی کلور، رضا، و متولی، علی. (1398). بررسی برخی پارامترهای کیفی و ترمودینامیکی خشک کردن ورقه های کیوی در یک خشک کن بازگردشی مجهز به پمپ حرارتی. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، 50(2 )، 331-342. SID. https://sid.ir/paper/144479/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی ایمان، طباطبایی کلور رضا، متولی علی. بررسی برخی پارامترهای کیفی و ترمودینامیکی خشک کردن ورقه های کیوی در یک خشک کن بازگردشی مجهز به پمپ حرارتی. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1398؛50(2 ):331-342. Available from: https://sid.ir/paper/144479/fa

    IEEE: کپی

    ایمان محمدی، رضا طباطبایی کلور، و علی متولی، “بررسی برخی پارامترهای کیفی و ترمودینامیکی خشک کردن ورقه های کیوی در یک خشک کن بازگردشی مجهز به پمپ حرارتی،” مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 50، no. 2 ، pp. 331–342، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/144479/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button