Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    359
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 359

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    392
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 392

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    500
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 500

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    508
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 508

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    389
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 389

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    489
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 489

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    253-266
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    496
  • دانلود: 

    500
چکیده: 

در این پژوهش از طرح جدید یک تیغه ی باریک خاک ورز با زاویه تمایل جانبی 10 درجه به منظور امکان سنجی حذف باله از آن و مقایسه با تیغه شاهد استفاده شد. عوامل آزمایشی شامل تیغه (تیغه با زاویه تمایل جانبی 10 درجه، تیغه با زاویه تمایل جانبی 10 درجه با باله و تیغه شاهد)، عمق شخم در سه سطح 20، 15 و 25 سانتی متر و سرعت پیشروی در دو سطح 3 و 6 کیلومتر بر ساعتبودند. نیروی مقاومت کششی، مقاومت ویژه، سطح بهم خوردگی خاک و مصرف سوختبه عنوان صفات اندازه گیری شده در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد، نیروی مقاومت کششی تیغه های زاویهدار با و بدون باله نسبت به تیغه شاهد به طور معنی دار افزایش یافت. سطح بهم خوردگی خاک در تیغه با زاویه تمایل جانبی 10 درجه با و بدون باله نسبت به تیغه شاهد کاهش یافت. اثر نوع تیغه بر مقاومت ویژه معنی دار بود. مقاومت ویژه در تیغه 10 درجه با باله و عمق 25 سانتی متری بیش ترین مقدار و در تیغه شاهد و عمق 15 سانتی متری دارای کم ترین مقدار بود. اثر نوع تیغه، عمق شخم و سرعت پیشروی و همچنین برهم کنش این سه عامل بر مصرف سوخت در سطح احتمال یک درصد معنی دار شدند. مقدار مصرف سوخت در تیغه شاهد و 10 درجه با هم تفاوت معنی داری نداشت. بر اساس نتایج رگرسیونی حاصله عمق بهینه برای تیغه باریک خاک ورز با زاویه تمایل جانبی 10 درجه، 02/17 سانتی متر و سرعت پیشروی بهینه 6/3 کیلومتر بر ساعت پیشنهاد گردید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 496

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 500 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    267-279
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    616
  • دانلود: 

    510
چکیده: 

تحقیق حاضر به منظور مدل سازی روند مصرف انرژی و ارزیابی شاخص های اقتصادی-زیست محیطی در تولید مرغ گوشتی شهرستان خرم آباد صورت گرفته است. اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسش نامه و مصاحبه حضوری برای یک دوره پرورش در سال 95-1394 جمع آوری شد. بر اساس نتایج، متوسط کل انرژی های ورودی و خروجی به ترتیب 27/163699 و 64/26730 مگاژول به ازای 1000 قطعه مرغ محاسبه شد. نتایج استفاده از تابع کاب-داگلاس نشان داد که تأثیر تمامی نهاده های انرژی بر عملکرد مثبت بود. تحلیل حساسیت نشان داد، با افزایش یک مگاژول در انرژی ورودی نهاده های نیروی انسانی، تجهیزات، سوخت، خوراک مصرفی و الکتریسیته، عملکرد به ترتیب 388/0، 055/0، 009/0، 016/0 و 006/0 کیلوگرم افزایش می یابد. نسبت فایده به هزینه 21/1 تعیین شد. شاخص های پتانسیل گرمایش جهانی، اسیدی شدن و اختناق دریاچه ای به ترتیب 7/5272 کیلوگرم کربن دی اکسید معادل، 56/62 کیلوگرم گوگرد دی اکسید معادل و 56/22 کیلوگرم فسفات معادل به ازای یک تن وزن مرغ زنده محاسبه شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 616

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 510 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    281-292
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    440
  • دانلود: 

    582
چکیده: 

در این تحقیق عملکرد زنجیره تأمین ماشین های کشاورزی برنج در سطح خرده فروشی در استان های گیلان و مازندران با استفاده از مدل SCOR یا مدل مرجع عملیاتی زنجیره تأمین (Supply Chain Operational Reference) ارزیابی شد. نمایندگی های فروش ماشین های برنج با استفاده از 93 گویه در پنج بُعد ارزیابی شدند. بر اساس نتایج آزمون t تک نمونه ای، متغیرهای کارایی، هماهنگی و یکپارچگی در نمایندگی های فروش به طور معنی داری دارای سطح بالاتر نسبت به مقدار متوسط بودند. فرآیند خوشه بندی نمایندگی های فروش بر اساس میانگین گویه انجام شد. نتایج خوشه بندی نشان داد که عملکرد نمایندگی های فروش دو سطح اصلی، یکی مطلوب و یکی نامطلوب دارد. بدین ترتیب برای بهبود وضعیت مدیریت زنجیره تأمین، عملکرد تقریباً نیمی از فروشگاه ها باید اصلاح شود. در این پژوهش DEA یا تحلیل پوششی داده ها (Data Envelopment Analysis) نیز به عنوان روشی برای ارزیابی کارایی مدل SCOR مطرح شد که از نوآوری های پژوهش حاضر است. نتایج تحلیل پوششی داده ها نیز نتایج تحلیل خوشه ای را تأیید کرد و کارایی حدود نیمی از واحدها برابر یک محاسبه شد. باتوجه به نتایج این تحقیق، برای بهبود عملکرد فروشگاه های ماشین های کشاورزی برنج، بهتر است بر اقداماتی تمرکز شود که منجر به ارتقای کیفیت ارائه خدمات و قابلیت اطمینان در مشتریان می شوند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 440

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 582 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    293-303
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1346
  • دانلود: 

    794
چکیده: 

فرضیه کفایت آب موجود در گیاه تازه، برای استخراج اسانس به صورت تئوری مورد بررسی قرار گرفت. وسیله ای برای استخراج اسانس با استفاده از یک گاز غیر قابل تقطیر به جای بخار آب، ساخته شد و مورد ارزیابی کمی و کیفی قرار گرفت. نتایج آزمایش ها بر روی دستگاه ساخته شده منجر به یافتن حالت بهینه استخراج با استفاده از چرخه هوا شد و نشان داد که در سرعت های کمتر و دمای هوای بالاتر بیشترین بازده بدست می آید. همچنین نتایج نشان داد که در شرایط یکسان، مقدار اسانس حاصل از این روش در مقایسه با روش بخار کمتر است. نتایج تجزیه نمونه ها با استفاده از GC/MS نشان داد که درصد ترکیبات موجود در نمونه های بدست آمده از روش چرخه گازی و روش تقطیر با آب با یکدیگر متفاوت است. بعنوان نمونه درصد ترکیب لیمونن در اسانس حاصل از کلونجر 24/12 و در روش چرخه گازی 22/0 است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1346

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 794 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    305-318
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    505
  • دانلود: 

    597
چکیده: 

در این تحقیق تاثیر استفاده از سامانه مبدل حرارتی بر افزایش میزان کارایی جمع کننده و خشک کن خورشیدی مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین از روش دینامیک سیالات محاسباتی برای شبیه سازی انتقال گرما و چگونگی توزیع حرارت در خشک کن خورشیدی مجهز به سامانه مبدل حرارتی با دو خروجی و صفحه متخلخل استفاده شد. نتایج نشان داد استفاده از مبدل حرارتی با حالت نیم دبی جرمی برای هر دو خروجی اول و دوم (kg/s 009/0) باعث افزایش میزان بازده سامانه تا 2/10 درصد نسبت به حالتی که از مبدل استفاده نشده است، می گردد. افزایش بیش از حد دبی جریان سیال در مبدل باعث کاهش کارایی خشک کن می شود. نتایج حاصل از مقایسه داده های CFD با داده های آزمایشگاهی نشان داد که روش CFD با درصد خطای 9/6 درصد همبستگی خوبی با داده های آزمایشگاهی دارند. استفاده از مبدل حرارتی در سامانه خشک کن خورشیدی هیچ اثر منفی بر کیفیت رنگ نمونه گوجه فرنگی خشک شده نداشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 505

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 597 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    319-329
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1403
  • دانلود: 

    863
چکیده: 

امروزه اهمیت استفاده از انرژی های تجدیدپذیر بر کسی پوشیده نیست. در میان انواع انرژی های تجدیدپذیر، انرژی خورشیدی، بیشترین کاربرد را به خود اختصاص داده است. اما جمع کننده های خورشیدی در شب و یا هوای ابری کارآیی خود را از دست می دهند. ذخیره سازی گرمای نهان توسط مواد تغییر فاز دهنده (PCMs) می تواند به عنوان یک راه حل برای مشکل فوق به کار گرفته شود. اما اکثر PCMها، دارای ضریب هدایت حرارتی پایینی هستند. در این پژوهش برای حل این مسئله، از فناوری نانو بهره گرفته شده است. از پارافین واکس به عنوان PCM و از نانوذره اکسید آلومینیوم (Al2O3) و نانوذره مس (Cu) جهت ارتقاء خواص حرارتی آن به عنوان مواد نانوساختار استفاده شدند. خواص ساختاری نانوکامپوزیت های ساخته شده با میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی مطالعه شدند. آزمایش ها با آزمون فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 عامل اصلی، شامل درصد وزنی نانوذره (در 3 سطح)، نوع نانوذره (در 2 سطح) و اندازه قطر متوسط نانوذره (در 3 سطح) و همچنین پارافین واکس خالص به عنوان نمونه شاهد، با 3 تکرار انجام شده است. ضریب هدایت حرارتی به عنوان مهم ترین پارامتر تأثیرگذار بر انتقال حرارت نانوسیالات و PCMها، در یک گستره دمایی برای هر نمونه و در فاز جامد اندازه گیری شد. بیشترین و کمترین مقدار آن نسبت به نمونه شاهد به ترتیب 442% و 122% افزایش داشته است. تجزیه واریانس داده ها نشان داد اثر اندازه، نوع و غلظت نانوذره آمیخته شده در PCM، بر این ضریب در سطح 1% معنی دار است، همچنین در اندازه های مختلف نانوذرات، با افزایش غلظت، مقدار آن افزایش می یابد و در اندازه های کوچک تر، ضریب هدایت حرارتی بهتری مشاهده شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1403

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 863 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    331-342
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    392
  • دانلود: 

    451
چکیده: 

خشک کردن با کاهش فعالیت های میکروبی، زمان ماندگاری محصول را افزایش و با کاهش وزن و حجم مواد، بسته بندی، حمل و نقل و انبارداری محصولات را سهولت می بخشد. شاخص های کیفی و پارامترهای ترمودینامیکی از موارد مهم قابل بررسی در خشک کردن مواد غذایی و محصولات کشاورزی می باشند. هدف از این پژوهش بررسی تاثیرات بازگردش هوا و پمپ حرارتی بر شاخص های کیفی (تغییرات رنگ، بازجذب آب و pH) و پارامترهای ترمودینامیکی (بازده حرارتی، حرارت و توان مخصوص مصرفی، ضریب خشک شدن و بازده همرفتی) خشک شدن کیوی می باشد. در این پژوهش از سه سطح بازگردش ( 0%، 50%، 100%)، سه سطح دمای خشک کردن (45، 55، 65 درجه سلسیوس) و دو سطح با و بدون استفاده از پمپ حرارتی استفاده شد. نتایج نشان داد که با افزایش میزان بازگردش از 0% به 50% تغییرات رنگ افزایش و از 50% به 100% تغییرات کلی رنگ کاهش یافت و با بکارگیری پمپ حرارتی میزان تغییرات کلی رنگ کاهش یافت. همچنین با افزایش بازگردش از 0% به 50% میزان pH افزایش و از 50% به 100% میزان pH کاهش یافت. بیشترین بازجذب مربوط به بازگردش 100% و با وجود پمپ حرارتی بود. بالاترین میزان حرارت و توان مخصوص مصرفی در دمای 45 درجه سلسیوس، بازگردش 0% و با خاموش بودن پمپ حرارتی به ترتیب به میزان 37/73 و 57/83 مگاژول بر کیلوگرم و پایین ترین میزان این دو پارامتر در دمای 65 درجه سلسیوس، بازگردش 100% و با روشن بودن پمپ حرارتی به میزان 15/14 و 01/27 مگاژول بر کیلوگرم بدست آمد. همچنین نتایج نشان داد که ضریب خشک شدن، بازده حرارتی و همرفتی با افزایش دما و بازگردش و با بکارگیری پمپ حرارتی روند صعودی داشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 392

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 451 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    343-353
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    538
  • دانلود: 

    214
چکیده: 

امکان جایگزینی شکر با شیره های انگور و شاه توت و تاثیر آن بر pH، اسیدیته، پلی فنول، فلاونوئید، فعالیت آنتی اکسیدانی، گلوکز و ویژگی های حسی کامبوچا طی 15 روز تخمیر بررسی شد. نتایج نشان داد که pH نمونه ها طی تخمیر کاهش معنی داری یافت. اسیدیته، فعالیت آنتی اکسیدانی، پلی فنول و فلاونوئیدها در همه نمونه ها طی تخمیر افزایش یافت که بیشترین مقدار آن ها به ترتیب در نمونه های حاوی شیره توت، مخلوط شیره ها، شیره انگور و شاهد بود. گلوکز نمونه ها طی روند تخمیر کاهش یافت و بیشترین کاهش گلوکز در نمونه های حاوی شیره های طبیعی مشاهده گردید. ارزیابی حسی نشان داد که نوشیدنی های کامبوچای تهیه شده از شیره ها کمی تیره و ترش مزه تر از نمونه شاهد روشن بودند ولی طبق نظر ارزیاب ها کامبوچای حاوی شیره توت قابل رقابت با نمونه شاهد بود. یافته ها نشان دهنده پتانسیل جایگزینی50% شکر با شیره توت به منظور بهبود نوشیدنی عملگرای کامبوچا با مقدار گلوکز کمتر و مقادیر بیشتر آنتی اکسیدان ها و اسیدهای آلی است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 538

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 214 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    355-365
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    385
  • دانلود: 

    583
چکیده: 

هدف از این پژوهش، مقایسه تأثیر اسانس کاکوتی ریزپوشانی شده به وسیله ایزوله پروتئین آب پنیر و پکتین بر روی خصوصیات فیزیکوشیمیایی دوغ می باشد. در مرحله اول، با استفاده از روش سطح پاسخ، تاثیر غلظت ریزپوشینه (0-03/0 %) و زمان ذخیره سازی ( 1-21 روز) بر روی خواص دوغ مورد ارزیابی قرار گرفت. با افزایش زمان ذخیره سازی، pH افزایش و اسیدیته کاهش یافت اما غلظت ریزپوشینه تاثیر معنی داری نداشت. نرخ دو فازه شدن در نمونه های غنی شده با ریزپوشینه های پکتین پایین تر از ایزوله پروتئین آب پنیر بود. فعالیت آنتی اکسیدانی نمونه های حاوی ریزپوشینه های پکتین پایین تر از ایزوله پروتئین آب پنیر به دست آمد. در مرحله دوم، غلظت بهینه سازی شده ریزپوشینه ها ( 004/0 % و 007/0 % به ترتیب برای ریزپوشینه های ایزوله پروتئین آب پنیر و پکتین) به نمونه های دوغ اضافه شدند و خصوصیات حسی و فیزیکی آنها مقایسه شد. امتیاز حسی نمونه شاهد از نمونه های اسانس-ایزوله پروتئین آب پنیر و اسانس-پکتین بیشتر شد. ریزپوشینه ها، توزیع اندازه و میانگین اندازه ذرات دوغ را افزایش دادند اما تاثیر معنی داری بر روی پتانسیل زتا نداشتند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 385

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 583 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    367-374
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    381
  • دانلود: 

    489
چکیده: 

خصوصیات مهندسی خاک در کنار خواص شیمیایی و بیولوژیکی می توانند وسیله ای برای توجیه رفتار خاک باشند. در این تحقیق، جرم مخصوص ظاهری خاک، رسانایی هیدرولیکی، مقاومت به نفوذ و مقاومت برشی تحت تاثیر سطوح مختلف عمق و پادلینگ با استفاده از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد جرم مخصوص ظاهری خاک، مقاومت به نفوذ، مقاومت برشی و رسانایی هیدرولیکی با افزایش سطح پادلینگ کاهش و با افزایش عمق همه به غیر از رسانایی هیدرولیکی، افزایش یافتند. رنج تغییرات جرم مخصوص ظاهری(gr/cm3 32/1-68/0) بود. کمترین و بیشترین رسانایی هیدرولیکیm/s 5/8 و 3/ 0بود که به ترتیب در تیمار P0 در عمق 10 سانتی متری و تیمار P2 در عمق 30 سانتی متری گزارش شدند. می توان گفت تیمار پادلینگ P1 برای حفظ رطوبت، کاهش تخریب خواص فیزیکی، مکانیکی خاک و کاهش انرژی مورد نیاز برای آماده سازی اراضی شالیزاری مناسب تر از تیمار P2 می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 381

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 489 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    375-388
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    624
  • دانلود: 

    842
چکیده: 

هدف از انجام این تحقیق بررسی ویژگی های شیمیایی و میکروبی پنیر کوارک حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (LA) و لاکتوباسیلوس کازئی (LC) طی مدت 21 روز نگهداری بود. نتایج نشان داد که pH پنیر کوارک LC نسبت به نمونه کنترل و LA به طور معنی داری پایین تر بود. pH همه پنیر های مورد آزمون با گذشت زمان به طور معنی داری کاهش یافت. تغییرات اسیدیته بین تیمارها و تفاوت های بین آنها بارزتر از تفاوت های pH بود. ازت محلول در هفته سوم نگهداری در پنیر LC نسبت به LA و کنترل افزایش معنی داری یافت و با گذشت زمان از روز هفتم تا بیست و یکم، مقدار ازت محلول در همه نمونه های پنیر به طور معنی داری افزایش یافت. با گذشت زمان نمونه کنترل نسبت به دو نمونه پروبیوتیک LC و LA، اندیس لیپولیز بیشتری نشان داد. تعداد کلی فرم ها در همه نمونه های پنیر کنترل و بویژه پنیر های پروبیوتیک ناچیز و کمتر از 10 cfu/g بود. تعداد کپک و مخمر پنیر های کنترل به طور معنی داری بیشتر از نمونه های پروبیوتیک بود. نتایج شمارش لاکتوباسیل ها در نمونه های پنیر پروبیوتیک در روزهای نگهداری مختلف نشان داد که در روز اول ارزیابی تعداد هر دو باکتری تلقیح شده 5/8 تا 6/8 log CFU/g بود. زمان ماندگاری پنیر تا 21 روز اثر معنی داری بر کاهش تعداد لاکتوباسیل ها نداشت و در مورد هر دو باکتری تعداد باکتری های شمارش شده بالاتر از 8 log CFU/g باقی ماند. پنیر کوارک بستر مناسبی برای افزودن سویه-های پروبیوتیک ارائه نمود که طی مدت نگهداری تا 21 روز باعث محافظت این سویه ها شد و پنیر حاصله در این مدت ویژگی های شیمیایی مطلوب خود را حفظ نمود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 624

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 842 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    389-398
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    404
  • دانلود: 

    658
چکیده: 

در این مطالعه از دو روش استخراج به وسیله حلال هگزان نرمال با کمک امواج فراصوت و بدون کمک امواج فراصوت برای استحصال روغن از هسته انگور سیاه سردشت استفاده شد. نتایج نشان داد که حالت بهینه استخراج به وسیله حلال هگزان بدون کمک امواج فراصوت (دمای 30 درجه سلسیوس، زمان استخراج 60 دقیقه، نسبت حلال به نمونه 15 به 1 میلی لیتر به گرم، اندازه نمونه الک شده با مش 40) و (دمای 45 درجه سلسیوس، زمان 20 دقیقه، نسبت حلال به نمونه 10 به 1 میلی لیتر به گرم، اندازه نمونه الک شده با مش40) با بازده استخراج 17% و حالت بهینه استخراج به وسیله حلال هگزان با کمک امواج فراصوت (دمای 30 درجه سلسیوس، زمان استخراج 15دقیقه، نسبت حلال به نمونه 15 به 1 میلی لیتر به گرم و اندازه ذره الک شده با مش 40) با بازده استخراج 25% می باشند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 404

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 658 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    399-414
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    528
  • دانلود: 

    669
چکیده: 

پیش بینی مقدار محصول نیشکر، نقش کلیدی برای گستره وسیعی از کاربردها مانند مدیریت تولید نیشکر، آماده سازی کارخانه های فرآوری نیشکر و انبار و پیش فروش فرآورده های صنعتی دارد. این تحقیق مقایسه مدل سازی عملکرد نیشکر با روش پردازش سری زمانی شاخص سبزینگی تفاضلی نرمال شده (NDVI)، شاخص سبزینگی تفاضلی سبز نرمال شده (GNDV) و شاخص سبزینگی ارتقاء یافته (EVI)که از تصاویر ماهواره ای استخراج شده اند را انجام می دهد. برای اینکار از 474 تصویر ماهواره لندست 7 بدست آمده از آرشیو سازمان نقشه برداری آمریکا مربوط به ژانویه 2001 لغایت دسامبر 2017 استفاده شد. ابتدا داده های تصاویر به انعکاس بالای جو تبدیل و سپس پیکسل های تحت تاثیر آسمان ناصاف از جمله ابر، سایه، برف و یخ حذف گردید. در مرحله بعد میانگین شاخص های سبزینگی NDVI، GNDVI و EVI منطقه مورد مطالعه برای هر تصویر محاسبه و سری زمانی هفتگی از میانگین شاخص های سبزینگی محاسبه گردید. مقدار تجمعی شاخص سبزینگی از هفته 15 لغایت 44 و میانگین عملکرد ساقه در هکتار مشاهده شده در یک مدل رگرسیونی بررسی شد. نتایج نشان داد شاخص سبزینگی NDVI با 63/0R2= و ton/ha71/4RMSE= و شاخص سبزینگی GNDVI با 60/0R2= وton/ha93/4RMSE= رابطه خوبی با عملکرد ساقه در هکتار نیشکر دارند. با استفاده از مدل انتخاب شده عملکرد ساقه در هکتار مزارع کشت و صنعت میان آب در سال 1396به میزان ton/ha 35/86 پیش بینی شدکه ton/ha16/4 کمتر از مقدار مشاهده شده بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 528

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 669 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    415-425
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    391
  • دانلود: 

    476
چکیده: 

ﺷ ﻨ ﺎ ﺳ ﺎ ﯾ ﯽ و ﺟ ﺪ اﺳ ﺎ زی ﻣ ﺤ ﺼ ﻮ ﻻ ت ﮐ ﺸ ﺎ ورزی ﺳ ﺎ ﻟ ﻢ از ﻣ ﺤ ﺼ ﻮ ﻻ ت آسیب دیده ﻣ ﻮ ﺟ ﺐ ﮐ ﺎ ﻫ ﺶ ﺗ ﻠ ﻔ ﺎ ت و ﺿ ﺎ ﯾ ﻌ ﺎ ت ﻧ ﺎ ﺷ ﯽ از ﮔ ﺴ ﺘ ﺮ ش ﺑ ﯿ ﻤ ﺎ ری نمونه های ﻧ ﺎ ﺳ ﺎ ﻟ ﻢ می شود. به دلیل سهم ناچیز ایران در صادرات محصولات کشاورزی، استفاده از روشهای غیر مخرب مانند گرمانگاری در مراحل سورت و درجه بندی میوه به دلیل سرعت بالا و هزینه پایین ضروری می باشد. در این تحقیق از روش گرمانگاری فعال برای تشخیص و از تکنیک شبکه عصبی مصنوعی برای طبقه بندی لهیدگی سیب رقم رددلیشز استفاده شد. برای بررسی تغییرات دمایی سیب ها از آزمایش فاکتوریل و طرح کاملاً تصادفی با سه متغیر مستقل درجه لهیدگی، دمای گرم کن و مدت زمان خنک شدن استفاده شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که سطوح لهیدگی، دمای گرم کن و مدت زمان خنک شدن بر دمای سطح سیب ها دارای تأثیر معنادار در سطح احتمال 1% است. دقت طبقه بند با یک لایه مخفی و 15 نرون، 100% به دست آمد. نتایج حاصله حاکی از این است که اختلاف دمای قسمت لهیده و سالم می تواند به عنوان معیاری جهت طبقه بندی سیب ها درنظر گرفته شود. همچنین روش گرمانگاری فعال روشی کارا و دارای پتانسیل بالا در تشخیص لهیدگی سیب است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 391

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 476 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    427-437
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1133
  • دانلود: 

    734
چکیده: 

نانوذرات ZnO جاذب های قوی برای جذب مواد آلی و غیرآلی می باشند. در این پژوهش نانوذرات ZnO با استفاده از کورکومین در دمای ° C 160 و 10=pH سنتز شده و از آن برای حذف متیلن بلو با غلظت های اولیه مختلف، و در دما ها و pH ها ی متفاوت مورد استفاده قرار گرفت. ویژگی های فیزیکی و مورفولوژی نانوذرات سنتز شده با استفاده از تکنیک های XRD، DLS، SEM، FTIR و BET آنالیز گردید. نتایج نشان داد با افزایش دما، ابتدا مقدار جذب تا ° C 40 افزایش و سپس کاهش یافت که بیشترین جذب برابر با mg/g 320 بود. با افزایش pH نیز مقدار جذب افزایش یافت و در محیط بازی (10=pH) مقدار جذب بیشینه و برابر با mg/g 235 به دست آمد. بررسی سینتیک جذب سطحی داده ها نشان داد که سینتیک حذف رنگ از مدل سینتیکی شبه مرتبه دوم پیروی می کند. همچنین نتایج ایزوترم جذب نشان داد که نتایج حاصل از جذب با مدل ایزوترم جذب در حال تعادل لانگمویر تطابق خوبی نسبت به فروندلیچ دارند (99/0=R2 و 564/0= RL ). حداکثر ظرفیت جذب بر مبنای ایزوترم لانگمویر در مقدار mg/g 324 حاصل گردید. مقادیر به دست آمده از پارامترهای ترمودینامیکی نیز نشان داد که جذب متیلن بلو گرماگیر و خودبخودی است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1133

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 734 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    439-449
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    407
  • دانلود: 

    593
چکیده: 

دستیابی به روش مناسب فراوری چای با هدف افزایش کیفیت از اولویت های صنعت تولید چای سیاه است. به این منظور با بهره گیری از دو روش چایسازی ارتدکس و سی تی سی با عبور برگ مالش داده شده ارتدکس از غلتک سی تی سی و سپس خشک کردن چای سیاه ساخته شد. تیمارهای آزمایشی شامل تعداد دور مالش ارتدکس (یک و دو مرتبه) و دفعات عبور از غلتک سی تی سی (2 و 4 مرتبه) بود. از برگ روغربالی مالش دور اول و دوم ارتدکس پس از خشک شدن به عنوان شاهد اول و دوم استفاده شد. نتایج نشان داد عوامل کیفی چای سیاه ساخته شده از روش تلفیقی شامل مقدار تئافلاوین، تئاروبیجین، نسبت تئافلاوین به تئاروبیجین و عصاره آبی نسبت به شاهد افزایش معنی دار داشته است (p<0. 05). تاثیر تعداد دفعات عبور از دستگاه سی تی سی بر کیفیت چای معنی دار نبود. نتایج آزمون های حسی بیانگر موثر بودن استفاده از روش تلفیقی بر بهبود خصوصیات حسی چای شامل رنگ، طعم و عطر دم کرده و مجموع امتیازات حسی بود، در حالی که بر ظاهر چای خشک تاثیر نامطلوب داشت (p<0. 05). خصوصیات حسی چای در تیمار روغربالی دور اول با دو بار عبور از غلتک سی تی سی با اختلاف معنی داری بهتر از سایر تیمارها بوده است. قیمت چای های ساخته شده به روش تلفیقی بیشتر از دو شاهد بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 407

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 593 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    451-462
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    366
  • دانلود: 

    480
چکیده: 

در این پژوهش با کمک آزمون غیر مخرب توموگرافی رایانه ای به بررسی ارتباط بین مشخصه های فیزیکی گلابی در اثر نیروی بارگذاری دینامیکی و دوره انبارداری با مقدار کبودی پرداخته شده است. قبل از بارگذاری و انبارداری تعداد 45 گلابی با استفاده ازسی تی اسکن بررسی شده و تعداد 27 گلابی که درصد کبودی آن ها صفر بود انتخاب شدند و ابعاد گلابی ها (طول، عرض، ضخامت) اندازه گیری شد و مشخصه های فیزیکی مانند قطر معادل، قطر میانگین هندسی، ضریب کرویت، مساحت سطح رویه و ضریب رعنایی محاسبه گردید، سپس گلابی های انتخابی تحت بارگذاری دینامیکی با وزنه های به جرم 300، 350 و 400 گرم قرار گرفت و انبارداری 5، 10 و 15 روزه برای بررسی تأثیر ضربه های وارده بر گلابی ها انتخاب شد. سپس بعد از بارگذاری و انبارداری با استفاده از سی تی اسکن در هر دوره از انبارداری میزان کبودی گلابی ها محاسبه گردید. نتایج آزمایش ها نشان داد که بین قطر هندسی، حسابی و قطر معادل و نیز سطح رویه با درصد کبودی یک رابطه معکوس برقرار است. همچنین برای ضریب کرویت و رعنایی با درصد کبودی یک رابطه مستقیم و غیر معنی دار برقرار است. همچنین با توجه به نتایج بدست آمده برای جرم وزنه های 300 گرم و کمتر از آن در دوره انبارداری 5 روزه زیاد یا کم بودن میزان قطر هندسی، حسابی و قطر معادل، ضریب کرویت و رعنایی بر روی درصد کبودی تأثیر خاصی نداشته است و تقریباً می توان درصد کبودی را صفر در نظر گرفت و با افزایش میزان جرم وزنه ها و دوره انبارداری میزان موارد فوق بر روی میزان درصد کبودی تأثیرگذار خواهد بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 366

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 480 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    463-474
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    315
  • دانلود: 

    468
چکیده: 

اثر امواج مایکروویو جایگزین بخاردهی در فرآیند نیم پخت کردن بر خصوصیات مکانیکی دو رقم شلتوک نیم پخت شده از جمله مقاومت به شکست و عملکرد برنج سالم مورد مطالعه قرار گرفت. شلتوک ها به مدت دو ساعت در سه دمای 50، 60 و 70 درجه سلسیوس خیسانده شد و به مدت 15, 30، 45، 60، 75 و 90 ثانیه در معرض امواج مایکروویو با توان 800 وات قرار گرفت. نمونه ها در دو سطح صفر و 15 دقیقه بخاردهی شد و در دمای 35 درجه سلسیوس خشک شد. با افزایش مدت زمان ماکروویو مقاومت به شکست دانه ها و عملکرد برنج سالم برای هر دو رقم افزایش یافت. این افزایش در تیمارهای با مدت زمان مایکروویو بیشتر از 30 ثانیه نسبت به شاهد تغییر معنی داری داشت. بیشترین استحکام خمشی و عملکرد برنج سالم در تیمار 90 ثانیه مایکروویو و دمای خیساندن 70 درجه سلسیوس برای رقم فجر و لنجان به ترتیب 7/24 مگاپاسکال و 7/70 درصد، و 8/20 مگاپاسکال و 5/75 درصد بود. بین مقاومت به شکست دانه ها، و عملکرد برنج سالم نمونه های بخاردهی شده به مدت 15 دقیقه و تیمار مایکروویو بدون بخاردهی برای هر دو رقم تفاوت معنی دار مشاهده نشد. نتایج این مطالعه نشان داد امواج مایکروویو تأثیر قابل قبولی در فرآیند نیم پخت کردن داشته و می تواند جایگزین بخاردهی شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 315

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 468 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

واحدی عادل

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    475-488
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    526
  • دانلود: 

    530
چکیده: 

با افزایش جمعیت و به تبع آن افزایش تقاضا و بهبود استاندارد سطح زندگی، کاربری انرژی در صنعت مرغداری رو به افزایش است. با توجه به اهمیت انرژی به عنوان نهاده مؤثر در مرغداری، مطالعه حاضر با استفاده از روش غیر پارامتری، تحلیل پوششی داده ها (DEA) به منظور تجزیه و تحلیل بهره وری انرژی، شناسایی واحدهای کارآمد از ناکارآمد و همچنین بهینه سازی انرژی مصرفی واحدهای تولیدی مرغ گوشتی در استان البرز انجام گرفت. اطلاعات مورد نیاز از 36 واحد مرغداری با تکمیل پرسشنامه و مصاحبه حضوری جمع آوری شد. کارآیی فنی، کارآیی فنی خالص، بازده به مقیاس و شاخص صرفه جویی انرژی نسبت به هدف با استفاده از مدل بازگشت به مقیاس ثابت (CRS) و بازگشت به مقیاس متغیر (VRS) بر اساس شش نهاده انرژی شامل جوجه، دان مصرفی، سوخت، الکتریسیته، ماشین، نیروی انسانی و 2 ستانده انرژی شامل گوشت مرغ و کود مرغی محاسبه شد. در مدل بازگشت به مقیاس ثابت، از 36 واحد مرغداری مورد بررسی، 8 مرغداری (22/22 درصد) دارای امتیاز کارا و 28 مرغداری (78/77 درصد) دارای امتیاز ناکارا بوده اند. همچنین در مدل بازگشت به مقیاس متغیر، 20 واحد (56/55 درصد) کارا و 16 واحد (44/44 درصد) ناکارا بوده اند. میانگین کارآیی فنی، کارآیی فنی خالص و کارآیی مقیاس به ترتیب 952/0، 987/0 و 964/0 بدست آمد. بیشترین سهم بهبود مصرف انرژی از کل انرژی قابل صرفه جویی مربوط به سوخت گازوئیل 06/70 درصد و سپس خوراک جوجه و الکتریسیته به ترتیب با سهم 50/23 و 04/6 درصد می باشد. مرغداران در مصرف سوخت بیشترین میزان ناکارآیی و در مصرف جوجه کمترین میزان ناکارآیی را داشته اند. ناکارآیی مصرف گازوئیل به دلیل همزمانی دوره جوجه ریزی مورد بررسی با دوره سرما، عدم مدیریت صحیح مصرف، بالاخص در سیستم گرمایشی سالن ها و استفاده از گازوئیل بعنوان سوخت گرمایشی خانه های کارگری می باشد. نتایج تحقیق نشان داد که با بکارگیری توصیه هایی در مصرف کارای انرژی، پتانسیل خوبی برای افزایش کارآیی انرژی تولید مرغ گوشتی استان البرز وجود دارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 526

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 530 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    497-489
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    374
  • دانلود: 

    501
چکیده: 

در پژوهش حاضر، پتانسیل عملکرد مواد طبیعی شامل عصاره های تفاله سیب، تفاله هویج، آب پنیر و ضایعات ماهی برای تولید بلاستوسپورهای دو قارچ Beauveria bassianaوMetarhizium anisopliae مورد بررسی قرار گرفت. محیط کشت های SDB وPDB به عنوان تیمار مقایسه ای در نظر گرفته شد. در حالت یکسان نبودن pH اولیه محیط کشت ها، بیشترین تولید بلاستوسپور برای قارچB. bassiana در محیط SDB و برای قارچM. anisopliae در محیط عصاره آب پنیر در مدت سه روز مشاهده گردید. در حالت دوم با pH اولیه یکسان (6/5) برای محیط کشت ها، بیشترین تولید بلاستوسپور برای قارچ B. bassiana درمحیط عصاره ضایعات ماهی (107×3 بلاستوسپور بر میلی لیتر محیط) و برایM. anisopliae در محیط عصاره تفاله هویج (106×6 بلاستوسپور بر میلی لیتر محیط) بود. در گام بعدی، عصاره های سبوس گندم و آب پنیر( 4% و 8%) به محیط کشت های منتخب ضایعات ماهی و تفاله هویج اضافه شد. افزودن عصاره آب پنیر 8% بیشترین تأثیر در افزایش تولید بلاستوسپور را داشت. در گام آخر، مخلوط نمک های مختلف اضافه شد و سبب کاهش تولید بلاستوسپور در قارچB. bassiana و افزایش بلاستوسپور درM. anisopliae در مقایسه با محیط کشت شاهد گردید. در نهایت دو محیط کشت بهینه برای تولید دو قارچ بیمارگر حشرات معرفی شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 374

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 501 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button