مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

347
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

593
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی قابلیت ماشین بویایی در تفکیک کیفیت خرمای خشک شده با روش های الکتروهیدرودینامیک، هوای گرم و ترکیبی

صفحات

 صفحه شروع 241 | صفحه پایان 251

چکیده

 استفاده از روش ها و دماهای مختلف در فرآیند خشک کردن, کیفیت محصول را دستخوش تغییرات کرده و عطر و بوی آن را نیز تحت تأثیر قرار می دهد. روش خشک کردن به شیوه الکتروهیدرودینامیک یک روش غیر حرارتی است که با امکان افزایش نرخ تبخیر در دما و فشار محیط, باعث حفظ بهتر کیفیت محصول خشک شده می شود. هدف این پژوهش امکان سنجی طبقه بندی و ارزیابی کیفیت خرمای خشک شده در سه سطح مختلف از سرعت هوا به روش های الکتروهیدرودینامیک (در دماهای 25, 35 و 60 درجه سلسیوس) و روش هوای گرم (در دمای ° C60) بر اساس بو و رایحه محصول خشک شده به وسیله یک سامانه چند حسگری ماشین بویایی است. نتایج نشان داد که کیفیت خرمای خشک شده بر اساس رایحه به سه گروه مختلف (گروه یک: الکتروهیدرودینامیک در دمای ° C25, گروه دو: الکتروهیدرودینامیک در دمای ° C35 و گروه سوم: هوای گرم و ترکیبی در دمای ° C60) طبقه بندی می شود. پاسخ حسگرهای نیمه هادی اکسید فلزی در روش الکتروهیدرودینامیک در دمای 25 درجه سلسیوس بالاتر از بقیه بود که حاکی از حفظ بهتر رایحه محصول در این روش است. در پایان موثرترین حسگرها در تفکیک بوی خرما مشخص شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرامت جهرمی، مهدی، محتسبی، سیدسعید، موسی زاده، حسین، قاسمی ورنامخواستی، مهدی، رفیعی، شاهین، و سوندرومی، احسان. (1398). ارزیابی قابلیت ماشین بویایی در تفکیک کیفیت خرمای خشک شده با روش های الکتروهیدرودینامیک, هوای گرم و ترکیبی. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، 50(1 )، 241-251. SID. https://sid.ir/paper/144530/fa

    Vancouver: کپی

    کرامت جهرمی مهدی، محتسبی سیدسعید، موسی زاده حسین، قاسمی ورنامخواستی مهدی، رفیعی شاهین، سوندرومی احسان. ارزیابی قابلیت ماشین بویایی در تفکیک کیفیت خرمای خشک شده با روش های الکتروهیدرودینامیک, هوای گرم و ترکیبی. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1398؛50(1 ):241-251. Available from: https://sid.ir/paper/144530/fa

    IEEE: کپی

    مهدی کرامت جهرمی، سیدسعید محتسبی، حسین موسی زاده، مهدی قاسمی ورنامخواستی، شاهین رفیعی، و احسان سوندرومی، “ارزیابی قابلیت ماشین بویایی در تفکیک کیفیت خرمای خشک شده با روش های الکتروهیدرودینامیک, هوای گرم و ترکیبی،” مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 50، no. 1 ، pp. 241–251، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/144530/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button