مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,638
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

602
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین محدوده نرمال بویایی در ساکنین شهرستان رشت با استفاده از یک آزمون طراحی شده برای منطقه

صفحات

 صفحه شروع 32 | صفحه پایان 37

چکیده

 مقدمه: حس بویایی اطلاعات با ارزشی از محیط اطراف در اختیار انسان قرار می دهد. اختلال بویایی به هر دلیلی که رخ دهد, در زندگی روزمره مشکل زیاد ایجاد خواهد کرد.در هر فرد با شکایت کاهش قدرت شناسایی بوها, صرف نظر از علت و دلیل مراجعه با مشخص کردن محدوده طبیعی بویایی می توان وی را بررسی کرده, بهتر یا بدتر شدن آن را پایش کرد و تاثیر داروها یا روش های جراحی بکار رفته را سنجید. در حال حاضر برای تشخیص شدت اختلال بویایی از آزمون هایی استفاده می شود که هیچ یک ایرانی نبوده و دسترسی به آنها بسیار دشوار است.هدف: طراحی آزمون بویایی و تعیین محدوده قدرت بویایی افراد سالم برای مقایسه و تشخیص اختلال حس بویایی.مواد و روش ها: نام 56 ماده شناخته شده در جامعه (ایران- گیلان) به 200 نفر از همراهان 15 تا 60 ساله بیماران مراجعه کننده به بیمارستان امیرالمومنین رشت ارایه شد و بر این اساس 16 ماده (بنزین, الکل, چای, برنج, صابون, دارچین, گلپر, سیر, پیاز, پودر لباسشویی, نعناع, گلاب, آبلیمو, روغن زیتون, سرکه و ویکس) که بوی آنها برای افراد آشناتر بود انتخاب شد.در مرحله دوم این 16 ماده به ترتیب به 150 نفر از افراد مزبور (77 زن و 73 مرد) در ظروف مشابه و بدون امکان مشاهده داخل آنها ارایه شد تا فرد با بوییدن محتوای ظرف از فاصله 2 سانتیمتری به مدت 3 ثانیه نام آن ماده را از بین چهار گزینه انتخاب کند. هر سوراخ بینی جداگانه آزمایش و نمره هر فرد از بین صفر تا 32 تعیین شد.نتایج: محدوده نرمال بویایی صدک 97 جامعه مورد مطالعه در نظر گرفته شد و بر اساس آن معیار محدوده نرمال بویایی در این آزمون برای افراد 15 تا 60 ساله بین 28 تا 32 تعیین شد.نتیجه گیری: این آزمون و نتایج آن می تواند راهگشای پژوهش های بعدی در مورد حس بویایی بوده و در تعیین شدت کاهش آن در بیماران کمک کننده باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گرامی متین، هوشنگ، بنان، رحمت اله، فرقان پرست، کامبیز، دادگری، شهریار، سرمست، هادی، بنان، روزبه، و گرامی سرشت، مرجان. (1388). تعیین محدوده نرمال بویایی در ساکنین شهرستان رشت با استفاده از یک آزمون طراحی شده برای منطقه. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، 18(70)، 32-37. SID. https://sid.ir/paper/39784/fa

    Vancouver: کپی

    گرامی متین هوشنگ، بنان رحمت اله، فرقان پرست کامبیز، دادگری شهریار، سرمست هادی، بنان روزبه، گرامی سرشت مرجان. تعیین محدوده نرمال بویایی در ساکنین شهرستان رشت با استفاده از یک آزمون طراحی شده برای منطقه. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان[Internet]. 1388؛18(70):32-37. Available from: https://sid.ir/paper/39784/fa

    IEEE: کپی

    هوشنگ گرامی متین، رحمت اله بنان، کامبیز فرقان پرست، شهریار دادگری، هادی سرمست، روزبه بنان، و مرجان گرامی سرشت، “تعیین محدوده نرمال بویایی در ساکنین شهرستان رشت با استفاده از یک آزمون طراحی شده برای منطقه،” مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، vol. 18، no. 70، pp. 32–37، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/39784/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button