مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

841
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

517
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات شوری بر پاره ای از ویژگی های فیزیولوژیک و رشد دو رقم جو

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 53

کلیدواژه

چکیده

 برای بررسی واکنش های فیزیولوژیک دو رقم جو تحت تنش شوری, آزمایشی در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد مرودشت در سال 1385 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل ارقام سروستان و ریحان در پنج سطح شوری صفر, 85,171 , 256 و 342 میلی مولار کلریدسدیم با 4 تکرار در قالب طرح آماری کاملا تصادفی بود. کشت دانه ها در گلدان های پلاستیکی و آبیاری گیاهان به کمک محلول غذایی هوگلند صورت گرفت. در پایان مرحله رشد, مقادیر وزن خشک گیاه, طول ریشه و ساقه, مقدار سدیم و پتاسیم اندام های هوایی, کلروفیل کل برگ ها و پرولین اندام های هوایی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که با افزایش درجه شوری کلروفیل کل برگ ها و وزن خشک گیاه کاهش یافت. هر چند مقادیر کاهش برای رقم سروستان در مقایسه با رقم ریحان کم تر بود. با افزایش شدت تنش غلظت یون سدیم اندام هوایی در رقم ریحان بیش تر از رقم سروستان بود. پتاسیم اندام های هوایی به طور معنی دار کاهش پیدا کرده بود. مقدار K+ در رقم سروستان بیش تر از رقم ریحان بود. با افزایش درجه شوری میزان پرولین اندام های هوایی افزایش یافت, مقدار پرولین در رقم سروستان بیش تر از رقم ریحان بود. همچنین نتایج نشان داد که تنش شوری فرایندهای فیزیولوژیک را در رقم سروستان کم تر از رقم ریحان تحت تاثیر قرار می دهد و غلظت کم تر یون سدیم و مقدار بیش تر یون پتاسیم در اندام هوایی می تواند به عنوان معیاری در انتخاب ارقام مقاوم جو برای کشت در شرایط شوری در نظر گرفته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کشاورز، یداله، نورانی آزاد، حمید، عمادی، علیرضا، و برزو، آرش. (1388). اثرات شوری بر پاره ای از ویژگی های فیزیولوژیک و رشد دو رقم جو. گیاه و زیست بوم، 5(20)، 43-53. SID. https://sid.ir/paper/145192/fa

    Vancouver: کپی

    کشاورز یداله، نورانی آزاد حمید، عمادی علیرضا، برزو آرش. اثرات شوری بر پاره ای از ویژگی های فیزیولوژیک و رشد دو رقم جو. گیاه و زیست بوم[Internet]. 1388؛5(20):43-53. Available from: https://sid.ir/paper/145192/fa

    IEEE: کپی

    یداله کشاورز، حمید نورانی آزاد، علیرضا عمادی، و آرش برزو، “اثرات شوری بر پاره ای از ویژگی های فیزیولوژیک و رشد دو رقم جو،” گیاه و زیست بوم، vol. 5، no. 20، pp. 43–53، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145192/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button