مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,302
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

678
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر نوع و غلظت های مختلف کلات های آهن بر مقدار آهن و کلروفیل برگ مرکبات

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 94

چکیده

 بیش از 25 درصد اراضی زراعی کره زمین آهکی بوده, در نتیجه کمبود عناصری نظیر مس, روی, آهن و منگنز و خصوصا آهن در این خاک ها یک معضل محسوب می شود. اغلب مناطقی که بارندگی متوسط سالیانه آن ها کم تر از 500 میلی متر باشد, به شدت دچار این عارضه می باشند. بروز کلروز در خاک های آهکی معلول مقدار کم عناصر مذکور نمی باشد, بلکه حلالیت بسیار پایین ترکیبات و کانی های حاوی عناصری نظیر مس, روی و آهن در این خاک ها سبب می شود که غلظت این عناصر در محلول خاک کاهش یابد. در این پژوهش پنج نوع کود کلات آهن به نام های تجاری Libfer, Crescal, Solufeed, Master و سکسترین 138 که پر مصرف ترین کودهای کلات آهن در جهرم می باشند انتخاب گردید, و هر یک در چهار سطح 0, 5, 10 و 20 میلی گرم بر کیلو گرم خاک به چهار نوع از مرکباتی که بیش ترین سطح زیر کشت را در این منطقه به خود اختصاص داده اند, یعنی پرتقال, نارنگی, لیمو شیرین و لیمو ترش در سه تکرار در یک باغ به خاک افزوده شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد: از بین کودهای مصرفی کلیه سطوح مصرفی کودCrescal کم ترین اثر را در افزایش غلظت آهن برگ پرتقال محلی داشته اند. کود Libfer با سطح 20 میلی گرم آهن بیش ترین اثر را در افزایش میزان کلروفیل برگ پرتقال محلی داشته است. کود Master با سطح 10 میلی گرم آهن در کیلو گرم خاک بیش ترین اثر را بر غلظت آهن ومقدار کلروفیل برگ نارنگی کینو داشته است, که نسبت به شاهد و دیگر تیمارها افزایش معنی داری را نشان می دهد. کود Crescal نه تنها سبب افزایش غلظت آهن و میزان کلروفیل برگ نارنگی کینو نگردیده است, بلکه باعث کاهش مقدار آهن و کلروفیل برگ نارنگی حتی در مقایسه با شاهد گردیده است. کود سکسترین 137 در سطح 5 و 10 میلی گرم آهن بر کیلو گرم خاک در بین دیگر کودها بیش ترین اثر را بر غلظت آهن برگ لیمو شیرین داشته است. همچنین, سطوح 5 و 10 میلی گرم آهن مربوط به کود سکسترین 138 گرچه با یکدیگر تفاوت معنی داری ندارد, ولی افزایش معنی داری را در غلظت آهن گیاه نسبت به شاهد و دیگر تیمارها داشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شیرزادی، محمدحسن، و اجرایی، عبدالکریم. (1390). بررسی تاثیر نوع و غلظت های مختلف کلات های آهن بر مقدار آهن و کلروفیل برگ مرکبات. گیاه و زیست بوم، 7(29)، 83-94. SID. https://sid.ir/paper/145218/fa

    Vancouver: کپی

    شیرزادی محمدحسن، اجرایی عبدالکریم. بررسی تاثیر نوع و غلظت های مختلف کلات های آهن بر مقدار آهن و کلروفیل برگ مرکبات. گیاه و زیست بوم[Internet]. 1390؛7(29):83-94. Available from: https://sid.ir/paper/145218/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسن شیرزادی، و عبدالکریم اجرایی، “بررسی تاثیر نوع و غلظت های مختلف کلات های آهن بر مقدار آهن و کلروفیل برگ مرکبات،” گیاه و زیست بوم، vol. 7، no. 29، pp. 83–94، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145218/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button