مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

932
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

637
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر غلظت های مختلف جیوه بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان، پراکسیداسیون لیپیدی و رنگدانه های فتوسنتزی جلبک سبز انترومورفای دریای خزر

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 100

چکیده

 جلبک انترومورفا (Enteromorpha sp.) متعلق به شاخه کلروفیتا دارای ساختار پارانشیمی بوده و در سطح بستره ساحل دریای خزر به طور وسیعی دیده می شود. در این بررسی جلبک انترومورفا سطح بستر ساحل دریای خزر جمع آوری, جداسازی و شناسایی گردید. بعد از تیماردهی, در مرحله اندازه گیری میزان رنگدانه های فتوسنتزی غلظت کلروفیل a, b و کل و بتا کاروتن تعیین شد. سپس میزان پراکسیداسیون لیپیدی و فعالیت آنزیم های آسکوربات پراکسیداز, پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز مشخص گردید. نتایج حاصل از اندازه گیری رنگدانه های فتوسنتزی نشان می دهند که در غلظت قابل تحمل جیوه (100 میلی گرم بر لیتر) میزان انواع کلروفیل نسبت به شاهد تغییر معنی داری نداشته است. درحالی که با افزایش غلظت جیوه میزان رنگیزه های فتوسنتزی کاهش چشمگیری پیدا می کند. فعالیت آنزیم ها نسبت به دوره زمانی و همچنین غلظت تیمار متفاوت بود. در غلظت های بالای جیوه میزان فعالیت کلیه آنزیم ها در دوره تیماردهی به شدت کاهش پیدا می کند. درحالی که در غلظت های پایین تر فعالیت آنزیم های مختلف از الگو متفاوتی پیروی می کنند. در آنزیم آسکوربات پراکسیداز فعالیت آنزیمی با افزایش غلظت کاهش پیدا کرده, در غلظت های 100 و 200 میلی گرم بر لیتر فعالیت آنزیم به شدت افزایش پیدا کرده است. در آنزیم پراکسیداز پاسخ های آنزیمی نسبت به سایر آنزیم ها متفاوت است, تنها در غلظت 100 میلی گرم بر لیتر تیمار یک افزایش شدید فعالیت آنزیم مشاهده می شود. آنزیم پلی فنل اکسیداز آنزیم تنها یک فعالیت شدید آنزیمی در غلظت 200 میلی گرم بر لیتر تیمار مشاهده می شود. در بررسی میزان فعالیت پراکسیداسیون لیپیدی, میزان پراکسیداسیون لیپیدی در تیمارها نسبت به شاهد افزایش یافت اختلاف بین غلظت مالون دآلوئید در 3تیمار 100, 200 و 300 میلی گرم بر لیتر معنی دار نمی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خوشرویی، راحیل، سعادتمند، سارا، و سلطانی، سعید. (1392). تاثیر غلظت های مختلف جیوه بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان, پراکسیداسیون لیپیدی و رنگدانه های فتوسنتزی جلبک سبز انترومورفای دریای خزر. گیاه و زیست بوم، 9(36)، 89-100. SID. https://sid.ir/paper/145454/fa

    Vancouver: کپی

    خوشرویی راحیل، سعادتمند سارا، سلطانی سعید. تاثیر غلظت های مختلف جیوه بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان, پراکسیداسیون لیپیدی و رنگدانه های فتوسنتزی جلبک سبز انترومورفای دریای خزر. گیاه و زیست بوم[Internet]. 1392؛9(36):89-100. Available from: https://sid.ir/paper/145454/fa

    IEEE: کپی

    راحیل خوشرویی، سارا سعادتمند، و سعید سلطانی، “تاثیر غلظت های مختلف جیوه بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان, پراکسیداسیون لیپیدی و رنگدانه های فتوسنتزی جلبک سبز انترومورفای دریای خزر،” گیاه و زیست بوم، vol. 9، no. 36، pp. 89–100، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145454/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button