Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,132
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

731
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی بیولوژیکی گل و اثرات گرده افشانی بر کیفیت و کمیت دو رقم زیتون

صفحات

 صفحه شروع 3 | صفحه پایان 18

چکیده

 زیتون با نام علمی (Olea europaea L.) درختی همیشه سبز از خانواده (Oleaceae) می باشد. در سال 1384-1385 آزمایشی به منظور بررسی اثرات گرده افشانی و جهت شاخه و اثرات متقابل این تیمارها بر کمیت و کیفیت میوه دو رقم زیتون زرد و ماری در منطقه دشت خاک داراب فارس انجام گرفت. این آزمایش با 3 تیمار گرده افشانی شامل خود گرده افشانی, گرده افشانی آزاد و گرده افشانی توسط باد بدون دخالت حشرات گرده افشان با استفاده از تور در چهار جهت اصلی درختان زیتون ارقام زرد و ماری در قالب طرح فاکتوریل با پایه بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار به مورد اجرا گذاشته شد. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد که گرده افشانی آزاد نسبت به خود گرده افشانی باعث افزایش عملکرد محصول در سطح %1 در هر دو رقم گردید. در تیمار خود گرده افشانی تولید میوه های بکرزا و غیرطبیعی افزایش نشان داد که سبب کاهش عملکرد و کیفیت میوه های تشکیل شده نسبت به تیمار گرده افشانی آزاد گردید. آنالیز واریانس عملکرد ارقام حاکی از تفاوتهای ژنتیکی بین ارقام حاکی از توان تولید محصول بود. مقایسه تیمار گرده افشانی آزاد و گرده افشانی باد بدون دخالت حشره معنی دار نشد, بالاترین درصد گل کامل در سمت جنوبی و کمترین آن درسمت شمالی درخت قرار دارد, افزایش گل کامل در سمت جنوبی درخت باعث افزایش تشکیل میوه اولیه شد, اما بعد از ریزش های اولیه و ثانویه تفاوت معنی داری در میوه تشکیل شده نهایی مشاهده نگردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گودرزیان، علی اکبر، و گودرزی، بهاره. (1393). بررسی بیولوژیکی گل و اثرات گرده افشانی بر کیفیت و کمیت دو رقم زیتون. گیاه و زیست بوم، 10(39)، 3-18. SID. https://sid.ir/paper/145465/fa

    Vancouver: کپی

    گودرزیان علی اکبر، گودرزی بهاره. بررسی بیولوژیکی گل و اثرات گرده افشانی بر کیفیت و کمیت دو رقم زیتون. گیاه و زیست بوم[Internet]. 1393؛10(39):3-18. Available from: https://sid.ir/paper/145465/fa

    IEEE: کپی

    علی اکبر گودرزیان، و بهاره گودرزی، “بررسی بیولوژیکی گل و اثرات گرده افشانی بر کیفیت و کمیت دو رقم زیتون،” گیاه و زیست بوم، vol. 10، no. 39، pp. 3–18، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145465/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا