مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

709
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

543
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر آللوپاتیک عصاره آبی بقایای گیاهی چند گونه مهمAmaranthus بر جوانه زنی بذر سویا رقم DPX

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 107

چکیده

 به منظور بررسی اثر آللوپاتیکی بقایای گیاهی پنج گونه از جنسAmaranthus  بر جوانه زنی بذر سویا, که در استان گلستان از علف های هرز مهم این زراعت اقتصادی می باشند, آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی انجام شد. داده های آزمایش با استفاده از نرم افزارMstatc  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و مقایسه میانگین هر صفت, به کمک آزمون چند دامنه ای دانکن در سطح احتمال %1 انجام شد. عصاره آبی همه گونه های بررسی شده جنسAmaranthus , بر روی جوانه زنی بذر سویا رقم DPX, اثر منفی داشتند. اثر آللوپاتیکی هریک از گونه های بررسی شده با هم اختلاف کمی داشتند.A. viridis  با %62, بیش ترین و A. blitoides با %52, کم ترین اثر را داشته است. گونه هایA. viridis ,A.albus  وA. hybridus  با هم, و گونه های A. retroflexus وA. blitoides , با هم اختلاف معنی داری نداشتند. غلظت های مختلف عصاره آبی گونه های مختلف (اثر غلظت), بر روی جوانه زنی بذر سویا رقم DPX, کاملا معنی دار بود, و هر چقدر غلظت افزایش می یافت اثر آللوپاتیکی نیز بیش تر می شد. از بررسی اثر متقابل غلظت و نوع آللوپات, چنین نتیجه شد, که بیش ترین اثر آللوپاتیکی را غلظت A. viridis %100, با %88 کاهش, بیش ترین اثر را داشته است و از طرفی غلظت A. blitoides %25, با %28 کاهش در جوانه زنی, کم ترین اثر را داشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    الازمنی، محمد، و قربانلی، مه لقا. (1389). بررسی اثر آللوپاتیک عصاره آبی بقایای گیاهی چند گونه مهمAmaranthus بر جوانه زنی بذر سویا رقم DPX. گیاه و زیست بوم، 6(23)، 93-107. SID. https://sid.ir/paper/145553/fa

    Vancouver: کپی

    الازمنی محمد، قربانلی مه لقا. بررسی اثر آللوپاتیک عصاره آبی بقایای گیاهی چند گونه مهمAmaranthus بر جوانه زنی بذر سویا رقم DPX. گیاه و زیست بوم[Internet]. 1389؛6(23):93-107. Available from: https://sid.ir/paper/145553/fa

    IEEE: کپی

    محمد الازمنی، و مه لقا قربانلی، “بررسی اثر آللوپاتیک عصاره آبی بقایای گیاهی چند گونه مهمAmaranthus بر جوانه زنی بذر سویا رقم DPX،” گیاه و زیست بوم، vol. 6، no. 23، pp. 93–107، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145553/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button