مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,056
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

536
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برآورد پارامترهای ژنتیکی و ترکیب پذیری عمومی توده های بومی اسپرس از نظر عملکرد علوفه

صفحات

 صفحه شروع 213 | صفحه پایان 222

چکیده

 با توجه به اهمیت ارزیابی ترکیب پذیری عمومی قبل از تهیه واریته های ساختگی در گیاهان علوفه ای تعداد 36 توده بومی اسپرس از نقاط مختلف ایران جمع آوری و در سال 1379 در یک خزانه پلی کراس در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 24 تکرار کاشته شد. 36 توده پلی کراس حاصل جهت انتخاب والدین مناسب برای تولید واریته ساختگی در سال 1380 در قالب طرح لاتیس 3 گانه ارزیابی گردیدند. به دلیل معنی دار نبودن اثر بلوک های ناقص درون هر تکرار, داده ها به صورت بلوک های کامل تصادفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. صفات عملکرد تر کل کرت به ازای واحد طول ردیف, وزن تر به ازای تک بوته, وزن خشک 1.5 کیلوگرم از کل کرت در مجموع 3 چین و هم به طور جداگانه در هر چین (برداشت) مورد بررسی قرار گرفتند. هم چنین شاخص عملکرد پیشنهادی در این مقاله برای مجموع دو چین 1 و 2 و خوش خوراکی فقط برای چین دوم محاسبه و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. وزن خشک 1.5 کیلوگرم از کل کرت و وزن تر به ازای تک بوته به ترتیب کمترین و بیشترین مقدار ضریب تغییرات را به خود اختصاص دادند. برآوردهای وراثت پذیری برای خوش خوراکی, شاخص عملکرد و وزن تر به ازای تک بوته انتخابی بالا بود. از نظر قابلیت ترکیب پذیری عمومی, 6 توده برای صفت عملکرد تر, 6 توده برای وزن خشک, 9 توده برای شاخص عملکرد و 10 توده برای خوش خوراکی دارای بالاترین ارزش بودند. بنابراین توده های برتر در مورد هر متغیر را می توان به عنوان والدین در تولید واریته های ساختگی اسپرس به کار برد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    تورچی، محمود، اهری زاد، سعید، مقدم، محمد، اعتدالی، فاطمه، و طباطباوکیلی، سیدحامد. (1386). برآورد پارامترهای ژنتیکی و ترکیب پذیری عمومی توده های بومی اسپرس از نظر عملکرد علوفه. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 11(40 (الف))، 213-222. SID. https://sid.ir/paper/14670/fa

    Vancouver: کپی

    تورچی محمود، اهری زاد سعید، مقدم محمد، اعتدالی فاطمه، طباطباوکیلی سیدحامد. برآورد پارامترهای ژنتیکی و ترکیب پذیری عمومی توده های بومی اسپرس از نظر عملکرد علوفه. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1386؛11(40 (الف)):213-222. Available from: https://sid.ir/paper/14670/fa

    IEEE: کپی

    محمود تورچی، سعید اهری زاد، محمد مقدم، فاطمه اعتدالی، و سیدحامد طباطباوکیلی، “برآورد پارامترهای ژنتیکی و ترکیب پذیری عمومی توده های بومی اسپرس از نظر عملکرد علوفه،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 11، no. 40 (الف)، pp. 213–222، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/14670/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا