برخی میکروارگانیسم های خاک توانایی انحلال فسفات های کم محلول را دارند. فسفر نقش مهمی در تغذیه گیاه و تثبیت نیتروژن در لگوم ها ایفا می کند اثرات متقابل سه گونه از باکترهای حل کننده فسفات (Phosphate Solubilizaing Bacteria) (PSB) و باکتری (Bradyrhizobium japanicum) بر عملکرد و جذب K, P, N و شاخص های غده بندی در سویا (Glycin max L. CV.Harcor) در شرایط گلخانه ای مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایش گلخانه ای به صورت فاکتوریل شامل چهارسطح باکتری حل کننده فسفات (بدون باکتری M0 (M3 (Pseudomonas fluorescens), M2 (Aeromonas hydrophila), M1(Pseudomonas putida) ، دو سطح باکتری (Bradyrhizobium) (بدون باکتری B0 و با باکتری B1) و سه سطح کود فسفره (صفر= P0، P1=29 و P2=58 میلی گرم سوپر فسفات تریپل بر کیلوگرم خاک) در چارچوب طرح بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار اجرا شد. موقع برداشت، وزن خشک بخش هوایی، وزن دانه در بوته، تعداد، وزن تر و وزن خشک گره های ریشه ای و غلظت K, P, N در بخش هوایی گیاه اندازه گیری شد باکتری های حل کننده فسفات وزن خشک، درصد فسفر، پتاسیم، نیتروژن بخش هوایی گیاه، تعداد، وزن تر و خشک گره های ریشه ای را به طور معنی دار افزایش دادند. (Bradyrhizobium) بر تمام شاخص های ذکر شده و وزن دانه در بوته تاثیر معنی دار و مثبت داشت. اثرات متقابل دو فاکتور فوق بر وزن خشک، درصد فسفر و نیتروژن بخش هوایی گیاه معنی دار شد. افزایش سطح کود فسفره وزن خشک، درصد فسفر و وزن دانه در بوته گیاه را به طور معنی دار افزایش داد. بیشترین مقدار فسفر در بخش هوایی گیاه در بالاترین سطح کود فسفره (P2) وجود داشت ولی وزن خشک بخش هوایی گیاه در سطح P1 و در حضور باکتری (Psedomonas putida) تفاوت معنی داری با سطح P2 آن نداشت.