مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

803
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

561
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

انگشت نگاری DNA ارقام تجاری فندق (.Corylus avellana L) بومی ایران برای تهیه شناسه ژنتیکی

صفحات

 صفحه شروع 551 | صفحه پایان 565

چکیده

 به منظور تهیه شناسه یا بارکد ژنتیکی ارقام تجاری فندق ایران, بیست و هشت اصله درخت از ده رقم کلکسیون فندق با استفاده از ده جفت آغازگرهای ریز ماهواره ای (SSR) انگشت نگاری DNA شدند. در مجموع 63 آلل با میانگین 6.3 آلل در هر مکان ژنی تکثیر شد. تعداد آلل ها در هر مکان SSR مورد آزمون بین 5 تا 10 متغیر بود. بیشترین آلل مشاهده شده مربوط به مکان ژنی CAT-B107 با 10 آلل بود. میانگین محتوای اطلاعات چند شکلی 0.70 محاسبه شد که نشان از وجود تنوع ژنتیکی قابل ملاحظه ای بین ارقام فندق کشور بود. در تجزیه خوشه ای که بر مبنای الگوی چند شکلی DNA آلل های SSR انجام شد, رقم شیروانی به طور جداگانه در یک شاخه مستقل و سایر ارقام در شاخه دیگر شامل پنج گروه قرار گرفتند. بر این اساس کلیه ارقام مورد بررسی به جز دو رقم پشمینه و گرچه از هم متمایز شدند. اگرچه برای تمایز این ارقام تنها چهار جفت آغازگر SSR کافی بود ولی افزایش آن تا 14 جفت آغازگر نیز نتوانست این دو رقم را از هم متمایز کند. با توجه به تکثیر غیر جنسی فندق و محل جمع آوری دو رقم پشمینه و گرچه, احتمال این که این دو رقم در واقع یک ژنوتیپ باشند زیاد است. بر اساس بارکد ژنتیکی به دست آمده, اصالت ژنتیکی همه درختان مربوط به ارقام مورد بررسی به جز یک درخت از هر یک از ارقام تابستانه, شصتک, محلی کرج و رسمی تایید شد. توصیه می شود نتایج این تحقیق در تولید و گواهی نهال فندق و ثبت ارقام آن مد نظر قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدی، مهرزاد، مظفری، جواد، حسین آوا، سونا، و محمدی، عبداله. (1392). انگشت نگاری DNA ارقام تجاری فندق (.Corylus avellana L) بومی ایران برای تهیه شناسه ژنتیکی. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، 29-1(3)، 551-565. SID. https://sid.ir/paper/146910/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی مهرزاد، مظفری جواد، حسین آوا سونا، محمدی عبداله. انگشت نگاری DNA ارقام تجاری فندق (.Corylus avellana L) بومی ایران برای تهیه شناسه ژنتیکی. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)[Internet]. 1392؛29-1(3):551-565. Available from: https://sid.ir/paper/146910/fa

    IEEE: کپی

    مهرزاد احمدی، جواد مظفری، سونا حسین آوا، و عبداله محمدی، “انگشت نگاری DNA ارقام تجاری فندق (.Corylus avellana L) بومی ایران برای تهیه شناسه ژنتیکی،” مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، vol. 29-1، no. 3، pp. 551–565، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/146910/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button