مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    29-1
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    405-421
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    821
  • دانلود: 

    202
چکیده: 

پسته به دلیل ویژگی دو پایه بودن و هتروزیگوسی بالا، تنوع ژنتیکی نسبتا بالایی دارد و مغز آن حاوی پروتئین و مواد معدنی است. در این پژوهش 40 ژنوتیپ نر و ماده پسته از منطقه فیض آباد خراسان با استفاده از صفات مورفولوژیکی، فنولوژیکی و ترکیبات شیمیایی مغز (25 ژنوتیپ ماده) مورد ارزیابی قرار گرفتند. صفت هایی چون تاج پوش درخت، رشد سالیانه، تراکم جوانه مرکب و زمان ایجاد گل آذین و برگ با داشتن ضریب تغییرات بالا، بیشترین تنوع را نشان دادند. همبستگی های مثبت و منفی بین صفات اندازه گیری شده وجود داشت که بعضی از آن ها از جمله همبستگی های مربوط به صفات فنولوژیکی با صفات مربوط به میوه، جوانه و گل قابل توجه بود. میزان پروتئین مغز در ژنوتیپ ها 16.2 تا 32.8 درصد و چربی 45 تا 57 درصد برآورد شد که بیشترین مقدار چربی در پسته گرمه ریز 1 بود. حداکثر مقدار فسفر و آهن نیز به ترتیب 0.73 درصد و 62.4 ppm بود که بیشترین مقدار آهن در ژنوتیپ 24 و بیشترین مقدار فسفر در ژنوتیپ 19 بود. تجزیه خوشه ای داده های مورفولوژیکی ژنوتیپ های ماده را به هفت گروه و ژنوتیپ های نر را به دو گروه تقسیم کرد. در بین ژنوتیپ های ماده، تعدادی از ژنوتیپ ها چون بادامی سفید 1، سفید صابونی 2، گرمه سیاه و قرمز زودرس بر اساس صفاتی چون اندازه، خندانی، درصد پروتئین و درصد چربی مغز برتری نسبی داشتند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 821

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 202 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    29-1
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    423-441
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    792
  • دانلود: 

    182
چکیده: 

به منظور مطالعه ساختار ژنتیکی مقاومت ارقام برنج در مقابل بیماری بلاست، آزمایشی با استفاده از پنج رقم برنج طارم اهلمی، دمسیاه، ندا، دشت و سان هوان ژان-2 در قالب طرح دیالل یک طرفه انجام شد. ده تلاقی حاصل به همراه والدین آن ها، در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار برای اجزای مقاومت به بیماری بلاست شامل تعداد لکه اسپورزا، اندازه لکه و سطح آلوده برگ در گلخانه با استفاده از چهار نژاد قارچ عامل بیماری به طور جداگانه ارزیابی شدند. تجزیه واریانس تفاوت های معنی داری را برای کلیه صفات در ارقام والدینی نشان داد. تجزیه ترکیب پذیری صفات مختلف بر اساس روش دوم و مدل مختلط B گریفینگ حاکی از وجود تفاوت های معنی دار واریانس های ترکیب پذیری عمومی و خصوصی برای این صفات بود. در اغلب صفات میزان واریانس ترکیب پذیری عمومی بر ترکیب پذیری خصوصی برتری داشت که حاکی از برتری اثر افزایشی ژنی بر نوع غیر افزایشی آن در کنترل این دسته از صفات بود. ارقام ندا، دشت و سان هوان ژان-2 ترکیب پذیری عمومی خوبی برای اجزای مختلف مقاومت نشان دادند. اغلب تلاقی های بین ارقام حساس و مقاوم دارای ترکیب پذیری خصوصی معنی داری در جهت افزایش مقاومت بودند. تجزیه و تحلیل ژنتیکی به روش هیمن همچنین حاکی از اهمیت دو اثر افزایشی و غیرافزایشی ژنی در کنترل مقاومت در مقابل نژادهای عامل بیماری بود و توزیع متقارنی از ژن های غالب و مغلوب با اثر ژنی غالبیت و غالبیت ناقص وجود داشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 792

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 182 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    29-1
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    443-465
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    959
  • دانلود: 

    548
چکیده: 

به منظور برآورد عمل ژن ها و وراثت پذیری صفات مرتبط با کیفیت نانوایی در گندم نان از تلاقی های دای آلل کامل شش رقم گندم تجاری به نام های اترک، اروند، زرین، کرج- 3، MV-17 و نوید استفاده شد. برای تهیه مواد ژنتیکی آمیزش های دو طرفه بین والدین در سال زراعی 89-1388 و آزمایش اصلی در یک طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در سال زراعی 90-1389 درایستگاه تحقیقاتی ماهی دشت کرمانشاه انجام شد. صفات مرتبط با کیفیت نانوایی یادداشت برداری و به روش دی آلل دیپلوئیدی و تریپلوئیدی تجزیه و تحلیل شدند. نتایج تجزیه واریانس داده ها، اختلاف معنی داری را بین ژنوتیپ برای صفات مورد مطالعه در سطح احتمال یک درصد نشان داد. نتایج تجزیه و تحلیل گرافیکی نشان داد سهم اثر افزایشی ژن ها در کنترل بیشتر صفات مرتبط با کیفیت نانوایی بیش از سهم اثر غیرافزایشی است. بیشترین و کمترین میزان وراثت پذیری خصوصی به صفت شاخص سختی دانه و عدد فالینگ به ترتیب با 79 درصد و 31 درصد تعلق گرفت. واریانس افزایشی وابسته به جنین و اندوسپرم برای صفات درصد پروتئین دانه، سختی بذر، درصد جذب آب آرد، درصد گلوتن تر و شاخص گلوتن مشابه واریانس افزایشی به روش هیمن بود. اثر مادری به روش هیمن برای صفات مرتبط با کیفیت نانوایی همانند روش تجزیه تریپلوئیدی معنی دار بود. با توجه به این که سهم اثر افزایشی در کنترل وزن هزار دانه، درصد پروتئین دانه، درصد رطوبت دانه، سختی بذر و حجم نان بیشتر و مقدار توارث پذیری خصوصی این صفات نیز بالا بود، برای بهبود آن ها می توان از روش های اصلاحی مبتنی بر گزینش استفاده کرد. صفات درصد جذب آب آرد، شاخص گلوتن و عدد فالینگ تحت تاثیر اثر افزایشی و غیرافزایشی بودند که همراه با روش گزینش می توان از تلاقی والدین مناسب و گزینش با تاخیر بهره جست.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 959

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 548 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    29-1
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    467-481
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    857
  • دانلود: 

    107
چکیده: 

به منظور بررسی تنوع ژنتیکی در کلکسیون اسپرس بانک ژن گیاهی ملی ایران، تعداد 137 جمعیت اسپرس زراعی (Onobrychis altissima Grossh.) در قالب طرح آگمنت با 3 شاهد در سال 1388 در مزرعه آزمایشی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج کاشته شدند. محاسبات آماری مشتمل بر برآورد پارامترهای میانگین، انحراف معیار، ضریب تغییرات صفات، شاخص شانون، محاسبات ضرایب همبستگی و دسته بندی خوشه ای انجام شد. نتایج تنوع قابل توجهی در صفات مورد مطالعه نشان داد. صفت نسبت برگ به ساقه در مقایسه با سایر صفات برای تشخیص جمعیت ها تنوع پذیرتر و صفات طول و عرض نیام از تنوع کمتری برخوردار بودند. دو صفت وزن صد دانه و ارتفاع گیاه در 50% گلدهی همبستگی مثبت و معنی داری را نشان دادند. تجزیه خوشه ای بر اساس صفات اندازه گیری شده با استفاده از روش وارد، 137 جمعیت را در شش گروه قرارداد. تنوع ژنتیکی جمعیت ها با پراکندگی جغرافیایی آن ها مطابقت نداشت. با توجه به درصد انحراف میانگین از میانگین کل، جمعیت های موجود در کلاستر دوم به علت میزان بالای شاخص نسبت برگ به ساقه نسبت به میانگین کل حائز اهمیت بودند و می توانند برای افزایش پروتئین و کیفیت علوفه اسپرس در برنامه های به نژادی مورد توجه قرار گیرند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 857

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 107 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    29-1
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    483-501
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1489
  • دانلود: 

    247
چکیده: 

سیب های گوشت قرمز به دلیل دارا بودن مقادیر قابل توجه موادآنتی اکسیدانت، رنگ جدید و بازارپسندی در سال های اخیر درکشورهای مختلف مورد مطالعه قرار گرفته اند. در این پژوهش خصوصیات شش ژنوتیپ سیب گوشت قرمز بومی (Malus pumila) موجود در ایستگاه تحقیقاتی کمال شهر به همراه سه ژنوتیپ شناسائی شده از اطراف شهرستان شاهرود، از نظر صفات مورفولوژیکی، فنولوژیکی، پومولوژیکی، خصوصیات فیزیکو شیمیائی میوه و چشائی در سال های 1389 و 1390 بررسی شدند. بر اساس نتایج، ژنوتیپ GH-R با 425 سانتی متر و ژنوتیپ H-GH3 با 305 سانتی متر به ترتیب بیشترین و کمترین ارتفاع را داشتند. بیشترین و کمترین سطح مقطع تنه و شعاع گسترش تاج درخت نیز متعلق به همین دو ژنوتیپ بود. از نظر خصوصیات گلدهی، بیشترین طول دوره گلدهی در ژنوتیپ های B-R و GH-R به مدت 22- 20 روز مشاهده شد. ژنوتیپ T3 با 4.9 سانتی متر بیشترین اندازه قطر گل راداشت. از نظر خصوصیات میوه، ژنوتیپ SH-10 با میانگین 89.06 گرم وزن، 5.33 سانتی متر طول و 6.18 سانتی متر قطر میوه بیشترین و ژنوتیپ B3 با 19.49 گرم وزن، 3.12 سانتی متر طول و 2.60 سانتی متر قطر میوه کمترین میزان این صفات را داشتند. بیشترین میزان سفتی بافت میوه در ژنوتیپ B3 به میزان 6.22 کیلوگرم بر سانتی متر مربع و کمترین آن در ژنوتیپ H-GH به میزان 3.11 کیلوگرم بر سانتی متر مربع مشاهده شد. از نظر شکل میوه به جز ژنوتیپ SH-10 که میوه مخروطی داشت، سایر ژنوتیپ ها دارای میوه کروی شکل بودند. رنگ گوشت میوه در سه ژنوتیپ GH-R، B-R و B3 در مرحله رسیدگی کاملا قرمز تیره و در سایر ژنوتیپ ها از قرمز روشن تا صورتی کمرنگ در اطراف برچه یا زیر پوست میوه متغیر بود. از نظر خصوصیات چشایی، ژنوتیپ های GH-R، B-R و طعم ملس و قابلیت پذیرش خوبی داشتند و می توانند به صورت تازه خوری یا در صنایع فراوری به کار برده شوند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1489

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 247 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    29-1
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    503-518
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    618
  • دانلود: 

    143
چکیده: 

به منظور مطالعه ژنتیکی عملکرد و برخی صفات زراعی در گندم نان از بای پلات داده های دای آلل استفاده شد. والدین شامل ارقام گاسکوژن، قدس، گاسپارد، پیشتاز، البرز، طوس و سرداری و دورگ های اصلی حاصل از تلاقی آن ها طی دو سال زراعی (88 – 1387 و 89 – 1388) با استفاده از طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج ارزیابی شدند. تجزیه واریانس تنوع معنی داری را بین ژنوتیپ ها برای تمامی صفات مورد بررسی نشان داد. برای ارزیابی پتانسیل ارقام از روش گرافیکی GGE bi-plot استفاده شد. صفات مورد بررسی شامل عملکرد دانه در کرت، وزن سنبله، وزن صد دانه، تعداد پنجه بارور، طول سنبله، طول ریشک، طول پدانکل و ارتفاع بوته بودند. ترکیب پذیری عمومی و خصوصی برای تمامی صفات در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. برای عملکرد دانه رقم گاسکوژن بهترین ترکیب شونده عمومی بود، هیبریدهای گاسکوژن ´ گاسپارد و قدس ´ پیشتاز دارای بالاترین ترکیب پذیری خصوصی بودند. این نتایج با روش گرافیکی بای پلات نیز تایید شد. در مجموع رقم گاسپارد و سرداری بهترین تسترها برای عملکرد دانه تشخیص داده شدند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 618

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 143 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    29-1
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    519-533
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1780
  • دانلود: 

    324
چکیده: 

به منظور ارزیابی تنوع صفات مورفولوژیک تعدادی از ژنوتیپ های انگور وحشی در دو ناحیه جنگلی سردشت و پیرانشهر و بررسی ارتباط آن ها با انگور محلی (رقم زراعی رشه) این مطالعه در سال های 1388 و 1389 انجام شد. در سال اول و بر اساس جنسیت گل، بوته های وحشی انگور شناسایی و پلاک کوبی شدند و در همان مناطق نیز از باغات دیم چندین بوته انگور محلی رشه مشخص شد. در مراحل مختلف فنولوژیکی و بر اساس توصیف نامه بانک ژن جهانی برای انگور، صفات مرتبط با نقطه رشد انتهایی، شاخه جوان، برگ جوان، برگ بالغ و میوه در تمامی بوته های انتخاب شده اندازه گیری و ثبت شدند. نتایج نشان داد که بین ژنوتیپ های انگور وحشی تفاوت زیادی بین صفات گیاه شناسی وجود داشت. فراوانی پایه های ماده نسبت به نر به صورت 3 به 13 بود. بیشتر نقاط رشد انتهایی ژنوتیپ های بررسی شده دارای تراکم کرک خوابیده زیاد و پهنک برگ سه لوبی بود. بر اساس تجزیه کلاستر، تمامی ژنوتیپ های انگور وحشی و رقم زراعی رشه در سه گروه مختلف قرار گرفتند. گروه اول تنها شامل ژنوتیپ PR1 (از پیرانشهر)، گروه دوم شامل تمام ژنوتیپ های انگور وحشی سردشت و پیرانشهر و گروه سوم تنها شامل رقم زراعی رشه بود. در این گروه بندی تشابه بالایی بین ژنوتیپ های GH7، GH5، GH3، GH6، PR8، PR3، PR4، PR5 و PR8 مشاهده شد. انگور رشه تشابه بسیار کمی با انگورهای وحشی مورد مطالعه نشان داد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1780

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 324 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

نواب پور سعید

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    29-1
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    535-549
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    996
  • دانلود: 

    240
چکیده: 

به منظور مطالعه تاثیر سطوح تنش خشکی بر گیاه کلزا آزمایشی در شرایط گلخانه انجام شد. بذر رقم فالکون در بستر سبک کاشته و پس از بهاره سازی به گلخانه تحقیقاتی منتقل شد. آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با پنج تکرار انجام شد. سطوح تیمار خشکی شامل 6-، 4-، 2-، 1- و 0.5- بار بر حسب مقدار آب مورد نیاز در تکرارهای هر تیمار محاسبه شد. نمونه برداری برای محاسبه شاخص بیوشیمیایی TBARM و میزان کلروفیل به صورت ماهانه و تکراردار انجام شد. نمونه برداری تصادفی و تکراردار برای انجام مطالعات مولکولی و بررسی بیان ژن ها نیز در زمان حداکثر رشد رویشی انجام شد. صفات مورفولوژیک مورد بررسی تعداد برگ، سطح برگ، روز تا گلدهی و وضعیت ظاهری بودند. نتایج نشان داد با افزایش میزان تنش خشکی اغلب صفات مورفولوژیک افت قابل توجهی داشتند. میزان کلروفیل نیز وضعیت مشابهی را داشت، در مقابل شاخص TBARM (شاخص اکسیداسیون سلولی) با افزایش میزان تنش افزایش چشمگیری نشان داد. تیمار تنش خشکی 0.5- بار موجب افت معنی داری در میزان صفات و بیان ژن های فتوسنتزی نشد. کاهش معنی دار میزان صفات، افزایش شاخص TBARM و تغییرات جهت دار بیان ژن ها در تنش 2- بار تشدید شد. فعالیت اغلب ژن های القای تحمل به خشکی در تیمار 1- بار بیشتر شد و با تشدید تنش خشکی افزایش یافت. انطباق قابل توجهی بین واکنش صفات زراعی، شاخص های بیوشیمیایی و روند تغییرات بیان ژن ها در پاسخ به سطوح تنش خشکی ملاحظه شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 996

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 240 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    29-1
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    551-565
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    818
  • دانلود: 

    190
چکیده: 

به منظور تهیه شناسه یا بارکد ژنتیکی ارقام تجاری فندق ایران، بیست و هشت اصله درخت از ده رقم کلکسیون فندق با استفاده از ده جفت آغازگرهای ریز ماهواره ای (SSR) انگشت نگاری DNA شدند. در مجموع 63 آلل با میانگین 6.3 آلل در هر مکان ژنی تکثیر شد. تعداد آلل ها در هر مکان SSR مورد آزمون بین 5 تا 10 متغیر بود. بیشترین آلل مشاهده شده مربوط به مکان ژنی CAT-B107 با 10 آلل بود. میانگین محتوای اطلاعات چند شکلی 0.70 محاسبه شد که نشان از وجود تنوع ژنتیکی قابل ملاحظه ای بین ارقام فندق کشور بود. در تجزیه خوشه ای که بر مبنای الگوی چند شکلی DNA آلل های SSR انجام شد، رقم شیروانی به طور جداگانه در یک شاخه مستقل و سایر ارقام در شاخه دیگر شامل پنج گروه قرار گرفتند. بر این اساس کلیه ارقام مورد بررسی به جز دو رقم پشمینه و گرچه از هم متمایز شدند. اگرچه برای تمایز این ارقام تنها چهار جفت آغازگر SSR کافی بود ولی افزایش آن تا 14 جفت آغازگر نیز نتوانست این دو رقم را از هم متمایز کند. با توجه به تکثیر غیر جنسی فندق و محل جمع آوری دو رقم پشمینه و گرچه، احتمال این که این دو رقم در واقع یک ژنوتیپ باشند زیاد است. بر اساس بارکد ژنتیکی به دست آمده، اصالت ژنتیکی همه درختان مربوط به ارقام مورد بررسی به جز یک درخت از هر یک از ارقام تابستانه، شصتک، محلی کرج و رسمی تایید شد. توصیه می شود نتایج این تحقیق در تولید و گواهی نهال فندق و ثبت ارقام آن مد نظر قرار گیرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 818

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 190 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    29-1
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    567-579
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1049
  • دانلود: 

    279
چکیده: 

به منظور بررسی سازگاری ارقام مختلف زیتون در شمال خوزستان، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 21 رقم و سه تکرار انجام شد. بررسی گلدهی ارقام نشان داد که درصد گل های کامل در ارقام مختلف متفاوت است و ارقام X-S با 20 درصد کمترین و دوابلی با 100% بیشترین گل کامل در خوشه را داشتند. اثر رقم بر کلیه صفات کمی در سطح 1% معنی دار بود. بر اساس نتایج تجزیه واریانس مرکب داده های سال های 1386 تا 1388، اثر سال بر عملکرد میوه و عملکرد روغن در هر درخت در سطح 5% معنی دار بود و ارقام کنسروالیا با 7549، محزم ابوسطل با 6769، کرونائیکی با 6232 و X-D با 4022 کیلوگرم در هکتار بالاترین عملکرد میوه را داشتند. مقایسه میانگین درصد روغن در ارقام نشان داد که رقم X-S با 18.1 بالاترین و رقم والانولیا با 3.13 پائین ترین درصد روغن در ماده تر را داشتند و با توجه به عملکرد و درصد روغن، ارقام کنسروالیا با 723، X-D با 404، آمیگدالولیا با 396 و X-S با 373 کیلوگرم، بالاترین عملکرد روغن در هکتار را داشتند. با توجه به نتایج به دست آمده می توان رقم کنسروالیا را به دلیل عملکرد بالا و کیفیت کنسرو به عنوان یک رقم دومنظوره برای باغ های تجاری زیتون در استان خوزستان پیشنهاد کرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1049

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 279 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    29-1
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    581-600
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    907
  • دانلود: 

    145
چکیده: 

خواب بذر نقش اساسی در سازگاری اکولوژیکی گونه های وحشی گیاهان از جمله جو وحشی (Hordeum spontaneum) دارد. در این آزمایش 192 اکوتیپ جو وحشی از کلکسیون جو بانک ژن گیاهی ملی ایران (NPGBI) که از مناطق جغرافیایی مختلف ایران از جمله مناطق خشک و کویری و مناطق معتدل جمع آوری شده اند، مورد ارزیابی قرار گرفتند. صفات زراعی، فنولوژیک و مورفولوژیک اکوتیپ ها در شرایط مزرعه و آزمایشگاه اندازه گیری شد. پس از برداشت و شش ماه نگهداری بذرها در دمای 5 درجه سانتی گراد، میزان خواب بذر و شاخص جوانه زنی در اکوتیپ ها بررسی شد. ارزیابی خواب بذر در اکوتیپ های بومی اقلیم های مختلف نشان داد که میزان آن در اکوتیپ های مناطق بیابانی و بیابانی سرد (به ترتیب %77.6 و %83.7) به طور معنی داری بالاتر از اکوتیپ های مناطق استپی سرد (%45.6) بود. مقایسه میانگین صفت شاخص جوانه زنی نشان دهنده مقادیر بالاتر این صفت در بذر اکوتیپ های اقلیم استپی سرد نسبت به سه اقلیم دیگر بود. مطالعه ارتباط خواب بذر با دیگر صفات مورفولوژیک، نشان دهنده وجود همبستگی معنی داری بین این صفت و برخی از صفات کیفی مانند رنگ گلوم، رنگ دانه و رنگ ریشک بود، به طوری که درصد خواب بذر در اکوتیپ های دارای رنگ دانه، گلوم و ریشک تیره تر بیشتر بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 907

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 145 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    29-1
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    601-616
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    717
  • دانلود: 

    628
چکیده: 

شش لاین پیشرفته گندم نان و 9 لاین پرمحصول گزینش شده از جمعیت Seri/Babax همراه با رقم تجارتی چمران به عنوان شاهد در دو سال زراعی 90-1388 در ایستگاه های منطقه گرم جنوب ایران بررسی شدند. در هر ایستگاه دو آزمایش مستقل شامل آبیاری کامل تا زمان رسیدگی و تنش خشکی انتهائی، و هر یک در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. تحمل ژنوتیپ ها به تنش خشکی انتهائی با استفاده از پانزده شاخص ارزیابی شد. نتایج نشان داد که اثر ساده و متقابل مرکب دوگانه و سه گانه عوامل آزمایشی برای عملکرد دانه در هر دو شرایط معنی دار بودند. عملکرد دانه رقم چمران در شرایط آبیاری کامل و تنش خشکی پایان فصل به ترتیب 6056 و 5109 کیلوگرم در هکتار و میانگین کل عملکرد دانه در این دو شرایط به ترتیب 6006 و 4667 کیلوگرم در هکتار بود. در شرایط آبیاری کامل، بالاترین عملکرد دانه با 6376 کیلوگرم در هکتار به لاین شماره 9 تعلق داشت. در شرایط تنش خشکی پایان فصل، عملکرد دانه هیچ یک از لاین از عملکرد دانه رقم چمران بالاتر نبود. به جز برخی موارد، دسته بندی ژنوتیپ ها با استفاده از معیارهای حساسیت و تحمل به گروه بندی یکسان ژنوتیپ ها منجر نشد و فقط بر اساس شاخص تحمل به تنش تغییر یافته (MSTI) و شاخص عملکرد (YI)، ژنوتیپ های مورد بررسی به نحو کاراتری تفکیک شدند. با توجه به نتایج این تحقیق لاین های شماره 4، 9 و 12 به ترتیب با عملکرد دانه 6337، 6376 و 6242 کیلوگرم درهکتار در شرایط بدون محدودیت آب و 4730، 4781 و 4785 کیلوگرم در هکتار در شرایط تنش کمبود آب انتهای فصل، دارای تحمل نسبی به تنش خشکی بودند. با توجه به شدت تنش در این تحقیق (SI=0.22)، به نظر می رسد ژنوتیپ های گزینش شده در شرایط بدون محدودیت آب، در شرایط تنش ملایم کمبود آب نیز عملکرد بالاتری نسبت به سایر ژنوتیپ ها داشته باشند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 717

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 628 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    29-1
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    617-619
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1444
  • دانلود: 

    186
کلیدواژه: 
چکیده: 

سیستم تناوبی غالب در دیمزارهای مناطق سرد و معتدل ایران به صورت گندم- حبوبات، گندم- آیش یا کشت متوالی غلات بوده و گیاهان علوفه ای در تناوب وارد نشده اند. بارش کم و سرد شدن سریع هوا از ویژگی های منتطقه سرد بوده که کشت پاییزه هر گیاهی به جز گندم و جو را در این مناطق محدود کرده است. گزینه های زراعی محدود است و به جز نخود و عدس عملا محصول دیگری برای تناوب با گندم و جو وجود ندارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1444

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 186 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    29-1
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    621-622
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    2624
  • دانلود: 

    332
کلیدواژه: 
چکیده: 

ژنوتیپ D.P.X.3589 به همراه 49 زنوتیپ دیگر در سال 1378 از کشور آمریکا وارد ایران شد و در همان سال به همراه سه رقم شاهد در کرج، مغان، خرم آباد و گرگان مورد ارزیابی مقدماتی قرار گرفت. از سال 1379 تا 1381 ژنوتیپ های انتخاب شده به صورت طرح های مستقل استانی در ایستگاه تحقیقات کشاورزی گرگان به همراه ارقام با گروه های رسیدگی 5 مورد ارزیابی نهایی قرار گرفتند. در سال 1379 ژنوتیپ های انتخابی از سال قبل و سه رقم تجاری استان گلستان به عنوان شاهد (جمعا 20 ژنوتیپ) در یک طرح آماری با هم مقایسه شدند. ژنوتیپ D.P.X.3589 با عملکرد 4150 کیلوگرم در هکتار رتبه دوم را به دست آورد و اختلاف معنی داری با سایر ژنوتیپ ها و ارقام شاهد داشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2624

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 332 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button