مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

797
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

736
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه مقادیر فنل کل در بافت های برگ و میوه ژنوتیپ های به و بررسی تاثیر آن در مقاومت به بیماری آتشک

صفحات

 صفحه شروع 331 | صفحه پایان 345

چکیده

 فنل ها از متابولیت های ثانویه موثر در تحمل به تنش های محیطی در گیاهان است و بافت های برگ و میوه درخت به منبع مهمی از این گروه ترکیبات محسوب می شوند. پژوهش اخیر با هدف بررسی میزان و تغییرات فنل در بافت های برگ و میوه ژنوتیپ های به منطقه اصفهان و ارتباط آن با تحمل به بیماری آتشک انجام شد.برای این منظور, دوازده ژنوتیپ گزینش شده KVD4, SHA1, KVD3, PH2, ET1, NB3, KVD1, KM1, SVS1, SVS2, NB2 و شاهد رقم اصفهان, مورد ارزیابی قرار گرفتند. عصاره های اتانولی از نمونه های برگ در بهار و تابستان واز میوه های رسیده در ابتدای پاییز تهیه و با استفاده از معرف فولین سیکالتیو میزان فنل کل بر حسب معادل اسید گالیک اندازه گیری شد. نتایج بیانگر این بود که ژنوتیپ های مورد مطالعه از نظر میزان فنل کل برگ دارای تفاوت معنی داری بودند. ژنوتیپ KVD4 و رقم اصفهان با مقادیر 14.9 و 2.7 میلی گرم اسیدگالیک برگرم بافت تازه برگ به ترتیب بیش ترین و کم ترین میزان فنل کل را داشتند. برگ های ژنوتیپ های به, افزایش پیوسته ای را در مواد فنلی تا انتهای تابستان نشان دادند.برخلاف نمونه های برگی, تفاوت معنی داری در میزان فنل کل میوه ها در ارقام و ژنوتیپ های مورد بررسی مشاهده نشد. ارزیابی تاثیر میزان فنل به عنوان یکی از مهم ترین آنتی اکسیدان های غیر آنزیمی روی توسعه بیماری آتشک, بیانگر همبستگی منفی شاخص حساسیت واریته ای (I.V.S) با میزان فنل کل در برگ های ابتدای تابستان در ژنوتیپ های به مورد بررسی بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قضاوتی، الناز، عبدالهی، حمید، و پیری، سعید. (1395). مقایسه مقادیر فنل کل در بافت های برگ و میوه ژنوتیپ های به و بررسی تاثیر آن در مقاومت به بیماری آتشک. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، 32-1(3 )، 331-345. SID. https://sid.ir/paper/147038/fa

    Vancouver: کپی

    قضاوتی الناز، عبدالهی حمید، پیری سعید. مقایسه مقادیر فنل کل در بافت های برگ و میوه ژنوتیپ های به و بررسی تاثیر آن در مقاومت به بیماری آتشک. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)[Internet]. 1395؛32-1(3 ):331-345. Available from: https://sid.ir/paper/147038/fa

    IEEE: کپی

    الناز قضاوتی، حمید عبدالهی، و سعید پیری، “مقایسه مقادیر فنل کل در بافت های برگ و میوه ژنوتیپ های به و بررسی تاثیر آن در مقاومت به بیماری آتشک،” مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، vol. 32-1، no. 3 ، pp. 331–345، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147038/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button