مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,169
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

644
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سوش های مختلف باکتری های ریزوبیوم بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه ارقام اصلاح شده نخود

صفحات

 صفحه شروع 403 | صفحه پایان 412

چکیده

 به منظور بررسی اثر تلقیح بذر نخود با مزوریزوبیوم بر روی عملکرد و اجزای عملکرد دانه ارقام نخود دیم, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی اکباتان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان در سال زراعی 90-1389 در شرایط مزرعه اجرا گردید. عوامل آزمایشی شامل سه رقم نخود: آرمان, هاشم وآزاد و سوش باکتری در شش سطح شامل دو نژاد باکتری مزوریزوبیوم (SWRI-15 و SWRI-3), ترکیب باکتری مزوریزوبیوم + سودوموناس (SWRI-15+P169 و SWRI-3+P169), سودوموناس (P169) و شاهد (بدون تلقیح) بودند. در دوران رشد علاوه بر مراقبت های زراعی, تاریخ گلدهی, تاریخ رسیدگی, ارتفاع بوته, تعداد غلاف در بوته, عملکرد بیولوژیک, شاخص برداشت, وزن صد دانه و عملکرد دانه در واحد سطح یادداشت برداری شد. نتایج نشان داد که ارقام از نظر تاریخ گلدهی, تاریخ رسیدگی, ارتفاع بوته, تعداد غلاف در بوته, عملکرد بیولوژیک, شاخص برداشت و عملکرد دانه در سطح احتمال %1 اختلاف معنی دار داشتند. اثر سوش های باکتری بر تاریخ گلدهی, شاخص برداشت و عملکرد دانه نیز معنی دار بود. اثر متقابل سوش باکتری × رقم بر تاریخ گلدهی, تاریخ رسیدگی, ارتفاع بوته, شاخص برداشت و عملکرد دانه معنی دار بود. مقایسه میانگین ها نشان داد که کمترین تعداد روز تا رسیدن مربوط به استفاده از سوش باکتری مزوریزوبیوم (3-SWRI) و رقم آرمان بود. بلندترین ارتفاع بوته در تیمار استفاده از سوش باکتری مزوریزوبیوم (SWRI-15) و رقم هاشم مشاهده گردید. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که بالاترین عملکرد دانه از تیمار رقم آزاد با سوش باکتری مزوریزوبیوم (SWRI-15) به دست آمد که نسبت به تیمار شاهد (بدون تلقیح) 151 درصد بیشتر بود. باتوجه به اثر مفید زیست محیطی و بهبود عملکرد واجزای عملکرد دانه نخود, تلقیح مزوریزوبیوم می تواند جایگزین مناسبی برای مصرف نیتروژن باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خدارحمی، مریم، صباغ پور، سیدحسین، و فرنیا، امین. (1392). اثر سوش های مختلف باکتری های ریزوبیوم بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه ارقام اصلاح شده نخود. مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)، 29-2(3)، 403-412. SID. https://sid.ir/paper/147136/fa

    Vancouver: کپی

    خدارحمی مریم، صباغ پور سیدحسین، فرنیا امین. اثر سوش های مختلف باکتری های ریزوبیوم بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه ارقام اصلاح شده نخود. مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)[Internet]. 1392؛29-2(3):403-412. Available from: https://sid.ir/paper/147136/fa

    IEEE: کپی

    مریم خدارحمی، سیدحسین صباغ پور، و امین فرنیا، “اثر سوش های مختلف باکتری های ریزوبیوم بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه ارقام اصلاح شده نخود،” مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)، vol. 29-2، no. 3، pp. 403–412، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147136/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button