مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

780
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

581
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سیستم آبخوری و افزودن اسانس شوید به خوراک شروع کننده بر سن از شیرگیری، شرایط تخمیر شکمبه ای و عملکرد گوساله های هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 55

چکیده

 تاثیر سیستم آبخوری و افزودن اسانس شوید به خوراک شروع کننده بر سن از شیرگیری, شرایط تخمیر شکمبه ای و عملکرد گوساله های ماده هلشتاین در این آزمایش بررسی شد. برای این منظور از 40 راس گوساله ماده هلشتاین در 4 تیمار و 10 تکرار بازای هر تیمار استفاده شد. سیستم های آبخوری شامل آبخوری سطلی وآبخوری نیپل بود و اسانس شوید در دو سطح صفر و 0.05 درصد به خوراک شروع کننده گوساله ها اضافه شد. گوساله ها از سن 3 روزگی تا 3 هفته پس از پایان شیرخوارگی مورد آزمایش قرار گرفتند. داده های مورد نظر در زمان های مختلف جمع آوری و در قالب یک طرح کاملا تصادفی با روش فاکتوریل 2×2 آنالیز آماری شد. بر اساس نتایج به دست آمده سیستم آبخوری و افزودن اسانس شوید مصرف خوراک گوساله ها را در دوره پس از شیرگیری کاهش داد (P<0.05). سیستم آبخوری نیپل بطور معنی داری (P<0.05) موجب افزایش مصرف روزانه آب شد, اما اسانس شوید مصرف آب گوساله ها را کاهش داد. تنها در دوره شیرخوارگی اسانس شوید رشد روزانه گوساله ها را افزایش داد (P<0.05) و این موضوع موجب بهبود بازده خوراک آنها در دوره های قبل و پس از شیرگیری شد. شرایط تخمیر شکمبه ای و سن از شیرگیری گوساله ها تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. نمره قوام مدفوع گوساله ها با استفاده از سیستم آبخوری نیپل و افزودن اسانس شوید تا حدودی کاهش یافت (P<0.05). نتیجه گرفته شد که استفاده از آبخوری نیپل و افزودن اسانس شوید (0.05درصد) اثرات مفیدی بر سلامت گوساله های در حال رشد دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیدالموسوی، سیدمحمدمهدی، ریاسی، احمد، فتحی نسری، محمدحسن، و فرهنگ فر، همایون. (1392). تاثیر سیستم آبخوری و افزودن اسانس شوید به خوراک شروع کننده بر سن از شیرگیری, شرایط تخمیر شکمبه ای و عملکرد گوساله های هلشتاین. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 23(1 )، 41-55. SID. https://sid.ir/paper/147508/fa

    Vancouver: کپی

    سیدالموسوی سیدمحمدمهدی، ریاسی احمد، فتحی نسری محمدحسن، فرهنگ فر همایون. تاثیر سیستم آبخوری و افزودن اسانس شوید به خوراک شروع کننده بر سن از شیرگیری, شرایط تخمیر شکمبه ای و عملکرد گوساله های هلشتاین. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1392؛23(1 ):41-55. Available from: https://sid.ir/paper/147508/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمدمهدی سیدالموسوی، احمد ریاسی، محمدحسن فتحی نسری، و همایون فرهنگ فر، “تاثیر سیستم آبخوری و افزودن اسانس شوید به خوراک شروع کننده بر سن از شیرگیری, شرایط تخمیر شکمبه ای و عملکرد گوساله های هلشتاین،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 23، no. 1 ، pp. 41–55، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147508/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button