آزمایش جداگانه جهت بررسی اثرات استفاده از سطوح مختلف گیاه دارویی کاسنی (Cichorium intybus L.) بر عملکرد جوجه های گوشتی و مرغ های تخم گذار انجام گرفت. سطوح کاسنی مورد استفاده در هر دو آزمایش صفر، 0.5، 1، 1.5 و 2 درصد در گروه های آزمایشی 1 تا 5 بود. در آزمایش اول تعداد 300 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس – 308 در 5 گروه آزمایشی و 3 تکرار (با تعداد 20 قطعه جوجه در هر تکرار) به مدت 42 روز و در آزمایش دوم تعداد 180 قطعه مرغ تخم گذار سویه های- لاین (W36) در 5 گروه آزمایشی و 3 تکرار (با تعداد 12 قطعه مرغ در هر تکرار) از سن 65 تا 77 هفتگی در قالب طرح کاملا تصادفی مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج حاصله از دو آزمایش نشان داد که استفاده از سطوح مختلف گیاه دارویی کاسنی اثرات معنی داری بر عملکرد جوجه های گوشتی و مرغ های تخم گذار داشت (p<0.05). در جوجه های گوشتی با اضافه نمودن کاسنی به جیره های غذایی، مقدار خوراک مصرفی روزانه و درصد چربی بطنی تحت تاثیر قرار گرفت. به طوری که استفاده از پودر گیاه کاسنی تا 1 درصد موجب بهبود عملکرد و کاهش درصد چربی بطنی شد ولی استفاده از سطوح بالاتر از 1 درصد موجب کاهش معنی دار درصد عضله سینه شد. در مرغ های تخم گذار استفاده از 2 درصد پودر کاسنی موجب افزایش درصد تولید تخم مرغ، مجموع توده تخم مرغ و خوراک مصرفی شد و ضریب تبدیل غذایی را نیز بهبود داد. همچنین بیشترین رنگ زرده و درصد سفیده نیز در این گروه آزمایشی مشاهده شود. نتیجه گیری می شود که استفاده از سطح 1 درصد پودر کاسنی در جیره های غذایی جوجه های گوشتی در کل دوره پرورش و 2 درصد در جیره های غذایی مرغ های تخم گذار از سن 65 تا 77 هفتگی باعث بهبود عملکرد آنها می گردد.