مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,221
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

859
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پارامترهای شوری و سدیمی بودن در برخی خاک های متاثر از نمک دشت تبریز

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 15

چکیده

شوری و سدیمی بودن خاک بسته به روش و هدف اندازه گیری با پارامترهای مختلفی بیان می شوند. برخی محققان سعی کرده اند تا از طریق برقراری ارتباط بین پارامترهای مزبور, پارامترهایی را که اندازه گیری مستقیم آنها وقت گیر, پرهزینه یا توام با خطاست, از پارامترهای سهل الوصولتر برآورد نمایند. این معادلات عام نبوده و ممکن است بسته به نوع خاک متفاوت باشند. هدف از این تحقیق جستجوی روابط ساده ای است که با استفاده از آنها بتوان شاخصهای متداول شوری و سدیمی بودن خاک های متاثر از نمک دشت تبریز را به طور قابل قبولی برآورد کرد. بدین منظور تعداد 30 نمونه مرکب خاک از منطقه مزبور جمع آوری گردید. نتایج اندازه گیری ها نشان داد که پارامترهای شوری (TSS, قدرت یونی, غلظت یونهای کلراید و سدیم) و حتی سدیمی بودن (SAR و ESP) با EC عصاره اشباع (ECe) در ارتباط نزدیک هستند. روابط زیر برای برآورد پارامترهای قدرت یونی (mmol L-1), TSS (mmolcL-1) و (mmol L-1) 0.5 SAR با استفاده از (dSm-1) ECe در خاک های مورد بررسی پیشنهاد می شوند: (SEE=57 و R2=0.991, I=19.1ECe), (SEE=30.9 و R2=0.994, TSS=7.56 ECe 1.13) و (SEE=11.3 و R2=0.916, SAR=1.44 ECe 0.925). همچنین نتایج نشان داد که pH عصاره اشباع (برخلاف pH گل اشباع) با غلظت بی کربنات همبستگی معنی دار مثبتی داشته و مقدار عددی آن ممکن است کمتر یا بیشتر از pH گل اشباع باشد که بستگی به میزان شوری خاک دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فرهمند، انور، اوستان، شاهین، جعفرزاده، علی اصغر، و علی اصغرزاده، ناصر. (1391). پارامترهای شوری و سدیمی بودن در برخی خاک های متاثر از نمک دشت تبریز. دانش آب و خاک (دانش کشاورزی)، 22(1)، 1-15. SID. https://sid.ir/paper/147869/fa

    Vancouver: کپی

    فرهمند انور، اوستان شاهین، جعفرزاده علی اصغر، علی اصغرزاده ناصر. پارامترهای شوری و سدیمی بودن در برخی خاک های متاثر از نمک دشت تبریز. دانش آب و خاک (دانش کشاورزی)[Internet]. 1391؛22(1):1-15. Available from: https://sid.ir/paper/147869/fa

    IEEE: کپی

    انور فرهمند، شاهین اوستان، علی اصغر جعفرزاده، و ناصر علی اصغرزاده، “پارامترهای شوری و سدیمی بودن در برخی خاک های متاثر از نمک دشت تبریز،” دانش آب و خاک (دانش کشاورزی)، vol. 22، no. 1، pp. 1–15، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147869/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button