مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

571
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

685
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی وضعیت تغذیه ای برخی رقم های پسته بنابر نتایج تجزیه ی برگ

صفحات

 صفحه شروع 213 | صفحه پایان 223

چکیده

 بررسی وضعیت عنصرهای غذایی در گیاهان, روشی مؤثر در تشخیص و تعیین بهینه ی الگوی عنصرهای غذایی پرمصرف و کم مصرف موردنیاز, افزایش عملکرد و نیز بهبود کیفیت محصولات کشاورزی است. در این زمینه, این پژوهش به منظور ارزیابی وضعیت تغذیه ای, تغییرپذیری فصلی و غلظت عنصرهای برگ پنج رقم پسته (قزوینی, بادامی زودرس, ممتاز, احمدآقایی و کله قوچی) انجام شد. این بررسی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در زمان با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات شهرستان ماهنشان استان زنجان به اجرا در آمد. بررسی نتایج غلظت عنصرهای نیتروژن, فسفر, پتاسیم, منگنز, روی و مس نشان داد, بیشترین غلظت عنصرهای نیتروژن و فسفر در زمان تشکیل میوه مشاهده شد, غلظت این عنصرها تا زمان پر شدن مغز میوه کاهش یافت. غلظت پتاسیم برگ تغییرپذیری چندانی در مرحله ی تشکیل میوه و رشد میوه نداشت و در هنگام پر شدن مغز, غلظت این عنصر کاهش پیدا کرد. بیشترین غلظت عنصر روی در هنگام تشکیل میوه مشاهده شد و پس از آن غلظت این عنصر کاهش یافت. نتایج شاخص انحراف از درصد بهینه ی برگ (Deviation from optimum percentage) نشان داد, ترتیب اهمیت عنصرهای غذایی رقم های پسته K>P>Zn>B>Mn>Cu>N است. در جمع قدر مطلق DOP رقم بادامی با شاخص 450 ضعیف ترین تعادل تغذیه ای را نسبت به دیگر رقم ها داشت و در عنصرهای پتاسیم و بور کمتر از حد بهینه بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طاهری، مهدی، و نجفی، مجید. (1397). ارزیابی وضعیت تغذیه ای برخی رقم های پسته بنابر نتایج تجزیه ی برگ. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 49(1 )، 213-223. SID. https://sid.ir/paper/147952/fa

    Vancouver: کپی

    طاهری مهدی، نجفی مجید. ارزیابی وضعیت تغذیه ای برخی رقم های پسته بنابر نتایج تجزیه ی برگ. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1397؛49(1 ):213-223. Available from: https://sid.ir/paper/147952/fa

    IEEE: کپی

    مهدی طاهری، و مجید نجفی، “ارزیابی وضعیت تغذیه ای برخی رقم های پسته بنابر نتایج تجزیه ی برگ،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 49، no. 1 ، pp. 213–223، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147952/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button