مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

484
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

721
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر رژیم های مختلف آبیاری بر کیفیت و عمر نگهداری نیمه برش های تازه ی میوه ی هندوانه ی رقم کریمسون سوئیت

صفحات

 صفحه شروع 119 | صفحه پایان 133

چکیده

 عامل های مهم مدیریتی پیش از برداشت تأثیر مهمی بر عمر انبارمانی و کیفیت پس از برداشت محصولات دارد. یکی از موارد مهم در این راستا میزان آبیاری محصول است. این تحقیق به منظور بررسی تأثیر میزان آبیاری در مزرعه روی کیفیت و مدت نگهداری قطعه های برش خورده ی هندوانه ی رقم کریمسون سوییت انجام شد. تیمار آبیاری در دو سطح 100 درصد (شاهد) و 75درصد آب قابل دسترس و مدت نگهداری در پنج سطح 0, 5, 10, 15 و 20 روز در دمای 5 درجه ی سلسیوس در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد, تیمار کم آبیاری باعث افزایش مواد جامد محلول, فنول کل, کاروتنویید کل و کاهش سفتی بافت شد. در طی بیست روز نگهداری برش های تازه ی میوه, مواد جامد محلول, pH, شاخص طعم, سفتی, a*, خلوص رنگ (کروما), میزان لیکوپن و ترکیب های کاروتنوییدی کاهش معنی داری داشتند, اما در همه ی این صفات به جز خلوص رنگ تفاوت معنی داری بین روز صفر و پنج دیده نشد؛ درحالی که اسید قابل عیارسنجی (تیتراسیون), کاهش وزن, L*, زاویه ی هیو و فنول کل به طور معنی داری افزایش یافتند. هرچند نمونه های تنش دیده در روزهای صفر و پنج نگهداری مواد جامد محلول بیشتری داشتند, اما از لحاظ آماری تفاوت معنی داری بین نمونه های شاهد و تیمار کم آبیاری در روزهای صفر و پنج نگهداری مشاهده نشد. بنا بر این نتایج تنش کم آبیاری موجب بهبود برخی شاخص های کیفیت محصول و حفظ آن ها در مدت نگهداری شد, بنابراین آبیاری به میزان 75درصد آب قابل دسترس و 5 روز نگهداری برای قطعه های نیمه برش خورده ی هندوانه با بیشینه حفظ کیفیت توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علی بیگی، بشری، سلطانی، فروزنده، و کلانتری، سیامک. (1397). تأثیر رژیم های مختلف آبیاری بر کیفیت و عمر نگهداری نیمه برش های تازه ی میوه ی هندوانه ی رقم کریمسون سوئیت. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 49(1 )، 119-133. SID. https://sid.ir/paper/147968/fa

    Vancouver: کپی

    علی بیگی بشری، سلطانی فروزنده، کلانتری سیامک. تأثیر رژیم های مختلف آبیاری بر کیفیت و عمر نگهداری نیمه برش های تازه ی میوه ی هندوانه ی رقم کریمسون سوئیت. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1397؛49(1 ):119-133. Available from: https://sid.ir/paper/147968/fa

    IEEE: کپی

    بشری علی بیگی، فروزنده سلطانی، و سیامک کلانتری، “تأثیر رژیم های مختلف آبیاری بر کیفیت و عمر نگهداری نیمه برش های تازه ی میوه ی هندوانه ی رقم کریمسون سوئیت،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 49، no. 1 ، pp. 119–133، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147968/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button