مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

663
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

732
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سولفات و سلنیوم بر برخی شاخص های ریخت شناختی و ویژگی های پاداکسندگی پیاز قرمز آذرشهر

صفحات

 صفحه شروع 623 | صفحه پایان 633

چکیده

 پیاز خوراکی ازجمله سبزی های پرمصرف در زنجیره غذایی مردم جامعه بوده و محققان همواره در تلاش هستند تا کیفیت غذایی آن را بهبود بخشند. این پژوهش برای بررسی تاثیر سطوح مختلف گوگرد (32, 64 و 128 میلی گرم در لیتر سولفات و سلنیوم (0, 1 و 2 میلی گرم در لیتر سلنات) بر صفات رشدی و ویژگی های پاداکسندگی (آنتی اکسیدانی) پیاز (Allium cepa L.) رقم قرمز آذرشهر در شرایط آبکشتی (هیدروپونیک) انجام شد. نتایج نشان داد, غلظت های سولفات و سلنات و همچنین اثر متقابل این دو بر بیشتر صفات رویشی در سوخ معنی دار بود, به طوری که بالاترین وزن تر و قطر سوخ (35.70 گرم و 38.24 میلی متر) در تیمار 128 میلی گرم در لیتر سولفات در ترکیب با غلظت 2 میلی گرم در لیتر سلنات مشاهده شد. بین افزایش سلنات و سولفات رابطه مستقیم و مثبت با وزن تر و قطر سوخ به دست آمد. بیشترین درصد ماده خشک سوخ (16 درصد) در تیمار 64 میلی گرم در لیتر سولفات در ترکیب با تیمار 1 میلی گرم در لیتر سلنات به دست آمد. در همه غلظت های سولفات همزمان با افزایش سطح سلنات ارتفاع بلندترین برگ کاهش یافت. همچنین با افزایش غلظت سلنات در همه سطوح سولفات, تجمع سلنیوم در سوخ بیشتر شد. افزایش سلنیوم سبب افزایش خاصیت پاداکسندگی, فنول و فلاونوئید بافت سوخ, در شماری از تیمار های مورد آزمایش شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بذل، شیوا، دشتی، فرشاد، و دلشاد، مجتبی. (1396). تاثیر سولفات و سلنیوم بر برخی شاخص های ریخت شناختی و ویژگی های پاداکسندگی پیاز قرمز آذرشهر. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 48(3 )، 623-633. SID. https://sid.ir/paper/147974/fa

    Vancouver: کپی

    بذل شیوا، دشتی فرشاد، دلشاد مجتبی. تاثیر سولفات و سلنیوم بر برخی شاخص های ریخت شناختی و ویژگی های پاداکسندگی پیاز قرمز آذرشهر. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1396؛48(3 ):623-633. Available from: https://sid.ir/paper/147974/fa

    IEEE: کپی

    شیوا بذل، فرشاد دشتی، و مجتبی دلشاد، “تاثیر سولفات و سلنیوم بر برخی شاخص های ریخت شناختی و ویژگی های پاداکسندگی پیاز قرمز آذرشهر،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 48، no. 3 ، pp. 623–633، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147974/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button