مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,263
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

549
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف کلریدسدیم بر بیماری پژمردگی ورتیسیلیومی پسته در محیط آبکشت

صفحات

 صفحه شروع 239 | صفحه پایان 248

چکیده

 پسته یکی از مهم ترین محصولات اقتصادی ایران بوده که عمدتا در مناطق شور کاشته می شود. یکی از مهم ترین بیماری های پسته پژمردگی ورتیسیلیومی با عامل Verticillium dahliae بوده که از خاک و درختان پسته در برخی از مناطق پسته کاری جدا شده است. به منظور مطالعه تاثیر کلریدسدیم بر بیماری پژمردگی ورتیسیلیومی سه پایه متداول پسته (سرخس, بادامی زرند و قزوینی) در یک آزمایش گلخانه ای تاثیر چهار سطح کلریدسدیم (صفر, 1400, 2800 و 4200 میلی گرم NaCl در کیلوگرم خاک) در محیط آبکشت مورد ارزیابی قرار گرفت. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه ای کاملا تصادفی با چهار تکرار انجام شد. سطوح مختلف کلریدسدیم قبل از مایه زنی با قارچ در محیط آبکشت روی ریشه نهال های ده هفته ای پسته اعمال شد. دو هفته پس از اعمال تیمارهای کلریدسدیم, مایه زنی نهال ها با انتقال آنها به خاک بکر حاوی 40 میکرواسکلروت V. dahliae در هر گرم خاک حاوی غلظت های مشابه کلریدسدیم انجام شد. در تیمارهای شوری پایه های سرخس و قزوینی به ترتیب بیشترین و کمترین کاهش وزن خشک و هم چنین غلظت یون های Na, K و Cl را در اندام هوایی و ریشه نشان دادند که بر این اساس, پایه های سرخس و قزوینی به ترتیب حساس ترین و متحمل ترین پایه به شوری بودند. هم چنین نتایج نشان داد که افزایش غلظت کلریدسدیم می تواند درصد کلنیزاسیون V. dahliae در ساقه و ریشه نهال های پسته را افزایش دهد. بیشترین درصد کلنیزاسیون ساقه و ریشه در غلظت 4200 میلی گرم کلریدسدیم در کیلوگرم خاک مشاهده شد. در هر سه پایه, برهمکنش کلریدسدیم و V. dahliae در مقایسه با تیمار قارچ به تنهایی و تیمارهای کلریدسدیم باعث کاهش وزن خشک و افزایش غلظت یون های Na, K و Cl در اندام هوایی و ریشه شد. در مجموع نتایج پژوهش حاضر نشان داد که تنش شوری قبل از مایه زنی با V. dahliae می تواند شدت پژمردگی ورتیسلیومی پسته را به خصوص در پایه های حساس به شوری افزایش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، امیرحسین، و بنی هاشمی، ضیاالدین. (1387). تاثیر سطوح مختلف کلریدسدیم بر بیماری پژمردگی ورتیسیلیومی پسته در محیط آبکشت. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 12(45 (الف))، 239-248. SID. https://sid.ir/paper/14799/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی امیرحسین، بنی هاشمی ضیاالدین. تاثیر سطوح مختلف کلریدسدیم بر بیماری پژمردگی ورتیسیلیومی پسته در محیط آبکشت. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1387؛12(45 (الف)):239-248. Available from: https://sid.ir/paper/14799/fa

    IEEE: کپی

    امیرحسین محمدی، و ضیاالدین بنی هاشمی، “تاثیر سطوح مختلف کلریدسدیم بر بیماری پژمردگی ورتیسیلیومی پسته در محیط آبکشت،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 12، no. 45 (الف)، pp. 239–248، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/14799/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button