مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

522
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

584
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر قارچ قارچریشه ی آربسکولار (Glomus mosseae) برجذب و توزیع برخی عنصرهای غذایی (فسفر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، سدیم، کلر، روی و مس) در دانهال های پسته ی سرخس، ابارقی و بنه باغی در شرایط تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 175 | صفحه پایان 189

چکیده

 این پژوهش برای تعیین اثر همزیستی قارچ میکوریز آربسکولار (Glomus mosseae) و مقایسه ی سه پایه پسته از نظر جذب و توزیع عنصرهای غذایی فسفر, پتاسیم, کلسیم, منیزیم, سدیم, کلر, روی و مس در تنش شوری انجام شد. بدین منظور آزمایشی گلخانه ای در قالب طرح کامل تصادفی به صورت فاکتوریل با سه عامل: میکوریز (میکوریز و بدون میکوریز), شوری آب آبیاری (5/0, 5, 10 و 15 ds/m) و پایه (سرخس, ابارقی و بنه باغی) اجرا شد. نتایج نشان داد, سطوح مختلف شوری موجب کاهش همزیستی و جذب عناصر (فسفر, پتاسیم, کلسیم, روی و مس) در پایهها شد و با افزایش سطح شوری تجمع سدیم و کلر در ریشه و شاخساره افزایش یافت. توزیع عنصرها تحت تأثیر تیمار میکوریز قرار گرفت به طوری که میزان عنصرهای فسفر, پتاسیم, سدیم و کلر در ریشه کمتر از شاخساره بود. گیاهان دارای میکوریز در مقایسه با گیاهان بدون میکوریز غلظت بالاتری از فسفر, پتاسیم, کلسیم و روی داشتند همچنین غلظت سدیم و کلر در گیاهان میکوریزی کمتر از گیاهان بدون میکوریز بود. در مجموع همزیستی پایه های پسته با میکوریز سبب افزایش مقاومت به تنش شوری شد که دست کم می توان بخشی از آن را به افزایش جذب برخی از یون های کانی کم تحرک مانند فسفر و روی و فراهم نمودن تنظیم اسمزی بیشتر نسبت داد. پایه ی بنه باغی نسبت به دو پایه ی دیگر محتوای سدیم و کلر کمتری در ریشه و شاخساره داشت که می تواند دلیلی برای مقاومت بیشتر این پایه در مقایسه با دو پایه ی دیگر در برابر شوری آب آبیاری باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فتاحی، مسعود، شمشیری، محمدحسین، و نصراله پورمقدم، شیرین. (1396). تأثیر قارچ قارچریشه ی آربسکولار (Glomus mosseae) برجذب و توزیع برخی عنصرهای غذایی (فسفر, پتاسیم, کلسیم, منیزیم, سدیم, کلر, روی و مس) در دانهال های پسته ی سرخس, ابارقی و بنه باغی در شرایط تنش شوری. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 48(1 )، 175-189. SID. https://sid.ir/paper/148021/fa

    Vancouver: کپی

    فتاحی مسعود، شمشیری محمدحسین، نصراله پورمقدم شیرین. تأثیر قارچ قارچریشه ی آربسکولار (Glomus mosseae) برجذب و توزیع برخی عنصرهای غذایی (فسفر, پتاسیم, کلسیم, منیزیم, سدیم, کلر, روی و مس) در دانهال های پسته ی سرخس, ابارقی و بنه باغی در شرایط تنش شوری. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1396؛48(1 ):175-189. Available from: https://sid.ir/paper/148021/fa

    IEEE: کپی

    مسعود فتاحی، محمدحسین شمشیری، و شیرین نصراله پورمقدم، “تأثیر قارچ قارچریشه ی آربسکولار (Glomus mosseae) برجذب و توزیع برخی عنصرهای غذایی (فسفر, پتاسیم, کلسیم, منیزیم, سدیم, کلر, روی و مس) در دانهال های پسته ی سرخس, ابارقی و بنه باغی در شرایط تنش شوری،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 48، no. 1 ، pp. 175–189، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148021/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button