مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

518
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

559
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر همزیستی قارچ میکوریز بر برخی از ویژگی های مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی نارنج سه برگچه ای (Poncirus trifoliate L. ) تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 769 | صفحه پایان 778

چکیده

 تأثیر همزیستی 3 گونه قارچ میکوریزا آربوسکولار (AMF) از جنس Glomus, در دو ترکیب دوتایی و سه تایی بر ویژگی های رشد, غلظت کلروفیل, تبادلات گازی, فلورسانس کلروفیل و فعالیت چند آنزیم آنتی اکسیدان در نارنج سه برگچه ای (Poncirus trifoliate L. ), تحت تنش شوری مطالعه شد. دانهال های 40 روزه نارنج سه برگچه ای, به گلدان های حاوی G. intraradices×G. mosseae و G. hoi×G. intraradices×G. mosseae و بدون قارچ همزیست (شاهد) منتقل شدند. بعد از 175روز, دانهال ها به مدت 45 روز در معرض غلظت های صفر (شاهد), 35 و 70 میلی مولار کلریدسدیم قرار گرفتند. در دانهال های کلونیزه شده تحت تنش شوری در مقایسه با دانهال های کلونیزه نشده تحت تنش شوری, به ویژه با ترکیب سه-تایی, میزان کلونیزاسیون, وزن خشک شاخه و ریشه, تعداد برگ, ارتفاع, تعرق و راندمان فتوشیمیایی (حداکثر بازده کوانتومی در وضعیت سازگاری به تاریکی "Fv/Fm") ارتقاء یافت. تلقیح دانهال ها با میکوریزا, در شرایط شوری, خصوصاً استفاده از ترکیب سه قارچ, منجر به افزایش در فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان (کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز) در مقایسه با شاهد گردید. به طور کلی, AMF توانست دانهال ها را در برابر شوری, از طریق افزایش رشد و کاهش آسیب اکسیداتیو, کمک کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اثنی عشری، محمود، هادیان دلجو، مرضیه، و میرزایی اصل، اصغر. (1397). اثر همزیستی قارچ میکوریز بر برخی از ویژگی های مورفولوژیکی, فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی نارنج سه برگچه ای (Poncirus trifoliate L. ) تحت تنش شوری. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 49(3 )، 769-778. SID. https://sid.ir/paper/148157/fa

    Vancouver: کپی

    اثنی عشری محمود، هادیان دلجو مرضیه، میرزایی اصل اصغر. اثر همزیستی قارچ میکوریز بر برخی از ویژگی های مورفولوژیکی, فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی نارنج سه برگچه ای (Poncirus trifoliate L. ) تحت تنش شوری. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1397؛49(3 ):769-778. Available from: https://sid.ir/paper/148157/fa

    IEEE: کپی

    محمود اثنی عشری، مرضیه هادیان دلجو، و اصغر میرزایی اصل، “اثر همزیستی قارچ میکوریز بر برخی از ویژگی های مورفولوژیکی, فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی نارنج سه برگچه ای (Poncirus trifoliate L. ) تحت تنش شوری،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 49، no. 3 ، pp. 769–778، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148157/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button