مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

305
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

678
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد آمینولولینیک اسید بر رشد، فعالیت آنتی اکسیدانی و تجمع آنتوسیانین در ریزنمونه های سیب تحت تنش شوری در شرایط درون شیشه ای

صفحات

 صفحه شروع 667 | صفحه پایان 681

چکیده

 در این پژوهش اثر 5-آمینولولینیک اسید در پنج غلظت 0, 5/2, 5, 10 و 20 میلی گرم در لیتر در تعدیل تنش شوری (چهار سطح 0, 30, 60 و 90 میلی مولار) در ریزنمونه های سیب پایه بوداگوسکی نه, بررسی گردید و برخی خصوصیات بیوشیمیایی اندازه گیری شدند. شاخساره و کالوس بر روی محیط کشت قرار داده شدند و تغییرات فیتوشیمیایی با وجود یا عدم وجود 5-آمینولولینیک اسید در شرایط تنش شوری اندازه گیری شدند. ریزنمونه های شاخساره و کالوس تیمار شده با 5-آمینو لوولینیک اسید (غلظت 5/2 تا 20 میکرومولار) کاهش در فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز و افزایش در فعالیت سوپراکسیددیسموتاز و آسکوربات پراکسیداز را نشان دادند. بیشترین مقدار کلروفیل a وb ریزنمونه های شاخساره در غلظت 10 میکرومولار آمینولولینیک اسید مشاهده شد. هم چنین تنش شوری نقش مؤثری در افزایش مقدار آنتوسیانین ریزنمونه ها ایفا نمود و بیشترین مقدار آن در تنش شوری 90 میلی مولار به دست آمد. افزایش شدت تنش شوری و غلظت 5-آمینو لوولینیک اسید (10-5/2 میکرومولار) در محیط کشت اثر افزایشی بر فعالیت آنتی اکسیدانی و فنول کل ریزنمونه های مورد مطالعه داشت. تنش شوری و آمینو لوولینیک اسید اثر هم افزایی بر مقدار سنتز فلاونوئیدها نیز داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زاهدزاده، فاطمه، زارع نهندی، فریبرز، دادپور، محمدرضا، مطلبی آذر، علیرضا، و علی زاده سالطه، سعیده. (1398). کاربرد آمینولولینیک اسید بر رشد, فعالیت آنتی اکسیدانی و تجمع آنتوسیانین در ریزنمونه های سیب تحت تنش شوری در شرایط درون شیشه ای. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 50(3 )، 667-681. SID. https://sid.ir/paper/148186/fa

    Vancouver: کپی

    زاهدزاده فاطمه، زارع نهندی فریبرز، دادپور محمدرضا، مطلبی آذر علیرضا، علی زاده سالطه سعیده. کاربرد آمینولولینیک اسید بر رشد, فعالیت آنتی اکسیدانی و تجمع آنتوسیانین در ریزنمونه های سیب تحت تنش شوری در شرایط درون شیشه ای. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1398؛50(3 ):667-681. Available from: https://sid.ir/paper/148186/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه زاهدزاده، فریبرز زارع نهندی، محمدرضا دادپور، علیرضا مطلبی آذر، و سعیده علی زاده سالطه، “کاربرد آمینولولینیک اسید بر رشد, فعالیت آنتی اکسیدانی و تجمع آنتوسیانین در ریزنمونه های سیب تحت تنش شوری در شرایط درون شیشه ای،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 50، no. 3 ، pp. 667–681، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148186/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button