مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,254
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

601
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

عوامل موثر در انتقال ژن گزارشگر uidA با استفاده از اگروباکتری به گیاه کاهو (.Lactuca sativa L)

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 101

چکیده

 گیاه کاهو با توجه به نوع مصرف و وزن تازه آن از پتانسیل مطلوب به عنوان یک بیوراکتور جهت تولید پروتئین های نوترکیب و واکسن های خوراکی برخوردار است. پیش نیاز نیل به این هدف,‏ بهینه سازی مسیر کشت بافت و انتقال ژن به این گیاه است. برای بهینه سازی انتقال ژن با کمک اگروباکتری (Agrobacterium tumefaciens)‎ به کاهو از ناقل دو تایی pBI121 که دارای ژن گزارشگر gus تحت کنترل پیشبرنده CaMV 35S و ژن گزینشگر npt II با پیشبرنده NOS استفاده شد. در آزمایش اول دو رقم گیاه کاهو (TN-96-41,‏ TN-96-39) و دو سویه اگروباکتری (LBA4404 و C58) با تراکم های 0.4 (OD600nM) و 0.6 و سه سطح 0,‏ 100 و 150 mM/L استوسرنگان و سه زمان تلقیح 2,‏ 4 و 7 دقیقه و با سه تکرار در قالب طرح فاکتوریل به کار گرفته شد. نتایج نشان داد که رقم TN-96-39 و سویه باکتری LBA4404 برای عمل تراریختی مناسب تر بودند. در تیمار غلظت های مختلف اگروباکتری و سطوح مختلف استوسیرنگان تفاوت معنی داری مشاهده نشد. زمان تلقیح 2 دقیقه نسبت به دو سطح دیگرتلقیح,‏ نتایج بهتری را نشان داد. با توجه به نتایج بدست آمده از آزمایشات فوق,‏ آزمایش دیگری با رقم TN-96-39 و سویه باکتری LBA4404 و تلقیح به مدت 2 دقیقه بر روی لپه های سه روزه و برگ های یک ماهه و جوانه های برگی جدا شده از سطح جنین های سوماتیکی در قالب یک طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که جوانه های برگی و لپه ها برای عمل انتقال ژن مناسب می باشند که به ترتیب 23% و 19% ریزنمونه ها بر روی محیط انتخابی قادر به رشد بودند. ارزیابی حضور ژن های gus و npt II در گیاهان تراریخته در نسل های T0 و T1 از طریق PCR و آزمون بیان ژن gus نشان داد که حداقل یک نسخه از ژن gus در ژنوم گیاه جا گرفته و بیان یافته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هنری، حسین، علی زاده، هوشنگ، شاه نجات بوشهری، علی اکبر، پیغمبری، سیدعلی، جلالی جواران، مختار، و براهیمی پور، روح اله. (1391). عوامل موثر در انتقال ژن گزارشگر uidA با استفاده از اگروباکتری به گیاه کاهو (.Lactuca sativa L). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 43(1)، 91-101. SID. https://sid.ir/paper/148219/fa

    Vancouver: کپی

    هنری حسین، علی زاده هوشنگ، شاه نجات بوشهری علی اکبر، پیغمبری سیدعلی، جلالی جواران مختار، براهیمی پور روح اله. عوامل موثر در انتقال ژن گزارشگر uidA با استفاده از اگروباکتری به گیاه کاهو (.Lactuca sativa L). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1391؛43(1):91-101. Available from: https://sid.ir/paper/148219/fa

    IEEE: کپی

    حسین هنری، هوشنگ علی زاده، علی اکبر شاه نجات بوشهری، سیدعلی پیغمبری، مختار جلالی جواران، و روح اله براهیمی پور، “عوامل موثر در انتقال ژن گزارشگر uidA با استفاده از اگروباکتری به گیاه کاهو (.Lactuca sativa L)،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 43، no. 1، pp. 91–101، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148219/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button